Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Portobello-paddestoel helpt kanker, ontsteking te bestrijden Meer

Bijwerkingen van Basilicum

 1. De portobello-paddenstoel is een van de meest geconsumeerde paddenstoelen ter wereld. Onder de meeste andere soorten paddenstoelen, vooral die "medicinale paddestoelen" genoemd, staan ​​portobellos bekend als natuurlijke kankerbestrijders en beschermers van het immuunsysteem.

 2. Vergeleken met duurdere en soms moeilijk te vinden paddenstoelen - zoals bijvoorbeeld shiitakes of reiki-paddenstoelen - zijn portobello-paddenstoelen overal verkrijgbaar in de meeste supermarkten en meestal behoorlijk kostenefficiënt. Of u nu een plantaardig dieet, koolhydraatarm dieet, veganistisch dieet of ergens daartussen volgt, er zijn veel redenen waarom portobellos en andere paddestoelen een plaats op uw bord zouden moeten hebben.

 3. Omdat ze plantaardig eiwit en veel essentiële voedingsstoffen bieden, naast ziektebestrijdende antioxidanten en fytonutriënten, is koken met portobellos een van de beste manieren om ongezond voedsel in uw dieet - zoals verwerkt rood vlees of moeilijk verteerbare soja-, zuivel- en graanproducten. Plus, de voordelen van portobello-paddenstoelen zijn echt opmerkelijk, van het bestrijden van kanker en ontstekingen tot het leveren van waardevolle vitaminen en mineralen die de gezondheid bevorderen.

Wat is een Portobello-paddestoel?

 1. Portobello-champignons (ook wel "portobellos" genoemd) zijn volwassen, witte champignons en een soort schimmel. Ze bevatten niet alleen zeer weinig calorieën en zijn een prima vervanger voor vlees in recepten, maar portobellos zijn ook een goede bron van fytochemicaliën, zoals L-ergothioneine en geconjugeerd linolzuur (CLA) met kankerremmende eigenschappen en andere anti-aging bijwerkingen. Omdat ze soorten schimmels zijn, vangen paddenstoelen organisch materiaal op, wat betekent dat ze groeien door voedingsstoffen uit de grond te absorberen en rottend materiaal, zoals hout of zelfs mest, op te nemen. Hierdoor kunnen ze zeer voedzaam worden, en wanneer ze door mensen worden gegeten, helpen hun voedingsstoffen dan om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en vrije radicalen op te ruimen die bijdragen aan ziekte.

 2. Waar kunt u portobello-paddenstoelen vinden? Een verscheidenheid aan champignons - waaronder die met de naam portobello-champignon, witte champignon, oesterzwam en shiitake-champignon - zijn meestal verkrijgbaar in de meeste grote supermarkten. Natuurvoedingswinkels hebben meestal een grotere verscheidenheid aan soorten beschikbaar, waaronder zowel verse als gedroogde paddestoelen. Portobellos worden normaal gesproken vers verkocht, maar zien er qua grootte, geur en kleur anders uit, afhankelijk van hoe volwassen ze zijn.

Voordelen van Portobello Mushroom

 1. Koper is een sporenmineraal in portobellos dat een belangrijke rol speelt bij de productie van hemoglobine en rode bloedcellen, een gezond metabolisme ondersteunt en nodig is voor groei, ontwikkeling en doorgaand herstel van bindweefsel. . Het lichaam gebruikt koper als onderdeel van verschillende enzymreacties en om het hormonale evenwicht te handhaven. Ten slotte helpt koper vermoeidheid te voorkomen, omdat het fungeert als een katalysator bij de reductie van moleculaire zuurstof tot water, een onderdeel van de chemische reactie die plaatsvindt wanneer ATP (energie) wordt aangemaakt in cellen om de lichaamsprocessen te voeden.

 2. Selenium is een andere voedingsstof die portobellos grote hoeveelheden levert (meer dan 30 procent van uw dagelijkse behoefte in één portie). Selenium ondersteunt de activiteiten van de schildklier door te werken als een katalysator voor de productie van actieve schildklierhormonen, helpt ontstekingen te bestrijden, is gunstig voor de bloedsomloop en de reproductieve gezondheid en kan zelfs helpen het risico van iemand op het ontwikkelen van kanker te verlagen.

 3. Als u een koolhydraatarm dieet volgt, of zelfs een koolhydraatarm dieet, kunnen paddenstoelen erg handig zijn om uw maaltijden op te vullen en vezels, smaak en voedingsstoffen toe te voegen aan uw dieet zonder suiker of teveel koolhydraten te leveren. Een portie portobellos bevat ongeveer drie tot zes gram koolhydraten (afhankelijk van de grootte en het specifieke type) maar slechts ongeveer twee tot drie gram netto koolhydraten wanneer rekening wordt gehouden met vezels. Voor heel weinig calorieën kun je portobellos toevoegen aan maaltijden zoals omeletten, salades, soepen of roerbakgerechten om je te helpen voller te worden en wat vezels en elektrolyten zoals kalium te krijgen.

 4. Wat zijn de voordelen van portobellos? Hieronder staan ​​verschillende redenen waarom paddestoelen een uitstekende aanvulling zijn op uw dieet:

 5. Aangenomen wordt dat de anti-kanker eigenschappen van paddestoelextracten te wijten zijn aan fytochemicaliën in paddestoelen die positieve effecten hebben op celdood, groei en proliferatie van gezonde cellen, lipidenmetabolisme en immuunresponsen. Portobellos bevatten CLA, waarvan is aangetoond dat het de celproliferatie helpt remmen en apoptose (sterfte van abnormale of kankercellen) induceert. Ze zijn een van de enige plantaardige / niet-vleesbronnen van CLA, waardoor ze uniek en waardevol zijn in vegetarische diëten. (1)

 6. Een studie die de effecten van paddestoelextract op muizen vergeleek, vond dat degenen die met het extract werden behandeld, een vermindering van de prostaattumorgrootte en tumorcelproliferatie ondervonden in vergelijking met de controlegroep van muizen die niet werden behandeld. (2) Onderzoekers die bij de studie betrokken waren, ontdekten dat paddestoelextract dat CLA bevatte bijdroeg aan significante veranderingen in genexpressie die werden waargenomen in de met paddestoelen gevoede muizengroep maar niet in de controlegroep.

 7. Dat CLA-gehalte, samen met andere fytonutriënten, is de reden waarom champignons zoals de portobello-champignon worden beschouwd als een van de beste kankerbestrijdende voedingsmiddelen op de planeet.

 8. Champignons zijn in het algemeen een van de beste voedingsbronnen van L-ergothioneine (ERGO). Studies hebben aangetoond dat lage niveaus van ERGO geassocieerd zijn met een hoger risico op veel chronische ontstekingsziekten, vooral die met rode bloedcellen / hemoglobine.

 9. Volgens onderzoekers van Penn State University wordt ERGO alleen biologisch gesynthetiseerd door schimmels en mycobacteriën (niet mensen), waardoor paddestoelen een van de enige manieren zijn waarop mensen en dieren ze consumeren. In de afgelopen jaren is ERGO onderzocht op zijn potentiële therapeutische effecten bij de behandeling van rode bloedcelaandoeningen die deels worden veroorzaakt door oxidatieve schade. Onderzoek heeft ook aangetoond dat het als een zeer stabiele antioxidant met unieke eigenschappen nuttig kan zijn om schade aan mitochondriaal DNA tegen te gaan en te beschermen tegen neurodegeneratieve ziekten, met name de ziekte van Parkinson. (3)

 10. De meeste mensen kunnen het zich veroorloven om meer vleesloze / vegetarische maaltijden te eten, waaronder roerbakgerechten, salades of stoofschotels met veel groenten en voedingsstoffen. Champignons zijn een populair alternatief voor vlees, met het extra voordeel dat ze minder calorieën, vet, natrium bevatten en vrij zijn van zuivel, noten of soja.

 11. Als u een vegetarisch of veganistisch dieet volgt, zijn portobellos een van de beste voedingsmiddelen om te gebruiken in vegetarische hamburgers, fajita's, enz., Omdat ze een vergelijkbare textuur en mondgevoel kunnen aannemen vlees en zijn meestal ook gemakkelijk te verteren. De meeste mensen weten niet dat paddenstoelen relatief veel eiwitten bevatten, omdat ze geen vleesbron zijn. De meeste soorten bevatten ongeveer 20 procent eiwit op basis van hun gedroogd gewicht / massa. (4)

 12. Zelfs als u geen plantaardig dieet volgt, maar de hoeveelheid vlees die u eet wilt verminderen, probeer portobellos als vervanging te gebruiken in plaats van bewerkte tofu-producten, bevroren vegetarische hamburgers ( die vaak ingrediënten bevatten zoals soja-eiwitisolaat) of peulvruchten / bonen die voor sommige mensen moeilijk te verteren kunnen zijn.

 13. Voor een groente bevat de portobello-paddestoel uitzonderlijk veel B-vitamines, waaronder niacine (vitamine B3) en riboflavine (vitamine B2). Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het eten van voedingsmiddelen met veel B-vitamines? B-vitamines zijn nodig om een ​​hoog energieniveau en cognitieve gezondheid te behouden en het lichaam te helpen herstellen van stress. Niacine helpt functies van het cardiovasculaire systeem en een sterk metabolisme te ondersteunen, waaronder het spelen van een rol bij het onder controle houden van cholesterol en bloeddruk.

 14. Riboflavine is nuttig voor het voorkomen of behandelen van hoofdpijn en migraine, kan PMS-symptomen verminderen, de ogen beschermen tegen ziekten zoals glaucoom en helpt bloedarmoede te voorkomen. B-vitamines ondersteunen ook een gezonde huid, zijn gunstig voor het voorkomen van diabetes door de normale bloedsuikerspiegel te handhaven en kunnen helpen vermoeidheid, gewrichtspijn en artritis te verslaan.

Portobello Mushroom Nutrition Feiten

 1. De portobello-paddestoel is een soort schimmel met de soortnaam Agaricus bisporus. Portobellos kan worden genoemd door verschillende andere namen, afhankelijk van hoe volwassen de paddenstoelen zijn en in welk deel van de wereld je leeft. Dezelfde schimmelsoort die portobello-paddenstoelen wordt genoemd, worden ook aangeduid als cremini-paddenstoelen, baby bella-paddenstoelen, bruine dopzwam en kastanje paddestoelen.

 2. De meeste mensen beschouwen portobello-champignons als grote champignon "caps", die zo groot kunnen worden als ongeveer de grootte van iemands hand. De doppen hebben meestal een witgrijs vruchtvlees aan de onderkant van de paddestoel waar de dikke stengel wordt gevonden en een donkerdere, stevigere bovenkant. Portobellos worden geclassificeerd als basidiomyceetpaddestoelen en ze komen meestal in twee kleuren: wit en bruin. Wanneer de paddenstoelen 'onrijp' zijn, zijn ze meestal kleiner, rond en wit tot witachtig bruin. Als ze volwassen zijn, worden ze meestal donkerder van kleur, meestal medium tot zeer donkerbruin en veel groter.

 3. Net als andere paddenstoelen zijn portobellos een goede bron van aminozuren (de "bouwstenen van eiwitten"), voedingsvezels, B-vitamines en vele essentiële mineralen. Onder verschillende soorten groenten zijn ze een van de beste manieren om meer B-vitamines in uw dieet te krijgen (zelfs zonder vlees te eten), waaronder thiamine, riboflavine, niacine en biotine. Ze bevatten ook wat selenium, koper, fosfor en elektrolyten zoals kalium. Tegelijkertijd zijn ze koolhydraatarm, vleesvrij (veganistisch), glutenvrij, sojavrij, notenvrij en zeer laag in vet, natrium en calorieën, waardoor ze geschikt zijn voor veel verschillende soorten diëten .

 4. Eén kop (121 gram) gesneden, gegrilde portobello-champignons bevat ongeveer: (5)

 5. Portobellos bevatten meestal slechts zeer kleine hoeveelheden vitamine D (ongeveer 0,2 microgram, 8 IE). De concentratie vitamine D (vanwege de verbinding ergocalciferol, die kan worden omgezet in vitamine D2) wordt echter veel hoger wanneer champignons worden blootgesteld aan UV-licht van de zon of speciale groeilampen. Er is discussie over hoeveel vitamine D-paddenstoelen daadwerkelijk kunnen bieden, vooral gezien het feit dat het voor velen nog steeds moeilijk is om paddenstoelen te vinden die zijn blootgesteld aan UV-licht. Onderzoek toont echter aan dat champignons uniek zijn onder groenten omdat ze hun vitamine D-gehalte kunnen verdubbelen of verdrievoudigen binnen slechts een paar korte uren van blootstelling aan licht. (6)

Portobello-paddenstoel versus andere paddenstoelen

 1. De portobello-paddestoel is een soort schimmel met de soortnaam Agaricus bisporus. Portobellos kan worden genoemd door verschillende andere namen, afhankelijk van hoe volwassen de paddenstoelen zijn en in welk deel van de wereld je leeft. Dezelfde schimmelsoort die portobello-paddenstoelen wordt genoemd, worden ook aangeduid als cremini-paddenstoelen, baby bella-paddenstoelen, bruine dopzwam en kastanje paddestoelen.

 2. De meeste mensen beschouwen portobello-champignons als grote champignon "caps", die zo groot kunnen worden als ongeveer de grootte van iemands hand. De doppen hebben meestal een witgrijs vruchtvlees aan de onderkant van de paddestoel waar de dikke stengel wordt gevonden en een donkerdere, stevigere bovenkant. Portobellos worden geclassificeerd als basidiomyceetpaddestoelen en ze komen meestal in twee kleuren: wit en bruin. Wanneer de paddenstoelen 'onrijp' zijn, zijn ze meestal kleiner, rond en wit tot witachtig bruin. Als ze volwassen zijn, worden ze meestal donkerder van kleur, meestal medium tot zeer donkerbruin en veel groter.

 3. Net als andere paddenstoelen zijn portobellos een goede bron van aminozuren (de "bouwstenen van eiwitten"), voedingsvezels, B-vitamines en vele essentiële mineralen. Onder verschillende soorten groenten zijn ze een van de beste manieren om meer B-vitamines in uw dieet te krijgen (zelfs zonder vlees te eten), waaronder thiamine, riboflavine, niacine en biotine. Ze bevatten ook wat selenium, koper, fosfor en elektrolyten zoals kalium. Tegelijkertijd zijn ze koolhydraatarm, vleesvrij (veganistisch), glutenvrij, sojavrij, notenvrij en zeer laag in vet, natrium en calorieën, waardoor ze geschikt zijn voor veel verschillende soorten diëten .

 4. Een portie (121 gram) gesneden, gegrilde portobello-champignons bevat ongeveer: (5)

 5. Portobellos bevatten meestal slechts zeer kleine hoeveelheden vitamine D (ongeveer 0,2 microgram, 8 IE). De concentratie vitamine D (vanwege de verbinding ergocalciferol, die kan worden omgezet in vitamine D2) wordt echter veel hoger wanneer champignons worden blootgesteld aan UV-licht van de zon of speciale groeilampen. Er is discussie over hoeveel vitamine D-paddenstoelen daadwerkelijk kunnen bieden, vooral gezien het feit dat het voor velen nog steeds moeilijk is om paddenstoelen te vinden die zijn blootgesteld aan UV-licht. Onderzoek toont echter aan dat champignons uniek zijn onder groenten omdat ze hun vitamine D-gehalte kunnen verdubbelen of verdrievoudigen binnen slechts een paar korte uren van blootstelling aan licht. (6)

Portobello-champignons gebruiken en koken

 1. Zoek bij het winkelen voor portobellos naar paddenstoelen die stevig, solide, vrij van tranen en niet verschrompeld of glad uitzien. Je kunt ook aan de paddenstoelen snuiven om te zien of ze vers zijn, op zoek naar mensen met een 'aardachtige geur'. (7)

 2. Verwijder eerst de dikke stengel van de onderkant van uw champignondoppen (als ze die hebben). Champignons absorberen een grote hoeveelheid water, wat betekent dat het het beste is om ze niet in veel water te spoelen of te weken in een poging om vuil te verwijderen. Gebruik een vochtige doek, een doek of een sterke papieren handdoek om resten van het oppervlak van paddenstoelen te verwijderen. Wrijf voorzichtig over de paddenstoelen om ze op te ruimen, maar pas op dat je niet te hard wrijft, want hierdoor kunnen ze beginnen te breken. Als je klaar bent met het schoonmaken van de paddenstoelen, dep je ze met een droge doek of keukenpapier om ze te laten drogen - op deze manier worden ze niet overdreven vochtig als je ze kookt of bereidt.

 3. Er zijn veel verschillende manieren om champignons te koken, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt en het type recept dat je maakt. Hier zijn een paar suggesties:

Ideeën voor portobello-champignonrecepten

 1. Probeer portobello-champignons toe te voegen aan recepten zoals zelfgemaakte pizza, vegetarische taco's of fajita's, spinazie en feta calzones, groentenburgers of tomaten en mozzarellastapels besprenkeld met balsamico vinaigrette. Portobellos gaan goed samen met blauwe, feta of geitenkaas; basilicum; peterselie; rode of gele ui; rode pepervlokken; knoflook; tomaten; sojasaus; boter; voorraad; en zure ingrediënten zoals azijn. Hieronder staan ​​enkele recepten waar portobellos een geweldige aanvulling op zijn:

 2. Hoewel ze voor de meeste mensen geen probleem vormen, bevatten portobello-paddenstoelen purines die in sommige gevallen gekoppeld zijn aan gezondheidsproblemen. Purines breken af ​​en vormen urinezuur, dat zich kan ophopen en kan leiden tot aandoeningen zoals jicht of nierstenen en nierdisfunctie. Als u worstelt met een van deze aandoeningen, vermijd paddestoelen en andere purines of eet ze alleen met mate.

 3. Als u ooit een allergische reactie op andere soorten paddestoelen heeft gehad, is het het beste om voorzichtig te zijn bij het eten van portobellos, vooral omdat ze gerelateerd zijn aan andere eetbare paddestoelen en soortgelijke effecten kunnen veroorzaken.

 4. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407