Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pindakaas voor gewichtsverlies: werkt het? Voordelen en meer

Overzicht

 1. Of u nu de voorkeur geeft aan de romige of dikke versies, pindakaas is waarschijnlijk niet het eerste waar u naar op zoek bent wanneer u probeert af te vallen. Hoewel het rijk is aan eiwitten, bevat pindakaas ook een hoog vetgehalte en verpakt het bijna 100 calorieën in elke eetlepel.

 2. Maar onderzoek suggereert dat het consumeren van pindakaas je misschien niet tegenhoudt om af te vallen. Sterker nog, als je het eet, kun je zelfs kilo's afwerpen.

 3. Een dieet met een hoog gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetten, zoals die in noten, kan mensen helpen afvallen en ook hartziekten en andere gezondheidsproblemen voorkomen, volgens een meerjarig studie van meer dan 100.000 mannen en vrouwen, mede gefinancierd door de International Tree Nut Council Nutrition Research and Education Foundation.

 4. Een oudere studie uit 2009, die meer dan 50.000 vrouwen gedurende acht jaar volgde, concludeerde dat het regelmatig consumeren van noten hun risico op gewichtstoename en obesitas enigszins verlaagde.

 5. Terwijl het onderzoek aan de gang is, lijkt er sterk bewijs te zijn voor pindakaas als een effectief hulpmiddel voor gewichtsverlies, wanneer met mate gegeten. Blijf lezen om alles te weten te komen over het consumeren van pindakaas voor gewichtsverlies.

Hoe helpt pindakaas je om af te vallen?

 1. Pindakaas helpt u op twee manieren af ​​te vallen: door uw eetlust onder controle te houden en door de bloedsuikerspiegel te onderdrukken.

 2. Vetarme of suikervrije snacks eten is de eerste impuls voor velen van ons die proberen af ​​te vallen. Dat soort snacks kan helpen als je probeert het suiker- of calorieverbruik te verminderen, maar in werkelijkheid vullen ze niet altijd.

 3. In plaats daarvan draagt ​​het eten van noten of pindaproducten voorafgaand aan het eten van een maaltijd of als tussendoortje bij aan een vol gevoel, toonde een overzicht uit 2008 van de medische literatuur aan.

 4. Dit gevoel van volheid kan waarschijnlijk worden toegeschreven aan de rijke vetten en eiwitten in noten en pinda's. Een vol gevoel leidde tot minder eten en resulteerde volgens diezelfde beoordeling in een efficiënter gewichtsverlies.

 5. Bepaalde voedingsmiddelen, vooral bewerkte voedingsmiddelen en zetmeelrijke voedingsmiddelen, veroorzaken een piek in uw bloedsuiker. Onstabiele bloedsuiker is in verband gebracht met obesitas en diabetes. Maar pindakaas heeft, ondanks zijn natuurlijke zoetheid en heerlijke textuur, een lage glycemische index.

 6. Pindakaas eten is een manier om vetten, eiwitten en vezels te consumeren zonder je bloedsuikerspiegel in een neerwaartse spiraal te brengen.

 7. Een klein onderzoek uit 2018 toonde aan dat zelfs het eten van een portie (twee eetlepels) pindakaas met een maaltijd het glycemische effect van een maaltijd stabiliseerde die anders hoog op de glycemische index stond.

Beste pindakaas voor gewichtsverlies

 1. Kijk bij het kopen van pindakaas voor gewichtsverlies op het etiket. Sommige pindakaasmerken hebben tonnen toegevoegde suiker, zout en conserveermiddelen.

 2. Natuurlijke, biologische pindakaasmerken zijn de beste om te kiezen als u gewicht wilt verliezen. Lees voedingsetiketten om de laagste hoeveelheid natrium en toegevoegde suiker te vinden die u kunt vinden.

 3. Houd er rekening mee dat sommige pindakaasmerken hun product adverteren als een "pindakaaspasta" in plaats van alleen "pindakaas", waardoor ze een licentie hebben om allerlei andere ingrediënten en suikers toe te voegen.

 4. Knapperige pindakaas bevat meer vezels en foliumzuur, beide essentieel voor uw gezondheid. Hoewel romige pindakaaskeuzes iets meer eiwit kunnen bieden, kan het kiezen van vezels boven eiwitten hetzelfde vullende effect hebben met de bonus van het bevorderen van een goede spijsvertering.

 5. Koop natuurlijke pindakaas online.

Pindakaas voor ideeën om af te vallen

 1. U kunt pindakaas op veel creatieve manieren aan uw dieet toevoegen. Het is niet nodig om vast te houden aan de standaard PB J. De sleutel tot het consumeren van pindakaas voor gewichtsverlies is matiging: streef een paar keer per week naar twee of drie porties van twee eetlepels pindakaas.

 2. Als u meer dan dat verbruikt, loopt u het risico de voordelen van pindakaas met een extreem hoog aantal calorieën tegen te gaan.

 3. Receptideeën met de waarde van een portie pinda's zijn:

Voordelen van pindakaas

 1. Pindakaas draagt ​​niet alleen bij aan gewichtsverlies. Het consumeren van pinda's als een vast onderdeel van uw dieet heeft ook andere voordelen.

Takeaway

 1. We komen nog steeds meer te weten over hoe pindakaas uw lichaam beïnvloedt, maar wat we nu weten is vrij duidelijk: pindakaas kan onderdeel zijn van een gezond plan voor gewichtsverlies.

 2. Vergeet niet dat je niet in staat zult zijn om af te vallen door simpelweg pindakaas te eten. Meer calorieën verbranden dan je verbruikt door bewust te eten en te sporten is de bewezen formule voor gewichtsverlies.

 3. Maar een paar keer per week een portie of twee pindakaas eten kan je gewoon de stimulans geven die je nodig hebt om vette of suikerrijke voedingsmiddelen af ​​te wijzen voor gezondere opties.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407