Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


ProLon Fasting Nabootsen Dieet Review: werkt het voor gewichtsverlies?

Healthline Dieetscore: 3,5 van de 5

 1. Vasten is een hot topic in gezondheid en welzijn, en met goede reden.

 2. Het is in verband gebracht met een breed scala aan voordelen - van gewichtsverlies tot het verbeteren van de gezondheid en levensduur van uw lichaam.

 3. Er zijn veel soorten vastingsmethoden, zoals intermitterend vasten en watervasten.

 4. "Snel nabootsen" is een recente vastentrend die calorieën beperkt gedurende een bepaalde periode.

 5. Dit artikel bespreekt het Fasting Mimicking-dieet, zodat u kunt beslissen of het geschikt is voor u.

 6. DE ONDERLIJN: Het nuchtere nabootsingsdieet is een vetarme, caloriearme intermitterende vastenmethode die vijf dagen voorverpakte maaltijden levert. Het kan je helpen af ​​te vallen, maar is prijzig en is misschien niet beter dan standaard intermitterende vastendiëten.

Wat is het nuchtere nabootsende dieet?

 1. Het nuchtere nabootsende dieet is gemaakt door Dr. Valter Longo, een Italiaanse bioloog en onderzoeker.

 2. Hij probeerde de voordelen van vasten na te bootsen en tegelijkertijd het lichaam van voeding te voorzien. Zijn modificaties vermijden de calorietekort geassocieerd met andere vormen van vasten.

 3. Het vasten-nabootsende dieet - of "snel nabootsen" - is een soort intermitterend vasten. Het verschilt echter van meer traditionele typen, zoals de 16/8-methode.

 4. Het Fasting Mimicking-protocol is gebaseerd op tientallen jaren onderzoek, waaronder verschillende klinische onderzoeken.

 5. Hoewel iedereen de principes van snel nabootsen kan volgen, verkoopt Dr. Longo een vijfdaags gewichtsverliesprogramma genaamd ProLon Fasting Mimicking Diet via L-Nutra, een voedingstechnologiebedrijf dat hij is begonnen ( 1).

 6. Het ProLon Fasting Mimicking Diet-plan omvat vijfdaagse, voorverpakte maaltijdpakketten.

 7. Alle maaltijden en snacks zijn van hele levensmiddelen afgeleid en op planten gebaseerd. De maaltijdpakketten bevatten weinig koolhydraten en eiwitten maar veel gezonde vetten zoals olijven en vlas.

 8. Tijdens de periode van vijf dagen consumeren lijners alleen wat zich in de maaltijdset bevindt.

 9. Dag één van het dieet levert ongeveer 1.090 kcal (10% eiwit, 56% vet, 34% koolhydraten), terwijl dag twee tot en met vijf slechts 725 kcal (9% eiwit, 44% vet) levert. , 47% koolhydraten).

 10. Het caloriearme, vetrijke, koolhydraatarme gehalte van de maaltijden zorgt ervoor dat uw lichaam energie genereert uit niet-koolhydraatbronnen nadat de glycogeenvoorraden zijn uitgeput. Dit proces wordt gluconeogenese (2) genoemd.

 11. Volgens één onderzoek is het dieet ontworpen om 34-54% van de normale calorie-inname te leveren (3).

 12. Deze caloriebeperking bootst de fysiologische reactie van het lichaam na op traditionele vastenmethoden, zoals celregeneratie, verminderde ontsteking en vetverlies.

 13. ProLon beveelt aan dat alle lijners een arts raadplegen, zoals een arts of geregistreerde diëtist, voordat ze met de vijfdaagse vasten beginnen.

 14. Het ProLon vijfdaagse plan is geen eenmalige opschoning en moet om de een tot zes maanden worden gevolgd om optimale resultaten te verkrijgen.

Eten om te eten en te vermijden

 1. De ProLon maaltijdkit is opgesplitst in vijf afzonderlijke dozen - één doos per dag - en bevat een grafiek met aanbevelingen over welke voedingsmiddelen u moet eten en de volgorde waarin u ze eet.

 2. Een specifieke combinatie van voedsel wordt verstrekt voor ontbijt, lunch, diner en snacks, afhankelijk van de dag.

 3. De unieke combinatie van voedingsstoffen en vermindering van calorieën is bedoeld om uw lichaam te laten denken dat het nuchter is, ook al krijgt het energie.

 4. Omdat calorieën tussen de dagen variëren, is het belangrijk dat lijners geen voedsel mengen of voedsel naar de volgende dag overbrengen.

 5. Alle voedingsmiddelen zijn vegetarisch, evenals gluten- en lactosevrij. De gekochte kit wordt geleverd met voedingswaarde.

 6. Een vijfdaagse ProLon Fasting Mimicking Diet-kit bevat:

 7. Dieters worden aangemoedigd om alleen datgene te eten wat zich in de maaltijdkit bevindt en om te voorkomen dat andere voedingsmiddelen of dranken worden geconsumeerd met twee uitzonderingen:

Wat zijn de voordelen?

 1. Er moeten echter meer menselijke studies worden uitgevoerd om volledig te begrijpen hoe vasten de veroudering en het ziekterisico kan beïnvloeden.

 2. In tegenstelling tot de meeste diëten op de markt, wordt het ProLon Fasting Mimicking Diet ondersteund door onderzoek.

 3. Plus, meerdere onderzoeken hebben de gezondheidsvoordelen van vergelijkbare vastenmethoden aangetoond.

 4. Een klein onderzoek onder leiding van Dr. Longo vergeleek mensen die drie cycli van het ProLon Fasting Mimicking Diet gedurende drie maanden voltooiden, met een controlegroep.

 5. Deelnemers aan de nuchtere groep verloren gemiddeld 6 pond (2,7 kg) en ervoeren grotere verminderingen van buikvet dan de controlegroep (4).

 6. Hoewel deze studie klein was en werd geleid door de ontwikkelaar van het ProLon Fasting Mimicking Diet, hebben andere onderzoeken aangetoond dat nuchtere methoden effectief zijn bij het bevorderen van gewichtsverlies.

 7. Uit een onderzoek van 16 weken bij mannen met obesitas bleek bijvoorbeeld dat degenen die intermitterend vasten beoefenden, 47% meer gewicht verloren dan degenen die continu calorieën beperkten (5).

 8. Bovendien is bewezen dat zeer caloriearme diëten gewichtsverlies aanmoedigen (6, 7).

 9. Toch ontbreekt momenteel het bewijs dat het ProLon Fasting Mimicking Diet effectiever is dan andere caloriearme diëten of nuchtere methoden.

 10. Dezelfde kleine studie onder leiding van Dr. Longo die snel nabootsen gekoppeld aan vetverlies ook waarnam dat de Fasting Mimicking Diet-groep een significante daling van de bloedsuikerspiegel en cholesterolspiegels ervoer.

 11. Cholesterol werd verlaagd met 20 mg / dl bij mensen met een hoog cholesterolgehalte, terwijl de bloedsuikerspiegel in het normale bereik daalde bij deelnemers die aan het begin van de studie een hoge bloedsuiker hadden (4) .

 12. Deze resultaten werden ook aangetoond in dierstudies.

 13. Vier dagen van het dieet elke week gedurende 60 dagen veroorzaakte regeneratie van beschadigde pancreascellen, bevorderde een gezonde insulineproductie, verminderde insulineresistentie en leidde tot stabielere niveaus van bloedglucose bij muizen met diabetes ( 8).

 14. Hoewel deze resultaten veelbelovend zijn, zijn meer menselijke studies nodig om de invloed van het dieet op de bloedsuikerspiegel te bepalen.

 15. Studies hebben aangetoond dat intermitterend vasten markers van ontsteking vermindert, zoals C-reactief eiwit (CRP), tumornecrosefactor-alfa (TNF-a), interferon-gamma (ifng), leptine, interleukin 1 beta (IL-1b), en interleukin 6 (IL-6) (9, 10, 11).

 16. In een onderzoek bij mensen die afwisselend vasten deden voor de religieuze feestdag van Ramadan, waren pro-inflammatoire cytokines aanzienlijk lager tijdens de afwisselend vastende periode, vergeleken met de weken ervoor of erna (12) .

 17. Uit een dierstudie bleek dat het vasten-nabootsende dieet effectief kan zijn bij het verminderen van bepaalde ontstekingsmarkers.

 18. Muizen met multiple sclerose werden 30 dagen op het nuchtere nabootsende dieet of een ketogeen dieet geplaatst.

 19. De muizen in de nuchtere groep hadden significant lagere niveaus van ifng en de T-helpercellen Th1 en Th17 - pro-inflammatoire cellen geassocieerd met auto-immuunziekte (13).

 20. Een van de belangrijkste redenen waarom Dr. Longo het Fasting Mimicking-dieet ontwikkelde, was het verouderingsproces en het risico op bepaalde ziekten te vertragen door het vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen door cellulaire regeneratie te bevorderen.

 21. Autofagie is een proces waarbij oude, beschadigde cellen worden gerecycled om nieuwe, gezondere cellen te produceren.

 22. Intermitterend vasten heeft aangetoond dat het autofagie optimaliseert, wat kan beschermen tegen mentale achteruitgang en langzame cellulaire veroudering.

 23. Een studie bij muizen wees uit dat voedselbeperking op korte termijn leidde tot een dramatische toename van autofagie in zenuwcellen (14).

 24. Een ander onderzoek bij ratten met dementie toonde aan dat voedseldeprivatie op de andere dag gedurende 12 weken leidde tot een grotere vermindering van oxidatieve schade aan hersenweefsel en verminderde mentale tekorten in vergelijking met een controledieet (15).

 25. Andere dierstudies hebben aangetoond dat vasten de vorming van zenuwcellen verhoogt en de hersenfunctie verbetert (16).

 26. Bovendien is aangetoond dat intermitterend vasten de insulineachtige groeifactor (IGF-1) vermindert - een hormoon dat op hoge niveaus het risico op bepaalde kanker kan verhogen, zoals borstkanker (17, 18).

Wat zijn de mogelijke nadelen?

 1. Het grootste nadeel van het ProLon Fasting-nabootsende dieet zijn de kosten.

 2. Een maaltijdpakket verkoopt momenteel voor $ 249 per doos bij aankoop van maximaal twee dozen - of $ 225 bij aankoop van drie of meer dozen.

 3. De kosten kunnen snel oplopen als u het aanbevolen vijfdaagse protocol elke één tot zes maanden volgt.

 4. Bovendien is er, hoewel er veel onderzoek bij mensen is gedaan naar de voordelen van intermitterend vasten, meer onderzoek nodig naar met name het ProLon Fasting Mimicking Diet.

 5. Het blijft onbekend of het effectiever is dan andere soorten intermitterend vasten.

 6. ProLon beveelt het dieet niet aan voor bepaalde populaties, zoals zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven en degenen die ondergewicht of ondervoed zijn.

 7. Mensen die allergisch zijn voor noten, soja, haver, sesam of selderij / knolselderij, moeten ook de ProLon maaltijdkit vermijden omdat deze deze ingrediënten bevat.

 8. Bovendien waarschuwt ProLon iedereen met medische aandoeningen - zoals diabetes of nierziekte - om het plan alleen onder toezicht van een arts te gebruiken.

 9. Intermitterend vasten is mogelijk ook niet geschikt voor mensen met een geschiedenis van ongeordend eten.

Moet je het proberen?

 1. Het vasten-nabootsende dieet is waarschijnlijk veilig voor gezonde personen en kan verschillende gezondheidsvoordelen bieden.

 2. Het is echter onduidelijk of het effectiever is dan andere, meer onderzochte methoden van intermitterend vasten, zoals de 16/8-methode.

 3. De 16/8-methode is een soort intermitterend vasten dat het eten beperkt tot acht uur per dag, zonder voedsel voor de resterende 16 uur. Deze cyclus kan een of twee keer per week of elke dag worden herhaald, afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

 4. Als u de middelen en de zelfdiscipline hebt om het vijfdaagse, caloriearme vastenplan van ProLon te volgen, is dit misschien een goede keuze.

 5. Vergeet niet dat - net als andere nuchtere methoden - dit dieet op lange termijn moet worden voortgezet om de potentiële voordelen te plukken.

 6. Het is mogelijk om snel na te bootsen zonder de ProLon voorverpakte maaltijdkit te gebruiken.

 7. Degenen met voedingskennis kunnen hun eigen vetrijke, koolhydraatarme, eiwitarme, calorie-gecontroleerde maaltijdplan voor vijf dagen maken.

 8. Sommige snel nabootsende maaltijdschema's zijn online beschikbaar, maar ze leveren niet dezelfde voeding als de ProLon maaltijdkit - wat mogelijk de sleutel is tot de effectiviteit van het dieet.

 9. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in intermitterend vasten, is een beter onderzocht, kosteneffectief plan, zoals de 16/8 methode, wellicht een betere keuze.

De onderste regel

 1. Het ProLon Fasting Mimicking Diet is een vetarm, caloriearm intermitterend vastenddieet dat vetverlies kan bevorderen en de bloedsuikerspiegel, ontsteking en cholesterol kan verminderen - vergelijkbaar met andere nuchtere methoden.

 2. Toch is er tot nu toe slechts één onderzoek bij mensen uitgevoerd en is meer onderzoek nodig om de voordelen ervan te valideren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407