Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Prunes Digestion

Grapefruit kan interageren met medicijnen

 1. Toen pruimentelers gedroogde pruimen, of pruimen, in porties met één portie begonnen af ​​te zetten, maakten ze het gemakkelijk om het fruit bij je te dragen en er op elk moment van de dag van te genieten. Dit is voordeliger dan alleen gemak. Met 24 gram koolhydraten en slechts 91 calorieën leveren vier gedroogde pruimen een boost van energie zonder je dieet te blazen. Ze zitten ook boordevol vezels en voedingsstoffen die je spijsvertering en je algehele gezondheid ondersteunen.

Vezel voor spijsverteringsgezondheid

 1. Vier gedroogde pruimen en 1 kopje pruimensap leveren elk ongeveer 2,6 gram vezels, of 10 procent van de dagelijkse waarde op basis van dagelijks 2000 calorieën. Omdat onoplosbare vezels niet worden verteerd, voegt het volume toe aan spijsverteringsafval. Het bindt ook met water terwijl het door de dikke darm reist, wat vocht aan de ontlasting toevoegt. Deze acties werken samen om uw stoelgang regelmatig te houden en om gastro-intestinale problemen zoals diverticulitis te voorkomen. De bulk van vezels duwt ook tegen de darmwand, waardoor spieren worden geactiveerd die ontlasting door het darmkanaal stuwen.

Sorbitol als een laxeermiddel

 1. Gedroogde pruimen bevatten een natuurlijke suiker, sorbitol, die verschilt van andere eenvoudige suikers omdat het niet volledig verteerd is. Wanneer het de dikke darm bereikt, heeft het een osmotisch effect, waardoor het extra water in de darm trekt. Als gevolg hiervan raken ontlasting los en worden deze snel geëlimineerd. Terwijl vezels en sorbitol beide constipatie voorkomen, wordt sorbitol gecrediteerd voor het laxerende effect van pruim, vooral in pruimensap, meldt het Baylor College of Medicine. Pruimensap bevat ongeveer de helft van de hoeveelheid sorbitol als de hele vrucht.

Nutritional Support

 1. Je krijgt 10 procent van de aanbevolen hoeveelheid voor vitamine A als je vier pruimen eet. Vitamine A is essentieel voor het produceren van cellen die de gastro-intestinale barrière vormen. De barrière vormt de lijn van uw spijsverteringskanaal, waar het u helpt beschermen tegen aandoeningen zoals inflammatoire darmaandoeningen, volgens het juni 2012 nummer van "Neurogastroenterology and Motility." Pruimen hebben ook een kleinere hoeveelheid B-vitamines, zoals thiamine, niacine en riboflavine. Alle drie worden gebruikt om voedsel in energie om te zetten. Riboflavine ondersteunt de bekleding van het spijsverteringskanaal, meldt MedlinePlus. Een kopje pruimensap bevat meer B-vitamines dan het gedroogde fruit, maar het sap bevat nauwelijks een spoor van vitamine A.

Bijwerkingen van de spijsvertering

 1. Als u te veel pruimen aan uw dieet toevoegt, kan de boost aan vezels meer zijn dan uw lichaam aankan. Wanneer dat gebeurt, kunt u last krijgen van gas, krampen en diarree. Het verhogen van de vezels geeft uw lichaam langzaam de tijd om zich aan te passen en vermindert de kans op bijwerkingen. Naarmate uw vezelinname omhoog gaat, moet u dagelijks zes tot acht glazen water drinken. Sorbitol kan andere gastro-intestinale bijwerkingen dan diarree veroorzaken. Omdat de suiker wordt gefermenteerd door bacteriën in de dikke darm, wordt voldoende gas gegenereerd om ongemak te veroorzaken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407