Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pregame-maaltijden voor sprinters

Fastfood en metro

 1. Hoewel sprinters koolhydraten nodig hebben voor evenementen, hoeven ze niet deel te nemen aan koolhydraatbeladingen. Omdat sprints korte races zijn, heeft de atleet minder koolhydraten nodig voor energie dan mensen die duurraces uitvoeren. Houd voedselkeuzes laag in vet en calorieën om spijsverteringsproblemen tijdens evenementen te voorkomen. Drink naast eten vlak voor evenementen veel water om vochtverlies tijdens sprints te bestrijden.

Features

 1. De ideale maaltijd voor het spel zal bestaan ​​uit vertrouwde voedingsmiddelen die u waarschijnlijk geen darmklachten zullen bezorgen. Maaltijden vóór een sprintwedstrijd mogen geen pittig en gasachtig voedsel bevatten zoals broccoli, bloemkool, bonen, pepers, cayennepepers, knoflook en uien. Probeer nooit nieuw voedsel voordat je sprint - want je weet nooit hoe je lichaam zal reageren op een onbekend voedsel.

Effects

 1. Omdat sprinten glycogeenvoorraden niet uitputten, hoeft u vóór een evenement geen koolhydraten op te laden. Het laden van koolhydraten komt meer ten goede aan personen die deelnemen aan duurraces. In plaats daarvan wil je een maaltijd die je voldoende vloeistof en energie geeft om mee te doen aan de race.

Types

 1. Als u een tot twee uur vóór een race eet, moet u voedingsmiddelen kiezen die weinig vet en calorieën bevatten. Lichtere maaltijden zullen je waarschijnlijk niet traag doen voelen terwijl je sprint. Mogelijke maaltijden zijn een smoothie met fruit en magere yoghurt, ontbijtgranen, yoghurt met fruit, stuk fruit, volkoren ontbijtgranen met magere melk, sportdrank of energiereep. Als je licht eet voor het racen, plan dan om een ​​zwaardere maaltijd te eten om de honger te beteugelen.

Overwegingen

 1. Als u uw maaltijd drie tot vier uur vóór uw race plant, kunt u voor de wedstrijd hartiger eten. Drie tot vier uur geeft voldoende tijd voor de spijsvertering. Kies voedingsmiddelen meestal uit complexe koolhydraten. Voorbeelden van goede maaltijden voorafgaand aan wedstrijden voor sprinters zijn volkoren pasta met tomatensaus, fruitsalade met yoghurt, kalkoensandwich op een tarwebroodje, bruine rijst met kip en ontbijtgranen met banaan en magere melk.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407