Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pho Soup: Calorieën, voeding en meer

De onderste regel

 1. Pho (uitgesproken als "fuh") is een stevige Vietnamese soep meestal gemaakt met een vlezige bouillon, rijstnoedels, verschillende kruiden en rundvlees, kip of tofu.

 2. Hoewel traditioneel een Vietnamees straatvoedsel, heeft zijn populariteit zich ook naar andere landen verspreid.

 3. Dit artikel bespreekt pho, inclusief voedingsinformatie, voordelen en nadelen.

Wat is pho?

 1. Traditioneel wordt pho bereid door een bouillon gemaakt met runderbotjes, gember, uien en andere kruiden gedurende enkele uren op laag vuur te laten sudderen.

 2. Rijstnoedels, bekend als "banh pho," worden vervolgens toegevoegd, evenals kruiden zoals koriander of basilicum. Ten slotte wordt dun gesneden rundvlees of kip opgenomen en gekookt in de hete bouillon.

 3. Sommige mensen vullen het graag met taugé, groenten, chilipeper of limoen.

 4. Terwijl het meest wordt gegeten tijdens de koudere maanden, serveren veel restaurants deze Vietnamese soep het hele jaar door.

 5. Pho verschilt in Vietnam en in andere delen van de wereld, afhankelijk van de smaak van de bouillon, de grootte van de noedels en de ingrediënten die aan het eindproduct zijn toegevoegd.

Gezondheidsvoordelen van pho

 1. Pho lijkt misschien een basissoep, maar de ingrediënten kunnen verschillende voordelen bieden.

 2. Veel van de ingrediënten in pho bieden potentiële gezondheidsvoordelen, zoals:

 3. De meeste varianten van pho omvatten rundvlees, varkensvlees, kip of tofu. Een portie van 2 kopjes (475 ml) bevat ongeveer 30 gram eiwit, waardoor het een uitstekende bron is van deze vullende voedingsstof (9).

 4. Voldoende eiwitinname is belangrijk, omdat deze macronutriënt dient als de belangrijkste bouwsteen voor uw lichaam en wordt gebruikt om spieren, pezen, organen, huid en hormonen te maken. Het is ook nodig voor andere processen (10, 11).

 5. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit voor voeding is 0,4 gram per pond (0,8 gram per kg) lichaamsgewicht per dag, hoewel de meeste mensen meer dan dat nodig hebben. Pho eten als onderdeel van een gezond dieet kan je helpen aan je behoeften te voldoen (12).

 6. Veel specerijen en kruiden, waaronder koriander en basilicum in pho, bevatten veel polyfenolen. Deze verbindingen zijn in verband gebracht met een verminderd risico op chronische aandoeningen zoals hartaandoeningen en kanker (13, 14, 15).

 7. Hoewel het moeilijk is om de hoeveelheid kruiden en specerijen te bepalen die nodig zijn om gezondheidsvoordelen te behalen, kan het eten van pho bijdragen aan uw inname van deze krachtige stoffen.

 8. Omdat rijstnoedels meestal in pho worden gebruikt, is het gerecht vaak glutenvrij - hoewel dit ook afhankelijk is van andere ingrediënten en hoe ze zijn verwerkt.

 9. Hoewel een glutenvrij dieet niet noodzakelijkerwijs gezonder is, kan pho een goede optie zijn als u gluten vermijdt.

Potentiële nadelen

 1. Hoewel het eten van pho bepaalde voordelen kan bieden, moet u op een paar dingen letten.

 2. Pho kan veel natrium bevatten, vooral in de handel verkrijgbare versies.

 3. Soepbodems en bouillons hebben vaak een hoog natriumgehalte en bieden bijna 1.000 mg per portie (16 ml) (16).

 4. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen, gepubliceerd door het Department of Health and Human Services en Department of Agriculture, bevelen niet meer dan 2.300 mg per dag aan (17).

 5. Dus, slechts één portie pho kan ongeveer de helft van uw dagelijkse hoeveelheid natrium bevatten.

 6. Het consumeren van teveel natrium kan negatieve gezondheidseffecten hebben in bepaalde populaties, met als meest opvallende verhoogde bloeddruk (18, 19).

 7. De beste manier om het natriumgehalte van pho te verminderen, is om de bottenbouillon helemaal opnieuw te maken of een variëteit met een lager natriumgehalte te kopen.

 8. Het caloriegehalte van pho kan sterk variëren, afhankelijk van het type noedels en het vlees dat wordt gebruikt.

 9. Om calorieën onder controle te houden, gebruikt u een rijstnoedel met meer vezels, zoals die gemaakt met bruine rijst. Toegevoegde vezels kunnen helpen om een ​​vol gevoel te bevorderen, waardoor je in het algemeen minder calorieën eet (20).

 10. De inhoud van vezels en voedingsstoffen kan ook worden verhoogd door meer groenten toe te voegen, zoals champignons, wortelen, taugé of donkere bladgroenten.

 11. Om vet en calorieën uit vlees te beheersen, gebruikt u een slanker stuk rundvlees, zoals de bovenste ronde. Mager eiwitopties, zoals kip of tofu, werken ook goed.

 12. Door meer groenten en magere eiwitten toe te voegen en de hoeveelheid noedels in je pho te verminderen, kun je je sneller vullen, wat overeten kan verminderen.

De onderste regel

 1. Pho is een Vietnamese soep gemaakt met bouillon, rijstnoedels, kruiden en vlees of tofu.

 2. Vanwege de voedzame ingrediënten en het hoge eiwitgehalte kan het verschillende voordelen bieden, waaronder verminderde ontsteking en verbeterde gewrichtsgezondheid.

 3. Toch kan het veel natrium en calorieën bevatten, dus de portiegrootte is belangrijk.

 4. Over het algemeen kan pho een voedzame aanvulling zijn op een uitgebalanceerd dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407