Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Probeer deze 5 heerlijke voedingsmiddelen om de gezondheid van de huid te bevorderen

Probeer deze voedingsmiddelen om de gezondheid van de huid te bevorderen

 1. Als een geregistreerde diëtist is een van de meest voorkomende vragen die ik van lezers en klanten wordt gesteld, over de gezondheid van de huid - met name hoe je een stralende, heldere huid krijgt.

 2. Ik weet ook uit de eerste hand hoe het is om een ​​huid te hebben die zich aan beide kanten van het spectrum bevindt, nu alles van acne in mijn tienerjaren en vroege 20s tot een heldere en stralende huid. In die tijden dat mijn huid minder dan geweldig was, ontdekte ik dat, naast het verminderen van mijn stressniveaus, het verwijderen van bepaalde voedseltriggers uit mijn dieet mijn huid hielp verbeteren.

 3. Hoewel er veel voedingsmiddelen zijn die een aantal voordelen kunnen bieden als het gaat om de gezondheid van de huid, zijn er enkele waar ik persoonlijk naar toe ga. Bekijk hieronder mijn favoriete vijf.

Wortelen

 1. Er is een goede kans dat je al hebt gehoord dat wortels goed zijn voor je ogen, maar wist je dat ze ook wonderen kunnen doen voor je huid? Voedingsmiddelen die rijk zijn aan bètacaroteen, zoals wortels, kunnen nuttig zijn bij het verminderen van de gevoeligheid van de zon bij bepaalde mensen. Het is ook een goede bron van vitamine C, waardoor de huid sneller kan genezen.

 2. Probeer geroosterde wortelen met een scheutje vers citroensap en een scheutje tahini. De tahini (gezond vet) helpt je lichaam om de in vet oplosbare antioxidanten, zoals vitamine A en E, op te nemen, zodat je die gloed kunt krijgen.

Vette vis

 1. Ik probeer graag verse vis in mijn maaltijden op te nemen, vooral vette vis zoals zalm.

 2. Vette vis wordt vaak opgenomen in een gezond dieet, omdat het een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten is. Omega-3 vetzuren kunnen helpen ontstekingen te verminderen, wat kan bijdragen aan roodheid van het gezicht en acne. Het kan ook de ontsteking door psoriasis verminderen.

 3. Bovendien is vette vis een geweldige bron van mineraal zink. Studies tonen aan dat lage zinkgehaltes kunnen bijdragen aan huidontsteking en acne.

 4. Er zijn een aantal heerlijke vette visvariëteiten die u in uw dieet kunt opnemen. Waaronder:

 5. Probeer zalm te grillen met verse citroen en dille en serveer naast de eerder genoemde geroosterde wortelen en tahinschotel.

Avocado's

 1. Die avocado-toast doet misschien meer voor u dan alleen als een smakelijk ontbijt. Vetten gevonden in avocado's (denk aan enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten) zijn een belangrijke macronutriënt voor de gezondheid van de huid. Het eten van voldoende vetten is gekoppeld om de huid soepel en flexibel te houden. Deze vrucht is ook een geweldige bron van vitamine E, die een belangrijke rol speelt bij de gezondheid van de huid.

 2. Avocado's bevatten ook luteïne en zeaxanthine, die beide kunnen helpen de huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon die rimpels kunnen veroorzaken.

 3. Er zijn een aantal manieren om avocado's in uw maaltijden op te nemen. Waaronder:

Berries

 1. Bessen zijn een geweldige bron van antioxidanten en flavonoïden, die kunnen helpen fijne lijntjes en knipogen op afstand te houden.

 2. Ze bevatten ook grote hoeveelheden vitamine C, een belangrijke voedingsstof die een rol speelt bij de productie van collageen. Dit structurele eiwit is verantwoordelijk voor het stevig, veerkrachtig en veerkrachtig houden van de huid. Na verloop van tijd neemt de collageenproductie af, maar het toevoegen van bessen aan je dieet kan hierbij helpen.

 3. Probeer bessen:

De onderste regel

 1. Een aantal problemen kan onze huidgezondheid beïnvloeden, of het nu stress, hormonen of zelfs wat we eten. Hoewel er veel methoden zijn om huidproblemen te bestrijden, kan voedsel in sommige gevallen een preventieve maatregel zijn of zelfs helpen de symptomen van bepaalde huidaandoeningen te verminderen. Dus overweeg de volgende keer dat uw huid minder voelt dan stellair deze vijf voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen.

 2. McKel Hill, MS, RD, is de oprichter van Nutrition Stripped, een website voor gezond leven die is gericht op het optimaliseren van het welzijn van vrouwen over de hele wereld via recepten, voedingsadvies, fitness en meer. Haar kookboek 'Nutrition Stripped' was een nationale bestseller en ze is verschenen in Fitness Magazine en Women's Health Magazine.

 3. Een aantal problemen kan onze huidgezondheid beïnvloeden, of het nu stress, hormonen of zelfs wat we eten. Hoewel er veel methoden zijn om huidproblemen te bestrijden, kan voedsel in sommige gevallen een preventieve maatregel zijn of zelfs helpen de symptomen van bepaalde huidaandoeningen te verminderen. Dus overweeg de volgende keer dat uw huid minder voelt dan stellair deze vijf voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407