Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pindakaas na het sporten

Mogelijke overwegingen

 1. Het eten van het juiste voedsel na een training kan uw herstel versnellen en uw energieniveau voor uw volgende training verbeteren. Pindakaas is een handige, veelzijdige keuze die een onderdeel kan zijn van een voedzame snack of maaltijd na de training. Eet het met ander voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen en kies natuurlijke pindakaas om cholesterolverhogende transvetten uit gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën te voorkomen.

Een maaltijd na de training

 1. Een portie van 2 eetlepels pindakaas levert 6 gram koolhydraten en 8 gram eiwit. Door tot 20 gram eiwit op te nemen na je training, maximaliseer je spierherstel en -herstel, volgens Iowa State University Extension en Outreach. Gebruik 100 tot 200 gram koolhydraten om uw voorraden glycogeen aan te vullen, wat de vorm van koolhydraten is die uw lichaam opslaat voor brandstof. Om dit doel te bereiken, smeer je 2 eetlepels pindakaas op een groot bagel, dat 66 gram koolhydraten en 13 gram eiwit bevat, en voltooi je maaltijd na de training met een grote appel, met 31 gram koolhydraten.

Een kleinere snack na de training

 1. Een kleinere snack met koolhydraten, eiwitten en vet binnen 30 minuten na het beëindigen van uw training kan de spiersynthese bevorderen en de glycogeenvoorraden herstellen. Je kunt pindakaas in je sporttas meenemen of in een kluisje bewaren zodat je er na het sporten gemakkelijk bij kunt. Voor een snelle, voedzame snack, neem pindakaas met een banaan, rijstwafels of volkoren pretzels. Drink veel vocht na het sporten om de vloeistof te vervangen die u verliest door zweten.

Ontmoet dagelijkse vetbehoeften

 1. Pindakaas hebben na een training kan voordelen opleveren vanwege het vetgehalte. Een portie van 2 eetlepels levert 16 gram vet, inclusief 7,7 gram enkelvoudig onverzadigd vet en slechts 3,4 gram verzadigd vet. Enkelvoudig onverzadigd vet kan het cholesterol verlagen, terwijl verzadigd vet uw cholesterolgehalte kan verhogen en uw risico op hartaandoeningen kan verhogen. Vet is een essentiële voedingsstof om uw lichaam te helpen vitamine A, D, E en K te absorberen, maar u moet geen vetrijk voedsel consumeren voordat u gaat sporten, omdat deze kunnen leiden tot maagklachten. Als je na het sporten pindakaas hebt, kun je aan je vetbehoeften voldoen. Een actieve volwassene met een dieet van 2000 calorieën zou 45 tot 78 gram vet per dag moeten consumeren. [! 31683 => 1130 = 5!

Vitamine E

 1. Een andere voedingsstof in pindakaas die u ten goede kan komen, is vitamine E. Elke portie pindakaas van 2 eetlepels levert 2,9 milligram vitamine E. Dit komt overeen met 4,4 internationale eenheden vitamine E, of 15 procent van de dagelijkse waarde op basis van een dieet met 2000 calorieën. Vitamine E is een antioxidant die kan helpen bij het verminderen van cellulaire schade veroorzaakt door oxidatiemiddelen, waarvan de niveaus hoger zijn na het sporten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407