Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pizza eten na een training

Wat is het verschil tussen een instantpan en slowcooker?

 1. Sommige mensen beschouwen pizza als junkfood, maar het kan nuttig zijn als snack of maaltijd na de training als je volkoren korst en gezonde toppings gebruikt. Het eten van de juiste hoeveelheid koolhydraten en eiwitten na een training kan het spierherstel versnellen en je lichaam helpen bij te tanken zodat je meer energie hebt. Eet pizza binnen twee uur na het beëindigen van een training om spiersynthese en reparatie te stimuleren. Pizza is eerder een geschikte snack na de training na een lange, intensieve training in plaats van een korte, intensieve sessie, zoals wandelen.

Pizza biedt voedingsstoffen voor herstel

 1. Een plak kaaspizza levert 36 gram koolhydraten en 12 gram eiwit. Iowa State University suggereert dat atleten die hard trainen 100 tot 200 gram koolhydraten en minstens 7 tot 20 gram eiwit moeten krijgen voor een maaltijd na de training. Een portie kaas van drie sneetjes helpt u aan deze aanbevelingen te voldoen. Een andere optie is om twee plakjes kaaspizza te hebben, met 72 gram koolhydraten en 24 gram eiwit, en een 16-ounce glas sinaasappelsap, met 50 gram koolhydraten en 3 gram eiwit. Als u traint om in vorm te blijven of gewicht te verliezen, heeft het eten van een calorie-gecontroleerde maaltijd een hogere prioriteit dan het eten van een maaltijd met veel koolhydraten en calorieën. In dit geval kan een enkele plak pizza af en toe een traktatie zijn na de training.

Pizza biedt essentiële voedingsstoffen

 1. Een plak kaaspizza heeft 201 milligram calcium of 20 procent van de dagelijkse calciumwaarde. Calcium is een essentiële voedingsstof voor het opbouwen en behouden van sterke botten. Elke plak levert 2,7 milligram ijzer, of 15 procent van de dagelijkse waarde. IJzer is nodig om bloedarmoede te voorkomen, en sommige atleten, vooral vrouwelijke atleten, lopen het risico op onvoldoende inname, volgens de Colorado State University. Pizza biedt ook vitamine A en niacine of vitamine B-3. Als alternatief kun je deze voedingsstoffen uit gezonder voedsel halen. Vetvrije melk levert bijvoorbeeld calcium en vitamine A en tonijn levert ijzer en niacine.

Overweeg voeding terwijl u pizza eet

 1. Pizza is vetrijk voedsel, waarbij elke plak kaaspizza 10 gram vet levert, of 15 procent van de dagelijkse waarde van een dieet met 2000 calorieën. Bestel pizza met minder kaas of gebruik magere kaas om minder vet te krijgen. Sla vetrijke toppings zoals pepperoni over, die 12 gram vet per ons heeft. Om meer voedingsstoffen te krijgen, bestelt u extra groenten en overweegt u voedzame eiwitbronnen, zoals ansjovis. Drink vloeistoffen na het sporten om verliezen door zweet te vervangen.

Maak je eigen pizza na de training

 1. Pas uw eigen pizza aan om deze voedzamer te maken. Gebruik een Engelse Engelse muffin of pitabroodje in plaats van een verfijnde witte korst om het gehalte aan voedingsvezels en antioxidanten van uw pizzamaaltijd na de training te verhogen. Volle granen zijn ook natuurlijke bronnen van ijzer en B-vitamines. Stapelgroenten, zoals uien, tomaten, gesneden champignons en rode en groene paprika voor extra voedingsvezels en essentiële voedingsstoffen zoals kalium en vitamine C. Je kunt extra eiwit krijgen door gegrilde kipfilet toe te voegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407