Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pita Bread Nutrition

Gewichtsverlies

 1. Pitabroodje is een soort platbrood dat is gemaakt van tarwe. In sommige culturen wordt het vaak dagelijks geconsumeerd. In de loop der jaren is het gebruikelijker geworden in de Verenigde Staten. Pitabroodje kan onderdeel zijn van een gezondheidsbewust dieet en werkt goed met veel keukens.

Calorieën en vet

 1. Een stuk wit pitabroodje van 6-1 / 6-inch bevat 165 calorieën. Als u het gebruikt om een ​​sandwich te maken, kunt u calorieën besparen. Je hebt maar één stuk pitabrood nodig om een ​​sandwich te maken, terwijl je je sandwichvulling in het pitabroodje steekt. Twee stukken gewoon brood kunnen 200 calorieën of meer bevatten. Pitabroodje bevat minder dan 1 gram vet per portie.

Eiwitten en koolhydraten

 1. Pitabrood heeft 5,5 gram eiwit en 33 gram koolhydraten. Van deze koolhydraten is iets meer dan 1 gram vezel. U kunt uw vezelinname verhogen door volkoren pitabrood te eten, dat meer dan 6 gram vezels per portie bevat. Volkoren pitabroodje bevat minder geraffineerde koolhydraten, die zoveel mogelijk moeten worden vermeden. Geraffineerde koolhydraten kunnen bijdragen aan obesitas, abnormale cholesteroltellingen en diabetes type 2, volgens een studie over de verhoogde consumptie van koolhydraten in Amerika, die in 2004 werd gepubliceerd in het "Journal of Clinical Nutrition."

Nutriënten

 1. Een stuk wit pitabroodje bevat meer dan 10 procent van uw aanbevolen inname van de B-vitamines thiamine, riboflavine, niacine en folaat. Witte pitabrood is ook rijk aan selenium, met 16,3 microgram, wat meer is dan 30 procent van de aanbevolen inname van 45 microgram. Hoewel pitabrood geen zoute smaak heeft, pas op voor natrium, omdat slechts één portie 322 milligram bevat, meer dan 20 procent van de aanbevolen inname van 1500 milligram ingesteld door het Institute of Medicine. Als u volkorenbrood koopt, verbruikt u aanzienlijk meer magnesium. Volkoren pitabroodje heeft ook grotere hoeveelheden B-vitamines. Het bevat minder calcium dan wit pitabrood.

Function

 1. Pitabroodje is een plat brood dat in het midden een "zak" bevat. Het wordt in veel culturen over de hele wereld gebruikt als een manier om stoofschotels te eten - het brood wordt gebruikt om het vlees of de bonen op te scheppen in plaats van een lepel. In de Verenigde Staten wordt het meestal gebruikt om broodjes te maken. Pitabrood kan bijna elke sandwichvulling bevatten en kan warm of koud worden geserveerd. Je kunt saus, kaas en andere toppings op het pitabroodje leggen en onder een grill leggen tot de kaas is gesmolten voor een snelle pizza.

Vullingen

 1. Pitabroodje, vooral het volkorenras, leent zich voor een verscheidenheid aan gezonde sandwichvullingen. Vul een pita met gehakte magere ham, magere kaas en zwarte olijven en plaats deze een minuut in de magnetron voor een lunch die smelt in je mond. Je kunt pitabrood ook vullen met vetarme versies van tonijn, kip of eiersalade. Als je vegetariër bent, probeer dan een pitabroodje gevuld met hummus, avocado en taugé.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407