Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ramen Noodles Diet

Gezondheidseffecten van Soba-noedels

 1. Ramen-noedels winnen geen prijzen voor gezond eten, maar je kunt ze wel opnemen in een algeheel dieet van gezond eten. Deze noedels in Japanse stijl, overal verkocht in kleurrijke verpakkingen in supermarkten, kunnen een beetje voordeliger worden met wat creativiteit en gezond verstand. Een belangrijke gezonde beslissing is het weglaten van het smaakpakket dat meestal bij de noedels hoort.

Voedingswaarde Informatie

 1. Een portie Nissan Top Ramen-noedels van 43 g bevat 188 calorieën, waarvan 61 van die calorieën afkomstig zijn van vet, zegt een voedingswaarde-etiket Top Ramen met rundvlees. Naast de 7 g vet geeft elke portie u 4 g eiwit en 27 g koolhydraten, elk 1 g uit suikers en voedingsvezels. Voeg het smaakpakket toe en je voegt minstens 861 mg natrium toe, afhankelijk van de smaak. Dit komt neer op 36 procent van de dagelijkse aanbevolen natriuminname, 9 procent van de aanbevolen koolhydraatinname, 4 procent van de vezels, 10 procent van het totale vet en 17 procent van het verzadigde vet. Andere merken en smaken verschillen enigszins.

'Slechtste' voedingsmiddelen

 1. Een belangrijk kenmerk van ramen-noedels is natrium, merkt Women Fitness op, waardoor de noedels op de lijst "Top 10 voedingsmiddelen die het ergst zijn om te consumeren" staan. De smaakpakketten van de noedels bevatten overal 861 mg natrium van het rundvlees tot 3.000 mg in sommige andere smaken. De aanbevolen dagelijkse dosis natrium, volgens de Dieetreferentie-inname, mag niet meer zijn dan 1440 mg. Een ander kenmerk van de noedels is dat het in feite gerold deeg is dat gefrituurd is en geen significante voedingswaarde mist.

MSG

 1. Naast grote hoeveelheden natrium bevat het smaakpakket mononatriumglutamaat of MSG. De Food and Drug Administration (FDA) geeft MSG de knik als ingrediënt dat 'algemeen wordt erkend als veilig', merkt de Mayo Clinic op, maar mensen hebben de FDA-rapporten van sommige MSG-bijwerkingen verzonden. Deze omvatten hoofdpijn, gevoelloosheid of tintelingen, pijn op de borst, zweten en blozen, zwakte en misselijkheid. Geen wetenschappelijke studies ondersteunen deze beweringen, maar de Mayo Clinic zegt dat onderzoekers erkennen dat sommige mensen bijwerkingen op het ingrediënt kunnen hebben.

Variety

 1. Een pluspunt voor een ramen-noedeldieet is de verscheidenheid aan recepten waarop de noedels een basis kunnen vormen. Hoofdgerechten, lunches, snacks en soepen zijn receptcategorieën aangeboden door Nissan, een noedelfabrikant. Keuzes zijn ramen noodle pizza, noodle strudel, instant tempura noodles en een zuid-van-de-grens soep. Verpletterde ramennoedels bovenaan een salade vermeld bij Epicurious. Ramen-licious, een site gewijd aan het aanprijzen van de grootheid van de noedels, biedt ramen-noedelsnackmix, een ramen-mayonaisesalade en twee recepten, waaronder nog een instantvoeding, Spam.

Andere voordelen

 1. Als gezond eten geen hoofdbekommernis is, hebben ramennoedels veel voordelen. Ze zijn goedkoop, met het 43 g-pakket dat minder dan 50 cent kost in 2010. Ze koken in ongeveer drie minuten. Je kunt de gezondheidsvoordelen van ramennoedels verbeteren als je het smaakpakket weglaat en in plaats daarvan mengt met gezonde ingrediënten zoals groenten, gegrilde kip, garnalen of andere zeevruchten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407