Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pluspunten nadelen van veganistische diëten

Wat is een veganistisch dieet?

 1. Veganistische diëten bieden een buffet van stof tot nadenken. Keuzes voor gezondheid en levensstijl wegen zwaar in de discussie over voor- en nadelen. Studies noemen talloze gezondheidsvoordelen die samenhangen met plantaardige diëten. Zoals bij elk dieet, is echter onderwijs vereist om ervoor te zorgen dat u een juiste balans van voedingsstoffen krijgt. Veganisten zijn een minderheid in Amerika en de houding van een gezin kan bepalen hoe positief een ervaring is.

Sociale voordelen van veganisme

 1. Harmonie met de natuur en respect voor dieren zijn twee veganistische kernwaarden. Net als vegetariërs in het algemeen, concentreren veganisten zich op een plantaardig dieet. Maar veganisten gaan nog wat verder en mijden alle dierlijke producten zoals eieren, zuivelproducten, leer en bont. Medeleven met dieren en zorg voor het milieu zijn enkele van de redenen waarom veganisten kiezen voor hun levensstijlkeuze. Ondersteunen van duurzame landbouw, het verminderen van de koolstofvoetafdruk in verband met vleesproducerende activiteiten en verzet tegen de onmenselijke behandeling van vee behoren tot de sociale voordelen die door deze levensstijl worden nagestreefd.

Bezorgdheid voor veganisten

 1. De Academie voor Voeding en Dieetleer stelt dat goed geplande veganistische diëten uit voedingsoogpunt gezond zijn en chronische ziekten kunnen helpen voorkomen. Hoewel experts het erover eens zijn dat dergelijke diëten gezond kunnen zijn, is de kernterm 'goed gepland'. Een artikel uit 2009 gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" merkte op dat veganistische diëten een risico vormen voor tekorten aan micronutriënten. Vooral veganisten moeten zich bewust zijn van vitamine B12 en D, calcium, omega-3-vetzuren, ijzer en zink. Volgens de Academy of Nutrition and Dietetics kunnen deze voedingsstoffen worden verkregen zonder het gebruik van vlees, maar het vereist een zorgvuldige planning en aanvulling kan nodig zijn.

Groot potentieel voor gezondheidsvoordelen

 1. De voordelen van een veganistisch dieet zijn aantoonbaar. Het "American Journal of Clinical Nutrition" meldde dat zelfs in vergelijking met andere vegetariërs, veganisten de neiging hebben dunner te zijn en een lagere totale cholesterol en bloeddruk in het bloed hebben. Door grotere hoeveelheden fruit en groenten te consumeren, ontvangen veganisten grotere hoeveelheden antioxidanten en fytochemicaliën die worden geassocieerd met een goede cardiovasculaire gezondheid en een verminderd risico op kanker. Veel onderzoekers concluderen dat met een goede planning, al je voedingsbehoeften kunnen worden bereikt terwijl het hogere vet en cholesterol in vlees wordt vermeden. [! 31769 => 1130 = 5!

Veganisten zijn een minderheid

 1. Volgens een Gallup-enquête uit 2012 identificeert slechts 5 procent van de Amerikanen zichzelf als vegetarisch en slechts 2,5 procent als veganist. Omdat het een minderheid is, is een veganistische stem misschien niet welkom aan elke eettafel. Vlees blijft het grootste segment van de Amerikaanse landbouw en genereerde in 2011 92,3 miljard pond, omdat het een hoofdbestanddeel is van het gemiddelde Amerikaanse dieet. Hoe ondersteunend uw gezin is om van vlees af te stappen, kan bepalen of de ervaring positief of negatief is. De implicaties voor je relaties en sociale leven moeten ook worden overwogen bij het afwegen van voor- en nadelen van een veganistisch dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407