Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Perzikvoeding: hart-gezond, darmvriendelijk ronduit lekker

25 Crockpot Chicken-recepten

 1. Je moet leren van je perzikkleurige dons te houden - en nee, ik verwijs niet naar het gezichtshaar. Perziken zijn een waardevolle voedingsbron en perzikvoeding helpt uw ​​lichaam om vrije radicalen te bestrijden, kanker te voorkomen en uw hart tegen ziekten te beschermen.

 2. Een inheems fruit in China, de perzik bestaat al millennia en wordt beschouwd als een succulent, smakelijk fruit voor gebruik in verschillende soorten gerechten over de hele wereld. Maar de voordelen stoppen niet alleen bij smaak. Perziken zijn voedingsmiddelen met veel antioxidanten die ontstekingsremmende en schimmelwerende eigenschappen hebben. Daarom biedt perzikvoeding een hele reeks indrukwekkende gezondheidsvoordelen.

Voordelen van Peach Nutrition

 1. Perziken (samen met pruimen en abrikozen) bieden echter hoop op het optreden van metabool syndroom en hart- en vaatziekten. Deze "steenvruchten", als zodanig genoemd vanwege hun grote binnenste zaadschalen, hebben bewezen een unieke combinatie van bioactieve verbindingen te hebben die samen een drastische verbetering veroorzaken bij personen die risico lopen op hartaandoeningen. Hoewel alle antioxidanten, ontstekingsremmende voedingsstoffen en andere vitamines en mineralen in perziken in andere voedingsmiddelen kunnen worden gevonden, geloven onderzoekers dat de fusie van de specifieke niveaus van deze voedingsstoffen hen zo speciaal maakt.

 2. Verschillende facetten van het metabool syndroom worden behandeld door steenvruchten te consumeren, waaronder diabetes, cholesterol, ontsteking en gewichtstoename. (13) In één onderzoek werd het effect onderzocht van het vervangen van suikerhoudende dranken door natuurlijke vruchtensappen met veel polyfenolen en werd vastgesteld dat het een significante invloed had op de risicofactoren voor hart- en vaatziekten. (14)

 3. Een studie van meer dan 1.300 mensen in China testte het effect van hogere bioflavonoïde consumptie van fruit, inclusief perziken, en ontdekte dat, met name bij vrouwen, de lipidenprofielen van de proefpersonen allemaal verbeterden. (15) Dit betekent dat de risicofactoren voor hartziekten die uit het bloed worden getest, zoals cholesterol, over de hele linie verbeterden.

 4. Omdat ontsteking de oorzaak is van de meeste ziekten, is het ook nuttig om te weten dat perziken en andere soorten fruit het ontstekingsniveau in het lichaam helpen verlagen. Onder de vele ontstekingsremmende eigenschappen stopt perzikvoeding de productie van inflammatoire cytokines en onderdrukt het de afgifte van histamines in de bloedbaan die allergische reacties veroorzaken. (16) Verse pulp en schil van perziken hebben ernstige vechtkracht tegen ontstekingen die celdood in het lichaam veroorzaken, waardoor perziken uitstekende ontstekingsremmende voedingsmiddelen zijn.

 5. Niet alleen beschermt het extract van perzikbloemen tegen bepaalde vormen van kanker, maar het is ook een redelijke behandeling voor bepaalde darmaandoeningen die bekend staan ​​als motiliteitsstoornissen. Motiliteit is de samentrekking van de spieren die materialen in uw maagdarmkanaal vermengen en verdrijven.

 6. Motiliteitsstoornissen omvatten dingen zoals gastro-oesofageale refluxziekte (GERD), constipatie, diarree en vele anderen. Perzikbloemextract is een effectief prokinetisch middel dat de frequentie en / of sterkte van contracties in het maagdarmkanaal verhoogt terwijl het juiste ritme wordt gehandhaafd. (17)

 7. Zoals ik hierboven al zei, wat perziken hun kracht geeft, is niet alleen de aanwezigheid van individuele voedingsstoffen, maar de bioactieve verbindingen die het gevolg zijn van de combinatie van de specifieke hoeveelheden voedingsstoffen die ze bieden. Dit geldt ook voor het verklaren van de potentie van de perzik tegen candida-symptomen, de meest voorkomende schimmelinfectie. Perzikvoeding bestrijdt en elimineert de groei van candida-schimmel met zijn combinatie van polyfenolen, bioflavonoïden en gecondenseerde tannines. (18)

 8. Omdat ze de krachtige antioxidanten zoals luteïne bevatten, helpen perziken ook om uw ogen te beschermen en gezond te houden. De carotenoïden hopen zich op in het maculaire weefsel van uw ogen en helpen maculaire degeneratie te voorkomen, een leeftijdsgebonden oorzaak van blindheid en wazig zien veroorzaakt door schade aan maculaire cellen. (19)

 9. Een van de grootste kwaliteiten in perzikvoeding is de grote hoeveelheid antioxidanten in deze heerlijke vruchten. Perziken vertonen sterke antioxiderende eigenschappen die op de lange termijn gevolgen hebben voor het bestrijden van ziekten en het bevrijden van het lichaam van vrije radicalen. (1) Wanneer vrije radicalen in staat zijn om rond te stuiteren in je verschillende lichaamssystemen, kunnen ze allerlei schade veroorzaken, ook wel oxidatieve stress genoemd, en op veel niveaus bijdragen aan ziekte en celafbraak.

 10. Een dieet met veel antioxidanten is uw beste, natuurlijke afweer tegen de schade veroorzaakt door vrije radicalen. In feite beginnen veel vruchtensappen (inclusief vers geperst perziksap) het proces van het verlichten van oxidatieve stress in slechts 30 minuten nadat u ze heeft verbruikt. (2)

 11. Zoals bij veel soorten voedsel, bepaalt de specifieke variëteit perzik de exacte hoeveelheid antioxidanten. Bovendien heeft het deel van de perzik dat je graag consumeert ook invloed op hoeveel van de antioxidatieve voordelen je krijgt van het eten van perziken. Onderzoek wijst op een hoger niveau van antioxidanten in de schil versus de pulp bijvoorbeeld. (3) Je zult ook betere voedingsstoffen vinden in verse perziken, omdat perzikconserven en perziksiroop heel weinig bevatten wat perziken zo gunstig maakt. (4)

 12. Cafeïnezuur is een antioxidant die met name voorkomt in perziken. (5) Het beschermt het lichaam tegen de gevaarlijke kankerverwekkende schimmel aflatoxine die vaak wordt aangetroffen in bepaalde soorten voedsel, zoals pinda's, maïs en pindakaas. Meer dan alle andere geteste antioxidanten vernietigde cafeïnezuur de productie van aflatoxine en verminderde het met 95 procent. (6) Gezien de berg bewijs dat aflatoxine met kanker verbindt, is de aanwezigheid van cafeïne in perziken een bijzonder belangrijke reden om ze regelmatig te eten.

 13. Zoals zoveel verse, verse voedingsmiddelen, zijn perziken sterk gekoppeld aan de preventie en regressie van verschillende soorten kanker, waardoor ze behoren tot enkele van de beste kankerbestrijdende voedingsmiddelen die er zijn. Volgens een onderzoek uit 2014 door onderzoekers van Texas AM, remden polyfenolen in perziken (en pruimen) met succes de groei en metastase (verspreiding naar andere organen) van ten minste één stam van borstkankercellen. Ze bevelen aan dat patiënten met borstkanker twee tot drie perziken per dag eten om dezelfde kankerbeschermende effecten te ervaren. (7)

 14. Uit een ander onderzoek van dezelfde universiteit bleek dat deze polyfenolen niet alleen de groei van borstkanker vertragen, maar ook diezelfde kankercellen doden zonder dat gezonde cellen afsterven. (8)

 15. Cafeïnezuur, de antioxidant die zo rijk is aan perziken, kan een type fibrocarcinoom remmen, een tumor die groeit in vezelachtig bindweefsel. (9) Bepaalde darmkankers worden ook belemmerd in hun groei door de consumptie van perziken en soortgelijke vruchten.

 16. En het zijn niet alleen de pulp en de huid die zo nuttig zijn in de strijd van de perzik tegen kanker. In de traditionele Aziatische geneeskunde wordt het zaad van de perzik al duizenden jaren gebruikt bij de behandeling van veel ziekten. In 2003 ontdekten wetenschappers dat de verbindingen in perzikzaden de groei van papilloma (tumoren) op de huid verminderen en hun carcinogenese vertragen, het proces waarbij goedaardige tumoren zich ontwikkelen tot kanker. (10)

 17. Uw huid kan ook profiteren van de bloemen van de perzikboom. Perzikbloem extract, door middel van antioxidatie, beschermt uw huid tegen UV-schade en de ontwikkeling van huidkanker. (11)

 18. Hoewel ik chemotherapiebehandelingen voor kanker niet aanbeveel totdat alle natuurlijke opties zijn uitgeput, biedt perzikvoeding ook hulp naast het gebruik van het gebruikelijke chemotherapie-medicijn cisplatine. Een gevaarlijke bijwerking van dit type chemo is hepatotoxiciteit, die verwijst naar door chemicaliën veroorzaakte leverschade. Wanneer cisplatine naast de perzikhuid wordt toegediend, is de mate waarin de lever werd beschadigd echter drastisch verminderd in een studie uit 2008 in Korea. (12)

 19. Terwijl het enorme aantal obesitas in het Westen begint te stijgen, stijgt ook de toestand van het metabool syndroom. Dit cluster van aandoeningen is gevaarlijk en treft in grote lijnen leeftijdsgroepen van tieners tot ouderen, waardoor het risico op hartaandoeningen aanzienlijk toeneemt als het syndroom niet wordt gecontroleerd.

Perzikvoedingsfeiten

 1. Perziken maken deel uit van het geslacht Prunus, waaronder de kers, abrikoos, amandel en pruim. Het is ook een onderdeel van het subgenus Amygdalus samen met de amandel, omdat ze zich beide onderscheiden door hun gegolfde zaadschillen. De perzik staat officieel bekend als Prunus persica en heeft zijn unieke naam te danken aan de reis die hij heeft gemaakt vanuit zijn oorsprong, China, via Perzië via de zijderoute naar Europa.

 2. Naast de vele vitamines en mineralen, het lage caloriegehalte en natuurlijk de heerlijke smaak, zit de perzik ook boordevol geweldige antioxidanten, inclusief alle vijf classificaties van carotenoïden. Als een geweldige bron van vitamine A en vitamine C, plus nuttige vezels, is het geen wonder dat perziken zo'n wonderfruit zijn als het gaat om het handhaven van een optimale gezondheid en het bestrijden van ziekten.

 3. Een middelgrote perzik (ongeveer 2 2/3 inch in diameter) bevat ongeveer: (20)

 4. Een veel voorkomende vraag die mensen hebben over perziken is: "Zijn perziken vergelijkbaar met nectarines?" Het antwoord daarop is ja. Perziken en nectarines zijn eigenlijk genetisch identiek fruit, behalve één genetisch allel waardoor nectarines een gladde, pluisvrije schil hebben. Nectarines zijn niet, zoals sommige mensen geloven, een kruising tussen een perzik en een pruim.

Geschiedenis en interessante feiten over perzikvoeding

 1. Hoewel de wetenschappelijke naam van Perzië spreekt, is de perzik waarschijnlijk afkomstig uit China. De perzikenteelt is vastgelegd in oude Chinese archieven die teruggaan tot 1100 v.Chr. En die rond 300 v.Chr. Naar de westelijke delen van Europa maakten en in de eerste eeuw na Christus populair waren. De Amerikanen werden rond 1500 geïntroduceerd in perziken toen ze werden gebracht door Spaanse kolonisten, en Engeland en Frankrijk eindelijk hun heerlijke voordelen begonnen te waarderen tegen het midden van de jaren 1600.

 2. In 2010 kwamen onderzoekers uit de VS, Italië, Chili, Spanje en Frankrijk bijeen in een consortium om bevindingen van het International Peach Genome Initiative te presenteren, een onderzoek naar het exacte genoom van de perzik en de afhaalrestaurants met betrekking tot verschillende perzikvariëteiten en hoe ze verschillen.

 3. Perziken worden niet zo veel geproduceerd als sommige soortgelijke vruchten, omdat ze een droog, gematigd klimaat nodig hebben om te groeien. Dit maakt ze ongeschikt voor tropische klimaten, behalve wanneer ze op grote hoogten worden gekweekt. China is de grootste producent van de perzik en groeit meer dan de helft van de perziken over de hele wereld. Het wordt gevolgd in productie door Italië, Spanje, de VS en Griekenland. In de afgelopen jaren is er in de VS minstens één perzik-groeiseizoen geweest waarin het gevoelige fruit volledig werd weggevaagd door een onverwachte koude breuk in de late winter.

 4. Verre van alleen maar een favoriete vrucht te zijn, worden perzikbomen, fruit en bloesems hoog aangeschreven in de Chinese cultuur, zowel historisch als vandaag. De Chinezen geloven dat de verschillende facetten van de perzikboom verantwoordelijk zijn voor het afweren van boze geesten, het beschermen van iemands leven en gezondheid en het brengen van vrede. Perzikzaden worden al vele eeuwen gebruikt als onderdeel van de Chinese geneeskunde om verschillende aandoeningen te behandelen, zoals bloedstasis, ontsteking en allergieën.

 5. Perziken hebben ook een speciale plaats in kunstwerken, zowel in realisme als symbolische stukken. Monet, Rubens en Van Gogh behoren tot de vele kunstenaars die verschillende delen van de perzikboom en het fruit afbeelden.

 6. Hoewel China de overweldigende producent van perziken is, die meer dan de helft van 's werelds commerciële perziken uitmaakt, is de VS geen onbekende voor de productie van perziken - of waardering. In het midden van de jaren '90 werd Georgia de 'Perzikstaat' genoemd en worden er veel perzik-gerelateerde feesten gehouden, waaronder de oprichting van 's werelds grootste perzikschoenmaker, die elk jaar op het Georgia Peach Festival wordt gemaakt. Het officiële record is echter in het bezit van de Hampton Inn van Ruston in Ruson, La. (21) Andere staten eren ook de traditie van de lekkere perzik. Gaffney, S.C. toont met trots een uniek ontworpen watertoren bekend als de Peachoid, zichtbaar vanaf de nabijgelegen snelweg.

Perziken selecteren en gebruiken

 1. Ik heb ook eerder vermeld dat er perzikzaden sporen van cyanide zijn. Wiskundig gezien zou het onmogelijk zijn om in een voldoende korte periode voldoende perzikzaden te consumeren om jezelf daadwerkelijk pijn te doen - het is echter altijd een goed idee om alles met mate te doen. Als u ervoor kiest om perzikzaden te eten, doe dit dan op een verantwoorde manier en meld eventuele bijwerkingen onmiddellijk aan uw arts.

 2. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.

 3. Er zijn drie basisvariëteiten van perziken: hardsteen (waarbij de perzikpulp niet aan de romp kleeft), clingstone (waar de binnenste pulp stevig aan de romp vasthoudt) en de minder goed- bekende platte of "Saturn perzik." Ook wel de donutperzik genoemd, de Saturnusperzik is platter en minder wazig dan standaardperziken.

 4. Beide veel voorkomende perziktypen kunnen worden gekweekt met een witte of gele schil, die elk vlekken of rode lijnen in de huid hebben. De witte variëteiten hebben de neiging om een ​​zoetere, minder zure smaak te hebben en zijn vooral populair in Aziatische landen. Europeanen en Amerikanen geven de voorkeur aan de geelhuidige, meer scherpe variëteiten.

 5. Hoewel het niet ongewoon is om perziken te koelen, is het belangrijk om te weten dat u daarbij het risico loopt een deel van de perzikvoeding te verliezen. Terwijl de carotenoïde antioxidanten stabiel blijven, daalt het vitamine C-gehalte bij opslag bij lage temperaturen. (22) Als u ervoor kiest om uw perziken in te vriezen, is het een goed idee om er een theelepel citroensap op te gebruiken om bruin worden tijdens het bewaren te voorkomen.

 6. Een "climacterische" vrucht, de perzik blijft rijpen nadat hij geplukt is. Veel commerciële telers plukken perziken ruim voordat ze rijp zijn om ze verder te verzenden voordat ze rijpen. Indien mogelijk, moet u perziken kopen van een lokale boerenmarkt om het meest verse, meest ethisch geteelde product te garanderen. Als je onrijpe perziken koopt, kun je ze het best rijpen door ze één tot drie dagen op één aanrecht op je aanrecht te leggen. En wees voorzichtig - zelfs kleine drukvariaties kunnen de perzikhuid beschadigen.

 7. Bij kamertemperatuur kunnen perziken naar verwachting ongeveer een week na rijping duren. Afhankelijk van het soort gerecht dat je van plan bent te maken, wil je misschien minder rijpe perziken gebruiken. Onrijpe, knapperige perziken gooien bijvoorbeeld goed in salades, terwijl overrijpe perziken geweldig zijn voor gebakken producten.

 8. Perziken inblikken is een andere manier waarop mensen vaak van perziken genieten - maar dit dreigt opnieuw voedingswaarde te verliezen. Ingeblikte perziken verliezen ongeveer 21 procent van hun antioxidantbelasting.

 9. Misschien wilt u ook proberen om af en toe de zaden van uw perziken te eten. Het is waar dat deze zaden sporen van het cyanidemolecuul bevatten, maar het is in zeer kleine concentraties, vooral in vergelijking met andere fruitzaden zoals appels. De zaden bevatten ook een interessante voedingsstof bekend als laetrile, vitamine B17 en amygdaline. Er zijn aanwijzingen dat laetrile bepaalde kankersoorten kan helpen bestrijden of voorkomen en de immuniteit kan verhogen, hoewel er geen aanbevolen inname is en het waarschijnlijk niet in consequent hoge hoeveelheden moet worden geconsumeerd. Verder onderzoek is hiernaar nodig, omdat over de voordelen fel wordt gedebatteerd.

 10. Het zaad van een perzik, in de vorm van een amandel en gevonden in de perzikkomp, smaakt vergelijkbaar met de amandel met een iets meer bittere geur. Sommige onderzoeken wijzen erop dat vooral perzikzaden tamelijk indrukwekkende gezondheidsvoordelen hebben, maar nogmaals, verder onderzoek is nodig.

 11. Begin uw dag met een krachtige shake! Ik ben dol op dit Peachy Super Kale Shake-recept vol vitamine A, vitamine K en magnesium.

 12. Voor een rijk decadente salade raad ik ook Balsamic Peaches and Goat Cheese Salad aan. Als je denkt aan gekarameliseerde perziken met balsamico motregen ... kan je mond nu ook een beetje water geven.

 13. En het zou spijtig zijn om geen recept voor Peach Cobbler op te nemen. Het is een van de meest populaire manieren om perziken te eten, en niet zonder reden. Als een bonus, zal deze perzikschoenmaker je geen spijt geven van het dessert.

 14. Hoewel perzikvoeding een uitstekende aanvulling is op uw dieet, is het mogelijk om allergisch te zijn voor perziken en andere soortgelijke vruchten. (23) De meestal milde reactie die de meeste mensen ervaren, staat bekend als het orale allergiesyndroom en wordt vaak behandeld door niet langer het aanstootgevende voedsel te eten en de allergie te beheren als een seizoensgebonden allergie, zoals pollen.

 15. Als fruit moeten perziken waarschijnlijk eerder op de dag worden geconsumeerd in plaats van later vanwege de manier waarop het suikergehalte erin wordt verwerkt. Ten minste één studie vond een verband tussen nachtelijke perzikconsumptie en een hogere BMI en lichaamsgewicht. (24)Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407