Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pompoen voor constipatie

Vergeet geen eiwitten

 1. Een onverteerbare koolhydraat die voorkomt in fruit, groenten, volle granen en bonen, vezel voegt bulk toe aan ontlasting, versnelt de beweging van voedsel door het spijsverteringskanaal en bevordert regelmatig. Dit kan helpen bij de behandeling en preventie van constipatie. De aanzienlijke hoeveelheid vezels die voorkomt in sommige soorten pompoen - inclusief ingeblikte, ongezouten pompoenpuree - maakt het een gezonde keuze als u constipatie wilt voorkomen of beheren.

Grondbeginselen van constipatie

 1. Constipatie is een aandoening waarbij u minder dan drie stoelgangen per week heeft of stoelgangen die klein, droog, hard en pijnlijk zijn. De aandoening treft tot 15 procent van de Amerikaanse bevolking. Hoewel een aantal problemen constipatie kan veroorzaken, zijn diëten met weinig vezels de oorzaak. Volgens de Academie voor Voeding en Dieetleer, moeten volwassen vrouwen en mannen elke dag respectievelijk 25 en 38 gram vezels krijgen om constipatie te voorkomen en een goede gezondheid te behouden.

Pompoen voor constipatie

 1. Afhankelijk van het type pompoen dat u kiest, kan de vezelinhoud variëren. Een kopje ingeblikte, ongezouten pompoen heeft ongeveer 7 gram voedingsvezels. Evenzo bevat 1 ons geroosterde, ongezouten pompoenpitten 5 gram vezels. Gekookte, rauwe pompoen biedt ook wat vezels, hoewel in mindere hoeveelheden - ongeveer 3 gram per kop.

De beste pompoen kiezen

 1. Wanneer u pompoen aan uw dieet toevoegt, onthoud dan dat niet alle producten gelijk zijn gemaakt. Ingeblikte, ongezouten pompoenpuree levert 83 calorieën en 20 gram koolhydraten in een portie van 1 kop - waardoor het een bijzonder gezonde keuze is. Vergelijk dit met commercieel bereide pompoentaartvulling, die 281 calorieën en 71 gram koolhydraten in een portie van 1 kop bevat. Het verhoogde calorie- en koolhydraatgehalte in pompoentaartvulling is waarschijnlijk te wijten aan de suiker die wordt toegevoegd aan de meeste ingeblikte pompoentaartmixen.

Pompoen in uw dieet opnemen

 1. U kunt pompoen op verschillende manieren in een gezond dieet opnemen. Roer een lepel ingeblikte, ongezouten pompoen in soep voor extra smaak en een voedingsboost. Bak verse pompoen of voeg het toe aan rundergehakt, groenten en kruiden voor een gemakkelijke herfststoofschotel. Voeg ingeblikte pompoen toe aan havermout, ontbijtgranen of vers fruit voor een nutritioneel gezond ontbijt met een krachtige smaak.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407