Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rauwe aardappel na het sporten

Verhoog het resistente zetmeel om de netto koolhydraten te verlagen

 1. Snacking op lekker, gezond eten na een zware training is een veel voorkomende methode om uw lichaam te voorzien van voedingsstoffen en energie. Aardappelen zijn zetmeelrijke groenten die een overvloed aan koolhydraten bieden die je spieren als brandstof kunnen gebruiken. Als je na het sporten graag een rauwe aardappel eet, kun je meer kwaad dan goed doen.

Rauwe aardappelen

 1. Rauwe aardappelen bevatten een overvloed aan rauw zetmeel, dat onze magen slecht verteren. De rauwe aardappel gaat grotendeels intact door de maag en bovenste darmen, met minimale voedingswaarde. Wanneer de rauwe aardappel de onderste darm bereikt, zorgt de spijsverteringsbacterie ervoor dat de aardappel fermenteert. Deze gisting kan gas, een opgeblazen gevoel en oncomfortabele spijsvertering veroorzaken. Deze symptomen zijn niet gevaarlijk, maar ze zijn niet ideaal direct na een training. Bovendien maakt het gebrek aan voedingsstoffen verkregen uit de rauwe aardappel je maaltijd na de training van weinig waarde voor je herstellende spieren. Het koken van de aardappel breekt het zetmeel af, zodat je lichaam het kan verteren en gebruik kan maken van de overvloed aan voedingsstoffen. Rauwe aardappelen kunnen ook schadelijke bacteriën op hun huid bevatten die koken doodt. Was voor de zekerheid de aardappel grondig om alle bacteriën te verwijderen voordat je hem rauw eet.

Voeding vereist na het sporten

 1. Direct na een training snakken uw spieren naar twee dingen: eiwitten en koolhydraten. Trainen veroorzaakt kleine tranen in spiervezels; het eiwit helpt hen te genezen door hun vereiste aminozuren te leveren. Koolhydraten helpen uw lichaam de glycogeenvoorraden van gescheurde spieren te vergroten, waardoor ze meer energie krijgen om te genezen en in beweging te blijven. Een gekookte aardappel is een uitstekende bron van koolhydraten, maar voor het beste herstel heeft uw lichaam ook een eiwitbron nodig. In het ideale geval zou u uw lichaam binnen 30 minuten na het trainen van voeding moeten voorzien.

Goed eten na de training

 1. Als u na uw training aardappelen wilt eten, geniet ze dan van gebakken of puree voor uw koolhydraatbron. Vers fruit, zoals abrikozen, dadels, bananen, druiven, appels, rozijnen en aardbeien zijn smakelijke bronnen van koolhydraten die niet hoeven te worden gekookt. Andere groenten die koolhydraten bevatten, zijn yams, wortelen en radijs. Voor eiwitten zijn voedingsmiddelen zoals noten, eieren, mager vlees, vis, peulvruchten, zuivelproducten en sojaproducten allemaal geschikte keuzes. Probeer eiwitten en koolhydraten gelijkmatig te combineren in je maaltijd na de training om je lichaam het beste van brandstof te voorzien. Sommige sportdranken voorzien je lichaam van geschikte koolhydraten als je na het sporten geen trek hebt. Kies voor een suikervrije variëteit om het caloriegehalte laag te houden.

Waarschuwing

 1. Eet nooit rauwe groenten of fruit zonder de buitenkant grondig te wassen. Groene aardappelen en aardappelen met wortels die erop groeien, bevatten de giftige verbindingen chaconine en solanine. Koken neutraliseert deze gifstoffen niet; vermijd altijd groene of gekiemde aardappelen. Als een aardappel die u wilt consumeren een wortel heeft die aan de buitenkant groeit, snijd deze dan weg en verwijder eventueel verkleurd vlees eronder, of minstens 1/2 inch van het vlees.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407