Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pluspunten van ontbijten

Gezondheidsoverwegingen

 1. Ontbijt is niet altijd een plezier om te bereiden en te eten, vooral als je geen ochtendmens bent of gewoon geen honger hebt nadat je wakker bent geworden. Er zijn echter aanzienlijke voordelen aan het eten van een evenwichtige ochtendmaaltijd, vooral als u probeert af te vallen, een beter dieet te volgen of op een gezond gewicht te blijven.

Gewichtscontrole

 1. Elke dag ontbijten vermindert vaak uw algehele honger, voorkomt overeten en vermindert het risico op obesitas. Mensen die ontbijten, hebben meer kans op gezonde voedingskeuzes gedurende de dag en grijpen naar slimme snacks en maaltijden in plaats van snelle oplossingen die weinig meer bieden dan lege calorieën. Het ontbijt verkleint ook je kans om tijdens de lunch te veel te eten, merkt Florida International University op.

Energie en focus

 1. Je bloedsuikerspiegel daalt als je slaapt, maar als je kort na het ontbijt ontbijten, blijven ze de hele dag op niveau. Wanneer u het ontbijt overslaat en uw bloedsuikerspiegel laag blijft, kunt u zich geïrriteerd voelen, moeite hebben met concentreren en vatbaar worden voor duizeligheid, flauwvallen of zelfs hypoglykemie. Een uitgebalanceerd ontbijt verhoogt ook je energieniveau en activeert je metabolisme, wat de kans kan vergroten dat je de hele dag fysiek actief zult zijn.

Tijd en investering

 1. Een van de belangrijkste nadelen van het ontbijt is dat het tijd kost om het klaar te maken. Zelfs als je alleen van plan bent om een ​​snelle maaltijd als een smoothie neer te zetten, moet je een paar minuten vroeg wakker worden om het te maken en op te ruimen. Als je de uitdaging wilt aangaan, probeer dan een 'grab-and-go'-ontbijt zoals een eiwitreep of bereid je avondmaaltijd de avond ervoor.

Nutrition

 1. Het voedsel dat u bij het ontbijt kiest, kan zowel positief als negatief zijn. Helaas zit een aantal populaire ontbijtopties, zoals Belgische wafels, donuts en worst links, boordevol calorieën, vet en cholesterol. Kies de combinatie van gezond vet, magere eiwitten en vezelrijke koolhydraten om de vitamines, mineralen en voedingsstoffen binnen te krijgen die uw lichaam nodig heeft. Voorbeelden zijn volkoren toast met pindakaas, suikerarme muesli met verse bessen en magere yoghurt of bruine rijstepap met magere melk en een banaan.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407