Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pindakaasvoeding

Pinda's en hartgezondheid

 1. Inheems in Zuid-Amerika, zijn pinda's nu een hoofdbestanddeel van het gemiddelde Amerikaanse dieet en behoren ze tot de meest overvloedig geteelde gewassen in Amerika. Pindakaas biedt een handige manier om je pinda-inname te stimuleren en heeft ook een voedingsprofiel dat aanzienlijke hoeveelheden verschillende nuttige voedingsstoffen bevat. Sommige soorten pindakaas bevatten additieven, zoals suiker, die de voedingswaarde van het voedsel echter verlagen.

Basisvoedingsinformatie

 1. Een portie pindakaas met 2 eetlepels bevat 188 calorieën, of 9 procent van de dagelijkse inname in een standaard dieet met 2000 calorieën. Deze calorieën komen uit een mix van koolhydraten, eiwitten en vetten. Elke portie pindakaas biedt u 7,7 gram eiwit, dat helpt uw ​​weefsels sterk te houden en de immuunfunctie bevordert, evenals 16 gram vet, een geconcentreerde energiebron. Pindakaas biedt ook 6,9 gram koolhydraten per portie. Sommige van deze koolhydraten worden afgebroken tot suiker en voeden je hersenen, lever en spierweefsel, terwijl 2,6 gram uit hart-gezonde voedingsvezels komt. Een portie pindakaas draagt ​​10 procent bij aan de aanbevolen dagelijkse vezelinname voor vrouwen en 7 procent voor mannen.

Vitamine-gehalte

 1. Pindakaas dient als een rijke bron van vitamine E en niacine of vitamine B-3. Vitamine E regelt ontstekingen in uw lichaam, helpt bij een gezonde cel-tot-cel communicatie en helpt weefselschade te voorkomen door zijn rol als antioxidant. Het consumeren van 2 eetlepels pindakaas verhoogt uw vitamine E-inname met 2 milligram, of 13 procent van de aanbevolen dagelijkse inname. De niacine in pindakaas helpt uw ​​cellen chemische reacties uit te voeren, inclusief die nodig voor energieproductie, en speelt een rol bij de celontwikkeling. Een portie pindakaas biedt 4,4 milligram niacine - 28 en 31 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van niacine voor respectievelijk mannen en vrouwen.

Gunstige mineralen

 1. Bereik voor pindakaas als bron van heilzame mineralen, vooral magnesium en koper. Je lichaam vertrouwt op beide mineralen om enzymen te activeren, de familie van eiwitten die chemische reacties in je cellen stimuleren. Magnesium- en koperafhankelijke eiwitten ondersteunen de energieproductie. Magnesium draagt ​​ook bij aan gezonde celmembranen, terwijl koper de genactiviteit regelt. Een portie van 2 eetlepels pindakaas bevat 51 milligram magnesium - respectievelijk 12 en 16 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor mannen en vrouwen - evenals 185 microgram koper of 21 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Nadelen en suggesties voor winkelen

 1. Pindakaas bevat veel vet en calorieën en de relatief kleine portiegrootte maakt het gemakkelijk om te veel te eten, wat kan bijdragen aan gewichtstoename. Zorg ervoor dat je je pindakaasportie meet voor het opdienen - het kan zijn dat een portie van 2 eetlepels verrassend klein lijkt. Pindakaas met een laag vetgehalte bevat iets minder vet - 12,2 gram per portie, vergeleken met 16 gram pindakaas - maar bevat meer suiker en bevat dezelfde hoeveelheid calorieën als gewone pindakaas. Kies voor de meest gezonde pindakaas voor minimaal verwerkte versies die pinda's als het enige ingrediënt vermelden. Vermijd meer verwerkte opties, die suiker, zout of gehydrogeneerde vetten kunnen bevatten.

 2. Pindakaas bevat veel vet en calorieën en de relatief kleine portiegrootte maakt het gemakkelijk om te veel te eten, wat kan bijdragen aan gewichtstoename. Zorg ervoor dat je je pindakaasportie meet voor het opdienen - het kan zijn dat een portie van 2 eetlepels verrassend klein lijkt. Pindakaas met verlaagd vetgehalte bevat iets minder vet - 12,2 gram per portie, vergeleken met 16 gram pindakaas - maar bevat meer suiker en bevat dezelfde hoeveelheid calorieën als gewone pindakaas. Kies voor de meest gezonde pindakaas voor minimaal verwerkte versies die pinda's als het enige ingrediënt vermelden. Vermijd meer verwerkte opties, die suiker, zout of gehydrogeneerde vetten kunnen bevatten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407