Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pretzels zijn misschien niet de gezonde snack die u dacht dat ze waren

Pizza is rijk aan natrium

 1. Pretzels zijn knapperig, vetarm en draagbaar, maar ze zijn niet noodzakelijkerwijs gezond. Een snelle blik op het voedingsetiket op een pakket van pretzels onthult dat ze vrij vetarm zijn, maar veel consumenten kiezen ervoor om daar te stoppen en kiezen voor pretzels als een zogenaamd gezonde snack. Hoewel pretzels kleine hoeveelheden bepaalde vitamines en mineralen bieden, moeten ze niet noodzakelijkerwijs als een gezonde snack worden beschouwd, omdat ze ook veel natrium bevatten.

Pizza is rijk aan natrium

 1. Pretzels bevatten weinig vet, maar zijn misschien niet de gezondste keuze vanwege het natriumgehalte en het gebrek aan voedingswaarde.

Vet, eiwitten en vezels

 1. Een portie zoutjes van 109 gram bevat 109 calorieën en ongeveer 1 gram vet, waarvan bijna geen verzadigd vet. Diezelfde portie pretzels levert echter niet veel eiwitten op met slechts 2,8 gram per ounce. Een gezond tussendoortje moet een goede hoeveelheid eiwitten bevatten, omdat je je er tot de volgende maaltijd vol van voelt. Een ons pretzels levert ook 0,9 gram vezels, wat volgens de Harvard School of Public Health slechts ongeveer 3 tot 5 procent is van de 20 tot 30 gram vezels die volwassenen per dag zouden moeten hebben. [! 2261 => 1130 = 4!

 1. Eén ons pretzels bevat 1,55 milligram ijzer, een voedingsstof die essentieel is voor het maken van rode bloedcellen. Dat bedrag vertaalt zich naar 19 procent van de 8 milligram ijzer die mannen elke dag nodig hebben en 9 procent van de 18 milligram die vrouwen dagelijks nodig hebben. Diezelfde ons pretzels bevat ook 1,7 milligram niacine, een voedingsstof die je lichaam helpt voedsel in energie om te zetten. Dat is 12 procent van de 14 milligram die vrouwen elke dag nodig hebben en 11 procent van de 16 milligram die mannen dagelijks nodig hebben. Een ons pretzels levert je ook kleine hoeveelheden magnesium, kalium en vitamine E op.

Natrium is een nadeel

 1. Te veel natrium eten verhoogt het risico op hoge bloeddruk, volgens het University of Maryland Medical Center. Hoge bloeddruk kan uw kansen op het ontwikkelen van hartaandoeningen verhogen. Gezonde volwassenen moeten hun natriuminname beperken tot 2300 milligram per dag en personen die ouder zijn dan 50, Afro-Amerikaans zijn of die al een hartaandoening hebben, mogen niet meer dan 1500 milligram natrium per dag hebben. Een ons van pretzels bevat 326 milligram natrium, dat is 14 procent van de limiet van 2300 milligram en 22 procent van de limiet van 1500 milligram.

Wijze keuzes maken

 1. Af en toe een handjevol pretzels hoeft u zich geen zorgen te maken, maar regelmatig pretzels eten voor een snack is geen verstandige keuze. Als je zin hebt in pretzels, combineer ze dan met een vetarm stuk kaas voor wat proteïne en calcium of een stuk vers fruit, zoals een appel of peer, die vezels aan je snack toevoegen. Als je pretzels hebt, kies dan voor natriumarme versies, die verkrijgbaar zijn bij de meeste grote supermarkten. Met deze zoutarme pretzels kunt u het gewenste voedsel eten zonder overboord te gaan op het zout.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407