Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pompoen koken in een magnetron

Nutriëntensynthese

 1. Pompoen heeft slechts 41 calorieën per portie van 1/2 kopje en zit boordevol vitamine A, met 336 procent van de dagelijks aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen en 269 procent voor mannen. Pompoen levert ook vitamine C, ijzer, kalium, magnesium en foliumzuur. Pompoen in de magnetron bespaart tijd en behoudt voedingsvoordelen, want als je de magnetron gebruikt, hoef je de pompoen niet in water te koken, wat voedingswaarde wegneemt.

De juiste pompoen kiezen voor in de magnetron

 1. Kies een pompoen die geen vlekken of zachte plekken heeft. De schaal moet stevig aanvoelen en de pompoen moet een stengel van 1 tot 2 inch hebben. De stengel is een indicatie dat de pompoen vers is. Wanneer je de pompoen oppakt, moet deze solide en zwaar aanvoelen in plaats van sponsachtig. Kies ook een pompoen met uniforme kleuren. Als je pompoenrecept 4 kopjes gekookte pompoen vereist, heb je ongeveer een 5-pond pompoen of twee kleinere pompoenen nodig die gelijk zijn aan 5 pond.

Een grote pompoen voorbereiden

 1. Het kost weinig tijd om uw pompoen voor te bereiden op magnetronbestraling. Snijd eenvoudig een grote, ongeschilde pompoen in kwarten en bedek het blootgestelde pompoenvlees met vetvrij papier of bakpapier. Leg de vier stukjes pompoen met de huid naar beneden op een papieren handdoek en magnetron op hoog gedurende ongeveer 5 minuten per pond. Herschik de stukjes om de 2 minuten, zodat de pompoen gelijkmatig kookt zonder rauwe gebieden. De kooktijden kunnen variëren, afhankelijk van het vermogen van uw magnetron.

Een kleine pompoen voorbereiden

 1. Als u een kleine, ronde pompoen heeft, prikt u de pompoenschaal op verschillende plaatsen in met een vork. De kleine gaatjes laten de stoom ontsnappen uit de pompoen. Zet de magnetron op hoog en kook de pompoen ongeveer 20 minuten. Draai de pompoen om de paar minuten voor gelijkmatig koken. Laat de pompoen na het koken 5 minuten staan ​​en snijd hem in twee en verwijder de zaadjes. Schep vervolgens de gekookte pompoen uit en gebruik deze in je pompoenrecept.

Meer dan Pumpkin Pie

 1. Pompoentaart is een van de traditionele manieren om pompoen in uw dieet op te nemen, maar er zijn veel andere alternatieven om dit veelzijdige voedsel op te dienen en in uw maaltijdplan op te nemen. Smeer bijvoorbeeld pompoenboter op volkoren toast voor een voedzaam begin van de dag, of eet een sneetje pompoenbrood of een pompoenmuffin met je ochtendkoffie of thee. Voeg pompoenbrokken toe aan zelfgemaakte soepen en stoofschotels of serveer pompoenpuree, op smaak gebracht met kaneel en melasse of uw favoriete kruiden, als een kant van uw hoofdmaaltijd voor lunch of diner. Gebruik pompoen in elk koekjesrecept, zoals havermoutpompoenkoekjes of pompoendruppelkoekjes, om te genieten van de voedingswaarde van pompoen in een zoete traktatie anders dan taart.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407