Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Probiotica in Griekse yoghurt houden uw darm super gezond

Aanbevolen recepten

 1. Ongeacht of u ziek of gezond bent, er zijn bacteriën in u. Er kunnen zelfs maar 100 biljoen bacteriën in uw spijsverteringsstelsel zitten. Het voedsel dat je eet, is van invloed op deze bacteriën, waardoor het eten van probiotisch rijk voedsel, zoals Griekse yoghurt, een belangrijk onderdeel is van ieders dieet.

Griekse yoghurt en probiotica

 1. Griekse yoghurt heeft levende culturen waardoor het een gezond, probiotisch rijk voedsel is. Probiotica zijn gezonde bacteriën die de functie van uw spijsverteringsstelsel ondersteunen. Een gezond spijsverteringsstelsel en darmmicrobioom kunnen de gezondheid van uw hele lichaam verbeteren.

 2. Probiotica worden meestal aangeduid als levende culturen of actieve culturen op voedingsetiketten, dus de meeste Griekse yoghurtmerken vertellen u niet het exacte type bacteriën dat in uw yoghurt zit. Veel voorkomende typen zijn:

 3. Deze bacteriën produceren meestal melkzuur, stimuleren de groei van gezonde bacteriën in uw darm en verbeteren de algehele gezondheid van het spijsverteringsstelsel. Hoewel al deze bacteriën gezond zijn, spelen ze niet allemaal dezelfde rol in je spijsvertering.

 4. Yoghurts kunnen typisch worden gekarakteriseerd in twee hoofdtypen: standaard gekweekte yoghurt en probiotische yoghurt. Standaard gekweekte yoghurt kan bacteriën bevatten zoals Lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilus. Deze bacteriën helpen de gezonde bacteriën in uw maagdarmstelsel te ondersteunen, maar nemen daar meestal niet hun intrek.

 5. Probiotische yoghurt bestaat daarentegen uit bacteriën zoals Bifidobacterium bifidum en Lactobacillus acidophilus. In tegenstelling tot de standaard kweekbacteriën, zijn deze bacteriën zoals die in je darmen leven. Het consumeren van Griekse yoghurt met levende culturen zal je waarschijnlijk een breder scala aan gezondheidsvoordelen bieden, zoals verbeterde spijsvertering en gezondheid.

Griekse culturen van de yoghurt

 1. Volgens de officiële website van de National Yogurt Association, AboutYogurt.com, vereist de Food and Drug Administration dat alle yoghurtproducten worden gemaakt met actieve culturen. Zelfs wanneer yoghurt wordt aangeduid met de term levende culturen, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat ze genoeg levende culturen hebben om uw gezondheid ten goede te komen.

 2. Veel commerciële yoghurt wordt met warmte behandeld. Dit verwijdert hun nuttige bacterieculturen of vermindert hun hoeveelheden. Bevroren yoghurt kan al dan niet probiotica hebben; het hangt ervan af of ze zijn gemaakt met warmtebehandelde yoghurt.

 3. Als de Griekse yoghurt die u hebt geselecteerd het zegel Live and Active Cultures van de National Yogurt Association heeft, moet de yoghurt die u koopt nog steeds voldoende probiotica bevatten om uw gezondheid ten goede te komen. Je kunt ook elk type yoghurt kopen en probiotica toevoegen als je twijfelt - of maak je eigen yoghurt thuis.

 4. Griekse yoghurt kan de gezondheid van uw gastro-intestinale microbioom verbeteren, ongeacht of het een standaard gekweekte yoghurt of een probiotische yoghurt is. U zult waarschijnlijk de meeste gezondheidsvoordelen halen uit Griekse yoghurt met probiotica.

Bacteriën in uw spijsverteringsstelsel

 1. Bacteriën worden meestal geassocieerd met ziekte. Mensen zijn echter afhankelijk van bacteriën. In feite kunnen er net zoveel bacteriën in mensen zijn als er cellen in het menselijk lichaam zijn. Dit betekent dat de bacteriën in het lichaam, met name de triljoenen bacteriën in het spijsverteringskanaal, ongelooflijk belangrijk zijn, omdat hun balans een grote invloed op uw gezondheid kan hebben.

 2. Het saldo van bacteriën in uw darm staat bekend als het microbioom. Het darmmicrobioom kan verschillende componenten van uw gezondheid beïnvloeden, zoals uw persoonlijkheid, immuunsysteem en centraal zenuwstelsel. Het kan ook beïnvloeden of u al dan niet last heeft van problemen met het spijsverteringsstelsel, zoals het prikkelbare darm syndroom.

 3. Bovendien beseffen veel mensen het belang van het spijsverteringsstelsel voor de hersenen niet. De darm en hersenen zijn echter rechtstreeks verbonden via de langste schedelzenuw in het lichaam, de nervus vagus.

 4. De nervus vagus kan de verschillende soorten microben in het microbioom van uw spijsvertering detecteren. Omdat deze zenuw een belangrijke rol speelt bij verschillende gezondheidsproblemen, zoals inflammatoire darmaandoeningen en andere biopsychosociale ziekten, kunnen de bacteriën in uw darm een ​​belangrijke rol spelen bij symptomen, ziekteprogressie en algehele gezondheid.

Griekse yoghurt voedingsinformatie

 1. De overgrote meerderheid van commerciële yoghurtproducten die u in supermarkten vindt, zijn erg zoet. Als u de gezondheidsvoordelen van yoghurt wilt benutten, blijf dan weg van producten met toegevoegde suikers en kies voor meer natuurlijke producten, zoals Griekse yoghurt.

 2. Griekse yoghurt heeft een verscheidenheid aan voedingsstoffen en wordt over het algemeen beschouwd als een van de gezondste soorten yoghurt die u kunt kopen. In elke 100 gram Griekse yoghurt vind je:

 3. Griekse yoghurt heeft 9 gram eiwit en 4 gram koolhydraten, die geen vezels bevatten. Het heeft ook 5 gram vet, waarvan de helft afkomstig is van verzadigd vet.

Vetarme Griekse yoghurt

 1. In vergelijking met gewone Griekse yoghurt is vetarme Griekse yoghurt vergelijkbaar in voedingswaarde, maar heeft enige variatie. Het belangrijkste verschil is natuurlijk het lagere vetgehalte; er zit slechts 1,9 gram vet in elke 100 gram magere yoghurt. Net als bij gewone yoghurt is ongeveer de helft van dit vetgehalte verzadigd vet.

 2. De voedingsstoffen in zowel gewone Griekse yoghurt als magere Griekse yoghurt zijn redelijk vergelijkbaar. Er is bijvoorbeeld meer selenium (23 procent van de dagelijkse waarde) en 10 procent van de DV voor vitamine A, terwijl er geen gewone Griekse yoghurt is. Er is echter minder vitamine B12 (22 procent van de DV) en iets minder vitamine B2 (18 procent van de DV) in magere Griekse yoghurt in vergelijking met gewone yoghurt.

 3. Hoewel u misschien in de verleiding komt om te kiezen voor een ander type yoghurt met minder vet of koolhydraten, is Griekse yoghurt (zelfs de vetarme variant) beter in het verlagen van bloedglucose. Dit komt door het hoge eiwitgehalte dat de meeste andere yoghurt niet hebben.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407