Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ponsen met kleine gewichten

Onderdeel van een normale routine

 1. Shadowboxing of ponsen zonder een tegenstander of een tas te raken, zorgt voor een uptempo aerobe training. Het toevoegen van gewichtsweerstand verhoogt alleen de fitnessvoordelen. Ponsen met kleine handgewichten kan boksers helpen handsnelheid en kracht te verhogen of niet-boksers een leuke manier bieden om fit te blijven en het bovenlichaam te versterken.

Weerstand toevoegen

 1. Het toevoegen van zelfs een beetje gewichtsweerstand maakt een groot verschil bij het ponsen, zodat u niet hoeft te slingeren met halters van 10 of 20 pond. Kleine gewichten in de hand, met een gewicht van slechts 1 of 2 pond, bieden voldoende weerstand voor een intensieve training.

Voordelen van kleine gewichten

 1. Door kleine gewichten aan normale ponsroutines toe te voegen, verhoogt u de weerstand en dwingt u uw armen, schouders, borst, rug en kern om harder te werken. Dit resulteert in slankere, sterkere spieren. Zodra de gewichten zijn verwijderd, voelen uw handen lichter en sneller dan ooit, waardoor de handsnelheid en snelheid worden verbeterd.

Oefen je houding

 1. Voordat u begint met een schaduwbokstraining, is het belangrijk om de juiste bokshouding te leren. Ga met je voeten op heupbreedte uit elkaar staan. Als je rechtshandig bent, stap je recht vooruit, één stap met je linkervoet, met de achterste voet in een hoek van 45 graden. Als u linkshandig bent, stapt u met de rechtervoet naar voren.

 2. Ga op uw voetballen zitten en houd uw lichaamsgewicht gelijkmatig verdeeld over de twee benen. Met je gebogen ellebogen in je zij gestopt om je ribben te beschermen, houd je vuisten voor je jukbeenderen, met je linkerhand iets naar voren in de jab-positie. Keer na elke stoot terug naar dezelfde positie.

De vier basisstempels

 1. Boksen omvat basisponsen zoals de jab, een rechte, stijve pons met de leidende hand; de haak, een snelle, looping punch met de leidende hand; het kruis, een recht krachtschot met de achterhand; en de uppercut, een opwaartse zwaaiende slag met de achterhand. Als je alle vier deze stoten oefent, bouw je de handsnelheid, kracht en uithoudingsvermogen op.

 2. Stel je gewoon voor dat je een echte tegenstander bokst en heen en weer schuift, de juiste vechthouding aanhoudt en vuistslagen maakt, in een volledig arsenaal van jabs, haken, kruisen en uppercuts mengt. Probeer het drie minuten vol te houden voordat je een minuut rust neemt.

Keep It Light

 1. Pons nooit met zware gewichten, omdat een te grote weerstand kan leiden tot een onjuiste ponstechniek en mogelijk letsel aan de ellebogen en schouders. Houd het gewicht beperkt tot 3 pond.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407