Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Quinoa Rice Nutrition

Overwegingen

 1. Quinoa wordt beschouwd als een korrelachtig voedingsmiddel dat een hoofdbestanddeel is van het Zuid-Amerikaanse dieet en door de grote voordelen voor de gezondheid en de veelzijdigheid ervan bij Amerikanen aan belang wint. Het is glutenvrij, waardoor het een uitstekende graankeuze is voor mensen met coeliakie, het heeft een lage glycemische index en bevat vezels, waardoor het een goede koolhydraatkeuze is voor mensen met diabetes. Quinoa kan worden verwerkt in vele soorten gerechten, waaronder soepen, stoofschotels en salades, en kan worden genoten als bijgerecht zoals rijst en aardappelen.

Portiegrootte en calorieën

 1. Volgens de aanbevelingen van USDA MyPyramid moeten vrouwen tussen 19 en 50 dagelijks ongeveer zes porties graanvoedsel consumeren, mannen van 19 tot 30 moeten acht eten en mannen van 31 tot 50 moeten zeven eten. Van uw dagelijkse porties graan, moet minstens de helft volkoren voedsel zijn. De USDA definieert een portie gekookte quinoa als een half kopje, of 1 oz. equivalent, ongeveer 93 g. Deze portie quinoa bevat ongeveer 110 calorieën. Quinoa is een uitstekend voedsel om uw porties volkoren voedsel op een dag te eten.

Koolhydraten

 1. Er zitten ongeveer 20 g koolhydraten in een portie quinoa van een half kopje. Volgens de American Diabetes Association zouden mensen met diabetes ongeveer 45 tot 75 g koolhydraten in één maaltijd moeten consumeren; daarom bieden twee porties quinoa, één kopje, dicht bij uw koolhydraataanbeveling voor één maaltijd. Omdat het een volkoren voedingsmiddel is dat vezels bevat en een lage glycemische index heeft, kan het ook helpen bij het vertragen van de stijging van de bloedsuikerspiegel die optreedt na het eten.

Fiber

 1. Quinoa is een goede bron van voedingsvezels, met een portie van een halve kop die bijna 3 g bevat. Vezel is het onverteerbare deel van groenten, fruit, volle granen, peulvruchten en noten. Het draagt ​​bij aan de spijsvertering door u regelmatig te houden en zorgt ervoor dat u zich na het eten vol en tevreden voelt. Voor een goede gezondheid is het raadzaam om 14 g voedingsvezels te consumeren voor elke 1000 calorieën die u elke dag verbruikt. Quinoa is een geweldig voedingsmiddel om u te helpen aan uw voedingsvezelsaanbevelingen te voldoen.

Protein

 1. Quinoa is een goede bron van hoogwaardige eiwitten in vergelijking met andere graanproducten. Eiwit is een belangrijke voedingsstof voor het lichaam, omdat het nodig is voor groei- en herstelfuncties en een portie quinoa van een halve kop bevat ongeveer 4 g eiwit. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention hebben gezonde vrouwen van 19 jaar en ouder 46 g eiwitten per dag nodig. Gezonde mannen van dezelfde leeftijd hebben 56 g per dag nodig. Het opnemen van quinoa als onderdeel van uw maaltijd kan helpen om aan uw dagelijkse eiwitbehoeften te voldoen en het is een geweldige eiwitbron voor diegenen die vegetariër zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407