Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
  • Ingrediënten
  • Diëten
  • Allergieën
  • Voeding
  • Technieken
  • Keukens
  • Tijd
Zonder


Planten die u helpen af ​​te vallen

Bijwerkingen van de spijsvertering

  1. Van de vele verschillende diëten en filosofieën om af te vallen, moedigen de meeste, zo niet alle, meer planten aan - en om een ​​goede reden. Planten, zoals fruit, groenten, granen en zaden, behoren tot de meest voedzame voedingsmiddelen en bieden waardevolle hoeveelheden vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en, in veel gevallen, gezonde vetten en eiwitten. Hoewel geen enkel voedsel op zichzelf leidt tot gewichtsverlies, kunnen bepaalde voedingsmiddelen en voedingsstoffen in een uitgebalanceerd dieet het wegsnijden van overtollige kilo's gemakkelijker maken.

Sojabonen en sojaproducten

  1. Eiwit verhoogt de eetlustcontrole, maar u hoeft niet te vertrouwen op vlees of zuivel om dit voordeel te halen. In een studie gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in juni 2014, consumeerden 20 zwaarlijvige volwassenen een vegetarisch of niet-vegetarisch eiwitrijk dieet met 30 procent eiwit uit soja of vlees, evenals 30 procent vet en 40 procent koolhydraat gedurende twee weken. Omdat deelnemers in beide groepen vergelijkbare eetlustbeheersing vertoonden, concludeerden de onderzoekers dat de diëten de gewichtscontrole evenveel kunnen verbeteren. Sojabonen zijn een van de meest eiwitrijke plantaardige voedingsmiddelen en leveren 29 gram eiwit per gekookt kopje. Laat de bonen in hun geheel en gekookt, gestoomd als edamame of verwerkt in andere voedingsmiddelen, zoals soepen en chili's. Tofu, soja wrongel en op soja gebaseerde melk en yoghurt zijn ook eiwitrijk.

Groenten en fruit

  1. Groenten en fruit leveren water en vezels, die calorievrij zijn en een gevoel van volheid bevorderen. Hierdoor kunt u meer bulk vullen en minder calorieën oogsten. De Artsencommissie voor Verantwoorde Geneeskunde beveelt aan om dagelijks minstens vier porties groenten binnen een plantaardig dieet te gebruiken voor gezond gewichtsverlies. Een portie is gelijk aan 1/2 kop gekookt of 1 kop rauw. Als u uw groenten niet met rijke sauzen laadt, kunt u ze vrij eten. Fruit biedt een dessert-alternatief met minder calorieën dan zoete snoepjes. Een kopje ongezoete appelmoes bevat ongeveer 105 calorieën, of bijna 75 procent minder dan de 411 in een plakje fruittaart.

Hartige volle granen

  1. Granen bevorderen de eetlust en gewichtscontrole, maar alleen als u ze in hun hele vorm eet. Het proces gebruikte om geraffineerde granen zoals witte bloem en instant rijstreepjes de oorspronkelijke plant van vitamines, mineralen en vezels te maken. De B-vitamines die volle granen bevatten, spelen een belangrijke rol in het metabolisme, en de vezel zorgt ervoor dat u zich voller voelt door minder calorieën. Vervang, om af te slanken, geraffineerde zetmelen, zoals suikerachtige desserts, chips en witbrood, door 100 procent volkoren alternatieven. Voedzame voorbeelden zijn quinoa, havermout, wilde rijst, bruine rijst en met lucht gepofte popcorn.

Noten en zaden

  1. Hoewel noten en zaden veel calorieën bevatten, bieden ze waardevolle hoeveelheden vezels en gezonde vetten, die verzadiging bevorderen. In een studie gepubliceerd in het "Journal of the American College of Nutrition" in 2010, consumeerden volwassenen met overgewicht een gewichtsverliesvriendelijk dieet met hetzelfde aantal calorieën, waaronder een middagsnack van 500 calorieën van gezouten pretzels of gezouten pistachenoten voor 12 weken. Aan het einde van de studie verloren beide groepen vergelijkbare hoeveelheden, maar deelnemers die pistachenoten aten, hadden triglyceriden aanzienlijk verlaagd. Met andere woorden, het vervangen van snacks met weinig voedingsstoffen door gematigde porties noten in uw dieet kan uw welzijn verbeteren terwijl u slanker wordt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407