Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pompoenzaadvergiftiging

Vitaminen en mineralen

 1. U kunt genieten van geroosterde pompoenpitten voor een snack, vooral tijdens het herfstseizoen. Dit knapperige voedsel biedt ook een krachtige voedingsstoot, waardoor je tal van voedingsstoffen krijgt die je kunnen beschermen tegen chronische ziekten. Pompoenpitten worden al honderden jaren in de traditionele geneeskunde gebruikt, maar consumeren ze met mate. Hoewel dit voedsel voordelen heeft, zijn er ook enkele risico's die van invloed kunnen zijn op uw gezondheid en de opname van andere belangrijke voedingsstoffen.

Voedselvergiftiging

 1. Voedselvergiftiging is een te voorkomen, maar veel voorkomend probleem in de Verenigde Staten. Voedingsmiddelen die zijn besmet met ziekteverwekkers of microben kunnen symptomen van misselijkheid, braken, diarree en buikpijn veroorzaken. Pompoen is een spruit en spruiten zijn in verband gebracht met door voedsel overgedragen ziekten, volgens de Food and Drug Administration. De FDA zal een product terugroepen wanneer een hoeveelheid van een organisme wordt ontdekt dat een persoon potentieel kan vergiftigen. Een studie uit 2009 in "Food Microbiology" testte verschillende zaden en toonde aan dat sommige pompoenpitten E. Coli bevatten. De zaden waren mogelijk besmet wanneer ze in de zon werden achtergelaten om te drogen of door slecht handen wassen.

Allergische reactie

 1. Volgens de Universiteit van Nebraska-Lincoln kunt u een allergische reactie krijgen door het eten van pompoenpitten. De allergie wordt meestal veroorzaakt door eiwitten in de zaden. Deze eiwitten worden niet vernietigd door hitte, dus zelfs als je pompoenpitten kookt of bakt, kun je nog steeds tekenen van een reactie vertonen. Een allergische reactie kan mild of ernstig zijn en symptomen worden meestal binnen enkele minuten tot enkele uren waargenomen. U kunt spijsverteringsproblemen, netelroos of jeukende huid of ademhalingsproblemen ervaren. In ernstige gevallen kunt u lijden aan anafylactische shock, een levensbedreigende aandoening waarvoor u onmiddellijk medische hulp moet zoeken.

Nutrient Busters

 1. Antivoedingsstoffen zijn stoffen die van nature in voedingsmiddelen voorkomen en die uw spijsvertering, opname en gebruik van andere belangrijke voedingsstoffen verminderen. Pompoen bevat de anti-voedingsstoffen oxalaat, tannines, cyanide en fytinezuur. Tannines remmen je opname van vitamine B12 en ijzer; oxalaten doen hetzelfde met calcium en magnesium, terwijl fytinezuur ervoor zorgt dat je calcium verliest en geen fosfor opneemt. Het niveau van anti-voedingsstoffen in pompoenpitten varieert afhankelijk van de teelt-, oogst- en verwerkingstechnieken, maar als u ze na verloop van tijd te veel eet, kunt u voedingstekorten ontwikkelen. Pompoen bevat ook het toxinecyanide, maar het Agency for Toxic Substances meldt dat de hoeveelheid cyanide in planten in de Verenigde Staten laag is.

Aanbevelingen en overwegingen

 1. Pompoenpitten zijn rijk aan mangaan, magnesium, fosfor, koper, eiwit, zink en ijzer. Deze voedingsstoffen helpen je hart en botten te beschermen. Week je zaden om de biologische beschikbaarheid van deze voedingsstoffen te behouden en anti-voedingsstoffen en gifstoffen te verminderen. Pompoenpitten kunnen ook blaasproblemen, angst en artritis verlichten. Hoewel de kans bestaat dat u allergisch bent of wordt blootgesteld aan door voedsel overgedragen ziekten, meldt Drugs.com geen aanwijzingen voor ernstige toxiciteit. Er is onvoldoende informatie over de veiligheid van pompoenpitten bij zwangere en zogende vrouwen, dus raadpleeg uw arts voordat u ze eet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407