Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Psoriasis: kan ricinusolie het behandelen?

Overzicht

 1. Psoriasis treft maar liefst 7,5 miljoen Amerikanen en is de meest voorkomende chronische, inflammatoire huidziekte in de Verenigde Staten. De ziekte treft vooral de huid. Hoewel er veel voorgeschreven medicijnen zijn om dit te helpen, kunnen patiënten die geïnteresseerd zijn in het vinden van huismiddeltjes ook een zekere mate van verlichting vinden met ricinusolie.

Wat is psoriasis?

 1. Psoriasis is een auto-immuunziekte. Het is geen eenvoudige uitslag, hoewel de meest bekende symptomen van de ziekte letsels en huidirritatie zijn. De National Psoriasis Foundation zegt dat de aandoening zich meestal eerst ontwikkelt tussen de 15 en 25 jaar en mensen een groter risico kan geven op een dag psoriatische artritis te ontwikkelen.

 2. Wetenschappers weten niet zeker wat psoriasis veroorzaakt, hoewel immuunfunctie en genetica er duidelijk bij betrokken zijn. Patiënten met de ziekte ervaren huidproblemen omdat hun huidcellen sneller groeien dan de rest van ons. Dit resulteert in een opeenhoping van weefsels of laesies.

 3. Er zijn verschillende soorten psoriasis, waaronder plaque, guttate, inverse, pustular en erythrodermic, elk met unieke presentaties op de huid. De resulterende laesies van elk type kunnen echter jeuken en pijnlijk zijn.

Waarom ricinusolie?

 1. Ricinusolie komt uit het zaad van de ricinusplant. Deze zaden hebben een historische betekenis - zelfs gevonden in Egyptische graven en naar schatting daterend uit 4000 jaar geleden.

 2. Door de jaren heen is het gebruikt voor tal van gerapporteerde gezondheidseigenschappen, waaronder de spijsvertering, lever- en nierfunctie en het induceren van arbeid voor de bevalling. De Azteken zouden de bonen hebben gebruikt om aambeien en huidletsels te verlichten.

 3. Er is niet veel duidelijk bewijs over hoe ricinusolie werkt, maar er wordt aangenomen dat het het vermogen heeft om het immuunsysteem te stimuleren. Hierdoor kan het een directe invloed hebben op psoriasis-aanvallen en symptomen.

 4. Sommige natuurgenezers zeggen dat ricinusolie het aantal T-cellen (een soort witte bloedcellen) in de huid kan verhogen, waardoor de afweermechanismen van het lichaam worden versterkt. Deze T-cellen bestrijden dingen zoals virussen en schimmels die proberen het lichaam te beschadigen. Door deze cellen in de huid te activeren, wordt aangenomen dat er een lokale immuunrespons optreedt.

 5. Naast de potentiële immuunvoordelen heeft ricinusolie ook ontstekingsremmende eigenschappen.

 6. Ricinolzuur (RA) is een primaire component die voorkomt in ricinusolie. Het heeft zowel ontstekingsremmende als pijnstillende eigenschappen die waardevol kunnen zijn voor mensen die lijden aan psoriasis. Eén studie vergeleek de effectiviteit van RA met capsaïcine bij dierenontstekingen. De RA presteerde net zo goed, zonder de negatieve bijwerkingen die bij capsaïcine werden waargenomen.

Hoe kunt u het gebruiken?

 1. Ricinusolie kan worden gevonden in drogisterijen, waarschijnlijk dicht bij de laxeermiddelen. Als een actuele oplossing voor psoriasis, zijn er verschillende manieren om het te gebruiken.

 2. De eenvoudigste manier om ricinusolie te gebruiken is om het rechtstreeks op laesies met een wattenbolletje aan te brengen. Omdat het niet volledig absorbeert, zoals bijvoorbeeld lotion, wil je het aanbrengen als je tijd hebt om het een tijdje op de huid te laten zitten, zoals voor het slapengaan.

 3. Een ander idee is om de olie enigszins te verdunnen in een olie die beter kan worden opgenomen, zoals olijfolie. Dr. John Pagano, een chiropractor en psoriasis-expert, beveelt een 50/50 mix van olijfolie en pindaolie of ricinusolie aan op zijn website.

De afhaalmaaltijden

 1. Zoals bij de meeste huismiddeltjes, kan het enige tijd duren voordat u de beste aanpak vindt. Evenzo is ricinusolie geen wondermiddel, dus er is altijd een kans dat je experimenteert en weinig tot geen verlichting krijgt. Maar als je pijn hebt en een eenvoudige vrij verkrijgbare oplossing als deze potentiële verlichting biedt, is het waarschijnlijk het proberen waard. Desalniettemin moet u ook uw arts of dermatoloog raadplegen voor behandeling.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407