Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rapadura-suiker en de voordelen voor de gezondheid

Chocolade en artritis

 1. Rapadura-suiker is een ongeraffineerde rietsuiker die de natuurlijke karamelsmaak van de suiker behoudt. Het heeft een fijnkorrelige textuur en kan worden gebruikt in plaats van witte suiker. In tegenstelling tot witte suiker heeft het echter een korrelige textuur in plaats van een gekristalliseerde omdat het niet zo zwaar wordt verwerkt. Rapadura-suiker is iets rijker aan sommige voedingsstoffen dan witte suiker, hoewel het nog met mate moet worden geconsumeerd.

Rijk aan vitaminen en mineralen

 1. Volgens Bulk Natural Foods wordt rapadurasuiker minder verwerkt dan andere suikers, waaronder suikers die meer melasse bevatten. Melasse geeft bruine suikers, waaronder rapadura, hun rijke smaak en donkere kleur. Rapadura-suiker is hoger dan andere suikers in verschillende essentiële mineralen, waaronder kalium, magnesium, calcium en fosfor. Bulk Natural Foods stelt dat het ook hoger is in vitamine A en vitamine B-1, B-2, B-6 en niacine. Deze hoeveelheden zijn echter minimaal, dus een portie rapadura-suiker is niet een rijke bron van de meeste essentiële vitamines en mineralen.

Hoger in ijzer

 1. Hoewel de kleine portie rapadura betekent dat het weinig essentiële voedingsstoffen bevat, is het rijk aan ijzer. Een portie rapadura van 1 theelepel heeft 11 procent van de dagelijkse waarde van ijzer als u een dieet van 2000 calorieën per dag volgt. Ter vergelijking: witte kristalsuiker bevat geen ijzer per 1 theelepel portie. IJzer wordt als een essentieel mineraal beschouwd omdat uw lichaam het gebruikt om myoglobine en hemoglobine te produceren, twee eiwitten die zuurstof door uw lichaam transporteren. Hemoglobine is ook nodig om rode bloedcellen te maken. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer is 8 milligram voor alle mannen en voor vrouwen ouder dan 50 en 18 milligram voor vrouwen van 50 of jonger.

Let op uw suikerinname

 1. Ongeacht zijn rijkere voedingswaarde moet rapadurasuiker toch met mate worden geconsumeerd omdat het een toegevoegde suiker is. Toegevoegde suikers worden beschouwd als primaire bijdragers aan gewichtstoename en obesitas. De aanbevolen hogere inname van toegevoegde suikers - inclusief "natuurlijke" suikers zoals rapadura of honing - is 100 tot 150 calorieën per dag. Dit is ongeveer 6 tot 9 theelepels toegevoegde suiker per dag en omvat suiker die wordt toegevoegd aan commercieel bereid voedsel.

Rapadura Sugar gebruiken

 1. Hoewel de bruine kleur van Rapadura-suiker en de lichte karamelsmaak het misschien geen goede keuze maken voor bijvoorbeeld zandkoekkoekjes die een schone, witte kleur nodig hebben, werkt het goed voor tal van andere voedingsmiddelen. Het gebruik van rapadura voor donkerder gebakken producten kan het voedsel extra rijk maken, of u kunt rapadura gebruiken om hartige gerechten, zoals stoofschotels en marinades, te verzoeten en op smaak te brengen. Rapadura-suiker kan worden vervangen door wit in een verhouding van 1: 1 - 1 kop rapadura voor elke kop witte suiker.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407