Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Plantains koken zodat u geen # 39; t heeft gas van hen

Stap 8

 1. Plantains zijn zetmeelrijke groenten die op bananen lijken, maar veel harder en niet zoet zijn. Deze groenten hebben een smaak die vergelijkbaar is met een zoete aardappel. Weegbree bevat vezels, wat handig is voor het ophopen van ontlasting en het reguleren van het spijsverteringsstelsel. Het zetmeel in plantains geeft echter sommige mensen gas.

Flatulence

 1. Winderigheid kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan suikers die gasproducerende bacteriën in uw darmen voeden. De meest voorkomende boosdoener voor gas is raffinose, de suiker die wordt gevonden in bonen en peulvruchten, volgens de auteurs van "Human Nutrition and Dietetics." Sommige mensen zijn echter gevoelig voor zetmeel, zoals het zetmeel in plantains. Wanneer mensen die gevoelig zijn voor zetmeel plantains consumeren, kunnen ze winderigheid ontwikkelen als het zetmeel wordt afgebroken tot amylose en amylopectine, de twee hoofdcomponenten.

Voedingskenmerken

 1. Plantains zijn een bron van vitamines en voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine C, vitamine B6 en kalium. Ze zijn ook een bron van vezels. Weegbree bevatten echter geen grote hoeveelheid vitamines of voedingsstoffen, dus als het zetmeel in de weegbree je stoort, kun je gemakkelijk de voedingsstoffen en vezels uit een andere groente halen. Wortelen hebben bijvoorbeeld ongeveer 11 keer de hoeveelheid vitamine A dan plantains en ze bevatten meer vezels, volgens de voedingsdatabase van HealthALiciousNess.

Koken om zetmeel te verminderen

 1. Het kookproces verzacht het vruchtvlees van de plantains en maakt de zetmelen erin gemakkelijker te verteren, volgens "The Joy of Cooking." Probeer nooit een weegbree rauw te eten, anders kunnen de zetmelen extreem gas en maagklachten veroorzaken. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat de ene kookmethode superieur is aan de andere om het zetmeel in bakbananen af ​​te breken. Als gekookte plantains ook gas veroorzaken, experimenteer dan met verschillende kookmethoden totdat je er een vindt die je het minst stoort.

Presentatiesuggesties

 1. De gebruikelijke manieren om bakbananen te koken, is om ze te snijden en in boter of plantaardige olie te bakken of te bakken. Als ze gebakken zijn, serveer je de plantains zoals ze zijn, of stamp je ze fijn en bak je ze opnieuw tot ze knapperig zijn. Zout ze dan en serveer ze als snack. Deze knapperige weegbree chips staan ​​bekend als "tostones." Je kunt ook de gepelde plantains ongeveer 40 minuten bakken op 400 graden Fahrenheit, of totdat ze zacht genoeg zijn om met een vork te prikken. Weegbree past goed bij boter, limoen, zout of citroensap.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407