Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Psyllium Husk for Diabetes

Overwegingen

 1. Voor de meeste mensen met diabetes is de belangrijkste zorg om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en wilde schommelingen te voorkomen die gezondheidscomplicaties kunnen veroorzaken. Diabetespatiënten willen misschien psylliumschil proberen als een manier om op natuurlijke wijze de bloedsuikerspiegel te verlagen. Afgezien van het feit dat ze nuttig zijn bij de controle van de bloedsuikerspiegel, kunnen psyllium-schil supplementen ook op andere manieren de gezondheid van diabetici ten goede komen.

Psyllium Husk

 1. Psylliumschil, de buitenste laag psylliumzaden, zwelt op bij contact met water en werkt als oplosbare vezel in het spijsverteringskanaal. Psyllium schil kan worden gekocht als losse poeder of voorgevormd tot tabletten, capsules of korrels. Psyllium kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder de behandeling van hoog cholesterol, het prikkelbare darm syndroom, constipatie en diabetes. Psylliumschil moet met water worden ingenomen, omdat het in de keel kan opzwellen en een obstructie kan veroorzaken als het zonder vloeistof wordt ingenomen. Personen die psyllium gebruiken, moeten ook zes tot acht glazen water per dag drinken.

Bloedsuiker en Psyllium

 1. Personen met diabetes hebben problemen met het produceren van voldoende insuline of het gebruik van de insuline die ze produceren om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Het consumeren van psyllium kan een manier zijn om de bloedsuikerspiegel te moduleren. In een onderzoek uit 1991 in het "American Journal of Clinical Nutrition" voor personen met niet-insulineafhankelijke diabetes bleek psyllium bij het ontbijt en het avondeten de toename van glucose na elke maaltijd gedurende de dag, inclusief de lunch, te verminderen.

Lipideniveau

 1. Naast het bloedglucoseverlagende vermogen van psylliumschil, kan dit vezelsupplement ook de lipidenwaarden in het bloed verlagen bij diabetici. Een onderzoek uit 1999 in het "American Journal of Clinical Nutrition" wees uit dat het totale cholesterolgehalte daalde met 8,9 procent en het LDL-cholesterolniveau daalde met 13 procent bij mannen met diabetes die acht weken lang tweemaal daags een dosis van 5,1 gram psyllium slikten gedurende acht weken een placebo nemen. LDL-cholesterol is het soort dat bijdraagt ​​aan hartziekten en zich ophoopt op vaatwanden om arteriële plaques te vormen.

Zorgen

 1. Omdat psyllium de bloedsuikerspiegel kan verlagen, moet u met uw arts overleggen voordat u het gebruikt, vooral als u medicijnen gebruikt om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Sommige mensen moeten hun dosis medicatie aanpassen wanneer ze psyllium nemen. Bij sommige diabetici kan het gebruik van psyllium de behoefte aan diabetesmedicatie verminderen. Kies een psyllium-product zonder toegevoegde suikers, want deze kunnen het positieve effect van psyllium op uw bloedglucosewaarden teniet doen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407