Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Radicchio: de vitamine K-groente die de hartbeenderen ondersteunt (en een gemeenschappelijke parasiet doodt!)

Geschiedenis van Delicata Squash

 1. Op zoek naar een opvallende manier om je salade-spel te verbeteren? Dan is het misschien tijd om de smaken van een radicchio-salade te overwegen, rechtstreeks van de boerderijen in Italië.

 2. Met een klein aantal calorieën maar een grote hoeveelheid voedingsstoffen is radicchio een minder bekende bladgroente die uitstekend is voor uw gezondheid en uw recepten. Het heeft een ton vitamine K, een hoog gehalte aan antioxidanten en kan zelfs bepaalde kankers helpen voorkomen. Bekijken.

Wat is Radicchio?

 1. Dus, hoe ziet deze plant er bedrieglijk uit als rode kool? Radicchio is het Italiaanse woord dat verwijst naar de gecultiveerde bladplanten van witlof, specifiek gevonden in Italië. De karakteristieke bittere smaak maakt het een welkom ingrediënt in verse salades, en het combineert ook goed gebakken met verschillende andere ingrediënten. Met slechts negen calorieën per kopje (één portie) is het een geweldige, smaakvolle aanvulling op recepten voor mensen die willen afvallen of op gewicht willen blijven.

 2. Hoewel het prijskaartje een beetje hoog kan zijn, heb je niet veel van dit heerlijke ingrediënt nodig om een ​​geweldige slag in je gerechten te maken - plus, het is een uitstekende voedingsbron met bewezen gezondheidsvoordelen.

 3. Radicchio staat al geruime tijd bekend als gezond voedsel. Plinius de oude, een Romeinse schrijver en natuurfilosoof, beweerde in zijn encyclopedie 'Natural History' dat het nuttig was om het bloed te zuiveren en slapeloosheid te behandelen. (1) Hoewel dit document in de eerste eeuw werd geschreven, is het eigenlijk waar dat een voedingsstof in de radicchio-plant, intybus, een milde pijnstiller en kalmerend middel is. (2)

 4. Regelmatige teelt begon in de 15e eeuw en gaat vandaag verder. In 1977 ontdekte Craig Claiborne, voedselredacteur van de New York Times, radicchio tijdens een reis naar Italië, waarna dit handige ingrediënt zijn weg vond naar vele westerse keukens en restaurants. (3)

 5. U zult misschien verrast zijn hoe ongelooflijk heilzaam dit blad (geen sla of kool, maar toch lekker) voor uw gezondheid kan zijn.

5 voordelen van Radicchio

 1. Als u hier veel tijd doorbrengt, weet u waarschijnlijk dat ik een groot voorstander ben van het behandelen van ziekten met voeding, en dat is niet anders als het gaat om kanker. Er zijn veel natuurlijke behandelingen voor kanker en ik vind dat een grote meerderheid van het hele leven gevende voedsel vaak wordt geassocieerd met een verminderd risico op specifieke vormen van kanker of potentiële kankerdodende voordelen heeft. Deze is niet anders.

 2. Voor mensen met leverkanker is een normale radicchio-salade misschien precies wat u nodig heeft in uw maaltijdplan. Van de antioxidanten in deze groente is gevonden dat ze een bepaalde, zeer veel voorkomende leverkankercel bestrijden, bekend als Hep-G2. Interessant (maar helemaal niet verrassend), wanneer de witlofplant wordt bevrucht zonder te worden blootgesteld aan pesticiden, worden de antioxidanten die deze lijn van kanker bestrijden in grotere hoeveelheden gevonden, wat betekent dat het de moeite waard is om dit voedsel biologisch te kopen waar mogelijk. (4)

 3. In een onderzoek met betrekking tot een extract van witlof ontdekten onderzoekers een significant effect op darmkanker, met name in de vroege stadia van het ontstaan ​​van kanker. De resultaten suggereerden dat de plantaardige suikers in radicchio, bekend als fructanen, kunnen dienen om het risico en / of de impact van darmkanker te verminderen. (5)

 4. Radicchio bevat ook een van de hoogste hoeveelheden vitamine K in een portie die u kunt vinden. Van vitamine K is bekend dat het het risico op prostaat-, dikke darm-, maag-, neus- en orale kankers vermindert.

 5. De antioxidanten in witlof zijn nuttig voor meer dan alleen het bestrijden van kanker. Bij het bestrijden van schade door vrije radicalen heeft radicchio een herstellend effect op specifieke soorten leverbeschadiging veroorzaakt door oxidatieve stress. (6)

 6. Radicchio bevat ook een grote hoeveelheid luteïne en zeaxanthine, die specifiek bekend staan ​​als de antioxidanten die verantwoordelijk zijn voor het gezond houden van uw ogen. Met 3,5 gram per portie wordt deze bladplant overtroffen door slechts ongeveer vier andere voedingsmiddelen als het gaat om de aanwezigheid van luteïne.

 7. De radicchio-plant staat bekend als één voedsel dat in grote hoeveelheden voorkomt in het mediterrane dieet, een levensstijl van heerlijke voedingsmiddelen die wordt geprezen om zijn vermogen om het gewicht te beheersen en ziekten te bestrijden terwijl het toch vullend is , lekkere maaltijden. Het is ook bekend dat dit dieet een gezond hart ondersteunt, waardoor het risico op hartaandoeningen met maar liefst 30 procent en het risico op plotselinge hartdood met 45 procent wordt verminderd. (7)

 8. Hoewel er veel factoren zijn die bijdragen aan de gezondheid van dit dieet, blijkt radicchio een ongezongen held te zijn in het vermogen van het mediterrane dieet om uw hart gezond te houden. In een rattenstudie ontdekten wetenschappers dat witlof hartbeschermende effecten vertoonde, waaronder het verminderen van de laesiegrootte op beschadigde harten, het verminderen van ontstekingen en het verlagen van het cholesterolgehalte in het hart. (8)

 9. Vitamine K is ook een factor die bijdraagt ​​aan de voordelen van deze groente voor het hart. Vitamine K helpt de verkalking van slagaders te voorkomen, vermindert ontsteking van cellen langs de bloedvaten en draagt ​​bij aan een gezonde bloeddruk en een verminderd risico op een hartaanval.

 10. Een ander voordeel van radicchio is het vermogen om uw lichaam te helpen sterke botten op te bouwen en te behouden. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de hoge aanwezigheid van vitamine K in elke portie. Vitamine K is nuttig bij de behandeling en preventie van osteoporose omdat het de botmineraaldichtheid helpt te verhogen. Met deze voedingsstof kan je lichaam ook beter calcium opnemen, wat ook belangrijk is bij het bouwen van dichte botten. (9)

 11. In een pilotstudie in 2016 werd radicchio onderzocht met betrekking tot de impact op parasieten. Onderzoekers vonden een significant antiparasitair effect van de plant op een bepaald type rondworm dat veel voorkomt bij varkens. Deze ontdekking kan wijzen op een potentieel voordeel van de plant om andere parasitaire gezwellen te bestrijden. (10)

Radicchio voedingsfeiten

 1. Radicchio, of Cichorium intybus, staat ook bekend als Italiaans witlof. Hoewel een portie een kopje is, kun je dat verdubbelen voor een enorme voedingswaarde als je in de stemming bent. Dit is een uitstekend voedingsmiddel om te eten als onderdeel van een afslankkuur, omdat het slechts negen calorieën per portie bevat, maar een redelijk behoorlijk aantal vitamines en mineralen.

 2. Een portie radicchio (ongeveer een kop of 40 gram) bevat ongeveer: (11)

Radicchio versus rode kool

 1. Waarin verschilt radicchio van rode kool? Omdat ze op het blote oog lijken, is het niet ongewoon om de twee te verwarren. Radicchio is echter geen sla of kool en hun voedingsvoordelen verschillen op verschillende manieren. Rode kool is ook een veel minder bitter smakende groente dan radicchio.

 2. Hier is hoe de twee voedingswaarde:

 3. Totaal voedingsstoffen

 4. Rode kool bevat een groter aantal vitamines en mineralen per portie dan radicchio. Voedingsstoffen gevonden in rode kool die niet veel voorkomen in radicchio zijn eiwitten, vitamine A, vitamine B6, thiamine, riboflavine, calcium, ijzer en magnesium.

 5. Radicchio bevat daarentegen natrium en koper, die niet veel voorkomen in rode kool.

 6. Een portie rode kool bevat ongeveer 42 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde van vitamine K, terwijl radicchio 128 procent bevat.

 7. De hoeveelheid vitamine C in rode kool is 85 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde, terwijl radicchio slechts ongeveer 5 procent bevat van wat je elke dag nodig hebt.

 8. Fysieke kenmerken

 9. Hoewel ze er hetzelfde uitzien, zijn radicchio en rode kool visueel iets anders. Rode kool is paarser van kleur, met een rondere vorm dan radicchio, die meer kastanjebruin en langwerpig is. Radicchio weegt minder en heeft zachtere bladeren dan de dikke, dikke wasachtige rode kool.

 10. Smaakprofielen

 11. Rode kool en radicchio hebben ongelooflijk verschillende smaken en kunnen niet door elkaar worden gebruikt. De diepe, aardse smaak van rode kool is het beste in slaws of wanneer langzaam gekookt tot in de perfectie. Aan de andere kant duikt de bitterheid van radicchio echt op in salades of als een pizza-topping, en wordt vaak verzacht met zoute of zoete smaken.

 12. Rode kool verkoopt over het algemeen minder dan $ 1 per pond, terwijl radicchio tussen $ 5- $ 8 per pond kost.

Radicchio zoeken en selecteren

 1. Er zijn een paar veel voorkomende soorten radicchio die in de Verenigde Staten worden verkocht. Deze omvatten Chioggia, Treviso en Verona. Het is ook mogelijk om ze in een huistuin te laten groeien; als u dit echter doet, moet u ervoor zorgen dat u ze correct blancheert.

 2. Let bij het selecteren van een gezonde kop radicchio in de winkel op heldere, wijnkleurige koppen met duidelijke hoofdnerf. Vermijd alles met gebarsten of gekneusde bladeren.

 3. De rassen verschillen ook enigszins. De bladeren van de Verona-cultivar zijn los, terwijl Chioggia en Treviso strakker compact zijn. Nadat je je nieuwe veggie thuis hebt gebracht, bewaar je deze maximaal drie weken in de koelkast beneden 46 graden Fahrenheit voordat je gaat koken en eten.

Radicchio-bereiding en recepten

 1. Begin bij het voorbereiden van uw radicchio door de buitenste bladeren af ​​te snijden (vergelijkbaar met kool), spoel vervolgens de kop en snijd ze in helften en dan in vieren. Afhankelijk van de smaak die je zoekt, kun je het rauw eten (in radicchio-salade of andere koude gerechten) of koken in een grote verscheidenheid aan recepten. Koken zal de scherpe, bittere smaak van de koude bladeren verzachten.

 2. Geïnteresseerd in een radicchio-salade? Bekijk dit Tricolor salade-recept voor een combinatie van uitstekende smaken en kleuren die ook boordevol antioxidanten zit.

 3. Het kan ook worden geserveerd als een lekker bijgerecht door het in vieren te delen en het te roosteren met balsamico-azijn en vervolgens te garneren met Parmezaanse kaas. Probeer Geroosterde Radicchio naast een Italiaans gerecht voor een smaak die zeker zal knallen.

 4. Of, voor een vullend hoofdgerecht, kunt u de Radicchio en Mushroom Chicken Roulade proberen. Het geeft een leuke draai aan een gewone kipfilet en gooit de immuniteitsverhogende kracht van champignons in.

 5. Zoals elk voedsel is het mogelijk om allergisch te zijn voor radicchio. Als u zwelling van de mond of keel, jeuk van uw lippen of andere allergische reacties ervaart na het nuttigen van deze groente, stop dan met eten en raadpleeg onmiddellijk een arts.

 6. Er is een algemeen aangenomen voorzorgsmaatregel als het gaat om witlof. Eén online zoekopdracht onthult veel zwangerschapsgerelateerde waarschuwingen met betrekking tot witlof. Bij verder onderzoek is het echter niet mogelijk om medisch of wetenschappelijk bepalend bewijs te vinden dat dit een terechte zorg is. Neem dus contact op met uw zorgverzekeraar als u zwanger bent of borstvoeding geeft als u zich zorgen maakt over deze groente.

 7. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407