Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pindakaas voor gewichtsverlies: goed of slecht?

De onderste regel

 1. Pindakaas is een heerlijke, veelzijdige spread. Het is rijk aan voedingsstoffen en past goed bij zowel hartige als zoete gerechten.

 2. Hoewel pindakaas een speciale plaats in de kast van veel huizen heeft, kunt u zich afvragen of het geschikt is voor gewichtsverlies.

 3. Sommigen beweren dat het hoge calorie- en vetgehalte kan leiden tot gewichtstoename, anderen zeggen dat de zware dosis eiwit kan helpen bij het beheersen van het gewicht.

 4. Dit artikel onderzoekt hoe pindakaas uw gewicht beïnvloedt.

Boordevol voedingsstoffen

 1. Pindakaas zit boordevol gezonde vetten, eiwitten, vezels en een verscheidenheid aan essentiële vitamines en mineralen.

 2. Deze voedingsstoffen kunnen helpen bij het afvallen, omdat de beste diëten veel voedsel bevatten dat rijk is aan voedingsstoffen om aan uw voedingsbehoeften te voldoen.

 3. Een portie van 2 eetlepels (32 gram) pindakaas (1):

 4. Het grootste deel van de calorieën is afkomstig van onverzadigde vetten. Onderzoek wijst uit dat het vervangen van verzadigde vetten in uw dieet door onverzadigde vetzuren uw cholesterolgehalte en algehele risico op hartaandoeningen kan verlagen (2).

 5. Een portie pindakaas levert ook ongeveer 10% van uw dagelijkse vezelbehoeften. Hogere vezelinname wordt geassocieerd met een lagere body mass index (BMI) en andere voordelen (3).

Kan de eetlust verminderen

 1. Pindakaas kan ook uw doelstellingen voor gewichtsverlies ondersteunen vanwege het potentieel om de eetlust te verminderen.

 2. In een onderzoek met drie maaltijden bij 15 zwaarlijvige vrouwen ondervonden degenen die 42,5 gram (ongeveer 3 eetlepels) pindakaas aan hun ontbijt toevoegden aanzienlijk meer volheid en hadden minder zin om meer te eten in vergelijking met de controlegroep (4).

 3. Aanvullend onderzoek naar de specifieke rol van pindakaas bij de onderdrukking van eetlust is beperkt.

 4. Dat gezegd hebbende, sommige onderzoeken koppelen de inname van pinda's en boomnoten aan grotere maaltijdtevredenheid en verbeterd metabolisme op een manier die gewichtscontrole ondersteunt (5).

 5. Het hoge eiwitgehalte van pindakaas zou de eetlust kunnen verminderen.

 6. Ongeveer 17% van de calorieën in pindakaas is afkomstig van eiwitten - een portie van 2 eetlepels (32 gram) levert ongeveer 8 gram (1) op.

 7. Onderzoek wijst uit dat het consumeren van voldoende eiwitten het gevoel van volheid kan vergroten, waardoor uw drang om te blijven eten mogelijk wordt verminderd. Dit kan op zijn beurt gewichtsverlies bevorderen (6).

 8. Het eten van voldoende eiwitten is ook belangrijk voor het behoud van spiermassa tijdens inspanningen om af te vallen, omdat spieren belangrijk zijn om uw kracht te behouden. Je metabolisme vertraagt ​​als je te veel spieren verliest, waardoor continu afvallen moeilijker wordt.

 9. Het opnemen van eiwitrijk voedsel, zoals pindakaas, in een caloriearm dieet kan vetverlies meer stimuleren dan hetzelfde dieet zonder voldoende eiwit (7, 8).

Kan gewichtsondersteuning ondersteunen

 1. Hoewel pinda's een vetrijk, calorierijk voedsel zijn, worden ze niet geassocieerd met gewichtstoename zoals je zou verwachten.

 2. Het meeste beschikbare onderzoek geeft zelfs aan dat diëten die rijk zijn aan pinda's en noten, gewichtsbeheersing effectiever ondersteunen dan die welke ze elimineren (9, 10).

 3. Bovendien hebben mensen die regelmatig pinda's en pindakaas consumeren, vaak een lagere BMI dan degenen die dat niet doen (9).

 4. De precieze redenen waarom pinda's gewichtsbehoud helpen, zijn onduidelijk.

 5. Sommige experts denken dat het te maken heeft met de unieke manier waarop ze worden gemetaboliseerd. Omdat de calorieën uit noten mogelijk niet volledig worden opgenomen, leiden ze mogelijk niet tot een calorieoverschot dat anders gewichtstoename zou veroorzaken (10).

 6. Uiteindelijk is meer onderzoek nodig om de rol van pinda's en pindakaas in gewichtsbeheersing beter te begrijpen. Het huidige bewijs suggereert echter dat het eten van deze voedingsmiddelen je kan helpen een gezond lichaamsgewicht te behouden.

Het is calorie-dicht

 1. Een van de belangrijkste redenen waarom dieters pindakaas vermijden, is het hoge calorie- en vetgehalte.

 2. Pindakaas bevat een caloriepunch en biedt bijna 200 calorieën per portie van 2 eetlepels (32 gram). Bovendien komt meer dan 75% van die calorieën uit vet (1).

 3. Wanneer u meer calorieën verbruikt dan u verbrandt, kan gewichtstoename optreden. Daarom is calorieregeling een van de pijlers van bijna elk dieet voor gewichtsverlies.

 4. U moet echter meer dan alleen calorieën overwegen wanneer u beslist welke voedingsmiddelen u in uw dieet wilt opnemen. Pindakaas biedt ook eiwitten, vezels, vitamines, mineralen en antioxidanten - die allemaal een goede gezondheid bevorderen.

 5. Omdat pindakaas hoogwaardige, voedzame calorieën levert, hebben 200 calorieën pindakaas een sterker positief effect op de gezondheid dan 200 calorieën van een ultra-verwerkt "dieet" voedsel.

 6. Dit betekent natuurlijk niet dat u alle gewenste pindakaas kunt eten. Als u veel pindakaas begint te eten zonder rekening te houden met de extra calorieën, kunt u uw inspanningen voor gewichtsverlies belemmeren. Zoals met elk ander voedsel, is matiging de sleutel.

 7. Uiteindelijk moet uw dieet worden afgestemd op uw voorkeuren en voedingsbehoeften. Pindakaas eten naast andere voedzame voedingsmiddelen is perfect gezond - zolang je je caloriebehoeften niet overschrijdt.

Hoe eet u het gezond

 1. Pindakaas kan zeker worden opgenomen in een gezond dieet dat gewichtsverlies bevordert, maar sommige strategieën kunnen beter zijn dan andere.

 2. Hoewel pindakaas in zijn meest natuurlijke vorm erg gezond is, zitten veel commercieel bereide vormen vol met additieven, zoals suiker en gehydrogeneerde oliën - die transvetten kunnen bevatten.

 3. Controleer tijdens het winkelen voor pindakaas het etiket om te controleren of deze geen extra ingrediënten bevat. Het enige dat pindakaas nodig heeft, zijn pinda's. Zout kan ook veilig worden toegevoegd voor extra smaak.

 4. Doorgaans kan de olie in natuurlijke pindakaas - die zonder additieven - scheiden en naar de bovenkant van de pot stijgen, maar dit hoeft geen reden tot zorg te zijn. Bij het openen van de pot, gewoon mengen. Koel het vervolgens om te voorkomen dat het weer uit elkaar gaat.

 5. Als je zin hebt in een uitdaging, kun je ook proberen er zelf een te maken. Je hebt alleen een krachtige blender of keukenmachine, pinda's en een beetje zout nodig.

 6. Als u wilt afvallen zonder pindakaas op te geven, kunnen een paar eenvoudige strategieën een lange weg gaan.

 7. Door portiegroottes te meten, kunt u bijhouden hoeveel pindakaas u verbruikt. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je je aan je calorie- of macronutriëntdoelen houdt.

 8. Mogelijk moet u ook nog een ander voedsel uitsnijden om binnen de parameters van uw dieetplan te blijven.

 9. U kunt bijvoorbeeld pindakaas vervangen door een minder voedzame verspreiding op toast, zoals gelei of boter. Of probeer pindakaas in plaats van een zoete dip voor uw fruitplakken.

 10. Andere manieren om pindakaas te eten zijn:

 11. Vergeet niet dat alleen pindakaas u niet zal doen afvallen. Gewichtsbeheer is ingewikkeld en vereist een multidisciplinaire aanpak. Je zult verschillende voedings- en levensstijlaanpassingen moeten maken om succes te bereiken - maar het is zeker mogelijk.

De onderste regel

 1. Hoewel voedzaam, wordt pindakaas soms vermeden vanwege het hoge vet- en caloriegehalte.

 2. Pindakaas kan echter gewichtsbehoud, volheid en verminderde eetlust bevorderen.

 3. Hoewel de calorieën meestal uit vet komen, zijn de vetten gezond. Het zit ook vol met andere belangrijke voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vezels, vitamines en mineralen.

 4. Hoewel pindakaas zeker een plaats heeft in een gezond dieet voor gewichtsverlies, moet u mogelijk uw calorieën en macronutriënten bijhouden om op koers te blijven en uw gezondheidsdoelen te bereiken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407