Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Prime Rib of Beef Nutrition

Hoe het te eten

 1. Prime rib, ook bekend als staande rib gebraden, komt uit het ribgedeelte van de koe. Prime rib wordt meestal langzaam geroosterd en geserveerd voor speciale gelegenheden, omdat het een van de duurdere stukken rundvlees is. Prime rib is ook vrij hoog in vet, dus het wordt het best met mate gegeten.

Calorieën en vet

 1. Drie gram prime rib bevat 298 calorieën, waarvan meer dan de helft uit vet. Een portie bevat 23,9 gram vet, dat 215 van de 298 calorieën bevat. Van de 23,9 g vet in een portie prime rib is 9,6 g verzadigd vet.

 2. Het Centrum voor voedingsbeleid en promotie beveelt volwassenen aan minder dan 10 procent van hun dagelijkse calorieën te consumeren uit verzadigd vet, wat voor de meeste volwassenen tussen 180 en 200 verzadigde vetten zou zijn. De 9,6 g verzadigd vet in prime rib bevat 86 calorieën, wat bijna de helft van de aanbevolen hoeveelheid voor een hele dag is. Als u minder verzadigd vet wilt gebruiken, kunt u ervoor kiezen om een ​​slanker stuk rundvlees te eten, zoals de strip in New York, dat 7,5 g verzadigd vet per portie bevat.

Cholesterol

 1. Een portie prime rib bevat 72 milligram cholesterol, dat is 24 procent van de maximale aanbevolen hoeveelheid per dag. De American Heart Association, of AHA, beveelt aan de inname van cholesterol te beperken tot 300 mg per dag, omdat overtollig cholesterol zich kan ophopen op de vaatwanden en kan leiden tot hartaandoeningen. De AHA beveelt een nog lagere limiet aan, 200 mg per dag, voor mensen die al een hartaandoening hebben.

Protein

 1. Een voedzaam aspect van prime rib is het hoge eiwitgehalte in elke portie. Drie gram geroosterde prime rib bevat 19,2 g eiwit, dat is 35 procent van de voedingsreferentie-inname, of DRI, voor vrouwen en 29 procent voor mannen. Voedingsreferentie-innames worden aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voor elke voedingsstof. Prime rib is een compleet eiwit, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren bevat. Prime rib is vooral rijk aan het essentiële aminozuur threonine, dat helpt bij de vorming van bindweefsel en is belangrijk voor een gezonde leverfunctie, volgens het boek "Recept voor Nutritional Healing."

Mineralen

 1. Prime rib bevat veel essentiële mineralen, vooral zink. Eén portie levert 42 procent van de DRI voor zink voor mannen en 57 procent voor vrouwen. Zink is essentieel voor een gezond immuunsysteem en helpt bij het metabolisme van koolhydraten. Een portie prime rib levert ook 21 procent van de DRI voor fosfor en meer dan 10 procent van de DRI voor kalium en ijzer.

Vitaminen

 1. Prime rib bevat ook veel B-vitamines, met name B-12. Een portie bevat 2,18 microgram B-12, wat 91 procent van de DRI oplevert. Omdat B-12 belangrijk is voor de vorming van rode bloedcellen, is het noodzakelijk voor het voorkomen van bloedarmoede. Een portie prime rib levert ook meer dan 15 procent van de DRI voor niacine en B-6.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407