Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rauwe melk voordelen huid, allergieën en immuniteit

Voorzorgsmaatregelen

 1. Als u te horen heeft gekregen dat het drinken van rauwe melk gevaarlijk is, zult u verrast zijn te weten dat u bent misleid. De waarheid over rauwe melk? Een uitgebreid onderzoek naar onderzoek en claims van de FDA en CDC met betrekking tot het feit dat rauwe melk gevaarlijk is, is volledig ongegrond bevonden. Het komt je lichaam op veel manieren ten goede, en hoewel het bij sommigen misschien een reputatie heeft verdiend omdat het gevaarlijk is, moet je dit geweldige superfood niet missen, omdat de voordelen van rauwe melk echt indrukwekkend zijn.

 2. Wat is "rauwe melk" precies? Het is melk die afkomstig is van grasgevoerde koeien, niet gepasteuriseerd en niet-gehomogeniseerd. Dit betekent dat rauwe melk al zijn natuurlijke enzymen, vetzuren, vitaminen en mineralen bevat - waardoor het wat velen een "compleet voedsel" noemen

 3. Maar kan rauwe melk geen problemen veroorzaken vanwege het risico op bacteriën? Het risico hiervan is heel, heel laag. Volgens medisch onderzoeker Dr. Ted Beals, M.D., heb je zelfs 35.000 keer meer kans om ziek te worden van andere voedingsmiddelen dan van rauwe melk. (1) De CDC meldt dat er naar schatting elk jaar 48 miljoen door voedsel overgedragen ziekten worden gediagnosticeerd. Van deze 48 miljoen ziekten is jaarlijks slechts ongeveer 42 (ongeveer 0,0005 procent!) Het gevolg van de consumptie van verse, onbewerkte (rauwe) melk. (2)

 4. Dr. Chris Kesser deed een grondig onderzoek om de ware impact van rauwe melkziekte en sterfte te krijgen, omdat de CDC het onvermijdelijk klinkt, en ontdekte dat uw kansen om opgenomen te worden in het ziekenhuis van een bacteriële ziekte veroorzaakt door rauwe melk drie keer minder zijn dan uw kans op sterven in een vliegtuigongeluk. Hij ontdekte zelfs dat je een betere kans hebt op overlijden door infectie door rauwe oesters dan dat je ooit ziek wordt van rauwe melk!

 5. Zoals u ziet, zijn de meeste beschuldigingen en zorgen over rauwe melk overschat, en daarom blijven de gezondheidsvoordelen onderschat. De voordelen van rauwe melk zijn talrijk en kunnen helpen een groot aantal voedingstekorten aan te pakken die miljoenen mensen, met name degenen die het standaard Amerikaanse dieet eten, momenteel ondervinden. Rauwe melk is bijvoorbeeld goed voor allergieën en de huid, terwijl het nuttige voedingsstoffen bevat zonder de verwerkingsgevaren.

5 voordelen van rauwe melk

 1. De meeste voedingsmiddelen bevatten sommige niveaus van natuurlijke suiker, inclusief rauwe zuivel, die het type lactose heeft. De natuurlijke suiker in zuivel is in balans met andere voedingsstoffen en daarom geen zorg (zelfs gezond voor u met mate). Veel zuivelproducten bevatten nu echter meerdere toegevoegde ingrediënten, waaronder extra suiker of kunstmatige zoetstoffen, om de smaak te stimuleren. Toegevoegde suikers zijn er in vele vormen (bijvoorbeeld rietsap, maïszoetstof, dextrose, fructose en maïsstroop met hoge fructose) en zijn onnodig en schadelijk in overmaat.

 2. Studies suggereren nu dat kinderen die rauwe melk drinken 50% minder kans hebben op allergieën en 41% minder kans op astma in vergelijking met kinderen die dat niet doen. (3) Een studie gepubliceerd in het Journal of Allergy and Clinical Immunology bij 8.000 kinderen met verschillende diëten, en een van de conclusies die onderzoekers hebben getrokken was dat kinderen door het drinken van rauwe melk "natuurlijk immuniserende" effecten ervoeren. (4)

 3. Zoals gedocumenteerd op de Real Milk-website, hebben veel andere onderzoeken in de afgelopen eeuw aangetoond dat rauwe melk de groei en ontwikkeling van kinderen ook op andere manieren ten goede komt en ondersteunt, waaronder een toenemende immuniteit tegen infecties, het bevorderen van tandgezondheid en het ondersteunen van bijvoorbeeld skeletgroei. (5)

 4. Je vraagt ​​je misschien af: hoe kan rauwe melk allergieën verminderen en is zuivel niet gebonden aan hoge intoleranties of gevoeligheden? Voedingsstoffen zoals probiotica, vitamine D en immunoglobulinen (antilichamen) die in rauwe melk worden aangetroffen, versterken van nature het immuunsysteem en verminderen het risico op allergieën bij zowel kinderen als volwassenen. Enzymen in rauwe melk helpen bij de spijsvertering, maar worden vaak verminderd of vernietigd tijdens pasteurisatie, wat kan bijdragen aan lactose-intolerantie.

 5. Zuivel kan een slechte reputatie hebben als het gaat om het veroorzaken of verergeren van acne en huidontsteking, maar dit is verre van het geval met rauwe melk. Zoals we hebben gezien, zijn de voordelen van rauwe melk talrijk, maar verrassend genoeg is een van de meest voorkomende redenen dat mensen het consumeren, hun huid ten goede komen. De succesverhalen van mensen die rauwe melk consumeren om aandoeningen zoals psoriasis, eczeem en acne te verbeteren, worden zeer breed gerapporteerd.

 6. Rauwe melk is goed voor de huid om de volgende redenen:

 7. Volgens de USDA kunnen bijna 300 calorieën per dag in het gemiddelde dieet van de Amerikaan (op een totaal van 2.076 calorieën) worden toegeschreven aan toegevoegde suikers of zoetstoffen. Ter vergelijking: voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen, zoals rauwe zuivel, fruit en groenten, dragen slechts ongeveer 424 calorieën bij, hoewel ze een veel groter deel van de voedingsstoffen zouden moeten vormen. (6) Je kunt zien waarom tekorten aan voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, vitamine A en vitamine K zo vaak voorkomen.

 8. Een portie rauwe melk bevat ongeveer 400 milligram calcium, 50 milligram magnesium en 500 milligram kalium. (7) Deze mineralen zijn van vitaal belang voor de cellulaire functie, hydratatie, opbouw van botdichtheid, bloedcirculatie, ontgifting, spiergezondheid en metabolisme. Dit zijn drie mineralen waar veel kinderen en volwassenen een tekort aan hebben, wat vooral problematisch is gezien de meeste mensen een hoge natriuminname hebben.

 9. De wei-eiwitten en goede bacteriën in gefermenteerde melk kunnen de infectie met H. pylori helpen bestrijden. (8) H. pylori veroorzaakt soms geen symptomen, maar sommige mensen die het dragen, ontwikkelen ongemakkelijke of zelfs ernstige spijsverteringssymptomen zoals braken of maagzweren.

 10. Probiotica zijn micro-organismen die uw darm bekleden en de opname van voedingsstoffen ondersteunen. Ze helpen je ook te beschermen tegen buitenlandse indringers zoals E. coli en parasieten. De beste manier om probiotica in uw dieet op te nemen, is om ze in hun meest natuurlijke staat te krijgen, waaronder rauwe melkproducten, zoals kaas, kefir en yoghurt. Echte, rauwe en biologische probiotische yoghurt, kaas en kefir worden al duizenden jaren door sommige van de gezondste populaties over de hele wereld geconsumeerd (zoals degenen die de beroemde blauwe zones thuis noemen). Van sommige aandoeningen is bekend dat probiotische voedingsmiddelen hierbij helpen:

 11. Naast pasteurisatie ondergaat conventionele melk meestal ook een homogenisatieproces. Homogenisatie is een hogedrukproces dat vet afbreekt in kleine deeltjes - echter, vet dat wordt blootgesteld aan hoge hitte en druk wordt geoxideerd en ranzig. Veel vetarme zuivelproducten hebben ook verdikkingsmiddelen toegevoegd om de verloren textuur te compenseren, en sommige zijn zelfs gebonden aan een stijgend aantal ontstekingsziekten zoals kanker. Rauwe melk heeft geen toegevoegde verdikkingsmiddelen of plankstabilisatoren nodig en bevat ook geen toegevoegde suiker of smaakstoffen.

Voedingswaarde van rauwe melk

 1. Rauwe melk is echt een van de meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld en heeft een voedingsprofiel in tegenstelling tot andere voedingsmiddelen, wat de voordelen van rauwe melk voor de man verklaart. Ik begrijp dat je in het verleden voorzichtig bent geweest met het drinken van rauwe melk vanwege alle negatieve media die het mogelijk heeft verdiend, maar ik weet zeker dat je van gedachten zult veranderen als je erachter komt waarom steeds meer mensen elke keer rauwe melk drinken dag. Enkele van de belangrijkste redenen dat meer dan 10 miljoen Amerikanen nu regelmatig rauwe melk drinken, zijn de volgende voordelen voor rauwe melk:

 2. Wat maakt rauwe melk precies zo'n ongelooflijk superfood? Laten we eens kijken naar het unieke voedingsprofiel, en het zal duidelijk worden.

 3. In vet oplosbare vitamines A, D en K2

 4. Omdat rauwe melk afkomstig is van koeien of geiten die op gras grazen, hebben onderzoekstudies aangetoond dat het een hoger niveau van hart-gezonde, kanker-dodende, in vet oplosbare vitamines bevat dan melk die afkomstig is van koeien in de fabriek. (9) Studies hebben aangetoond dat een van de meest voorkomende tekortkomingen bij kinderen een gebrek aan in vet oplosbare vitamines is. Deze vitamines ondersteunen de hersenen en het zenuwstelsel en zijn cruciaal voor ontwikkeling, focus en hersenfunctie. In vet oplosbare vitamines ondersteunen ook de botdichtheid en helpen op natuurlijke wijze hormonen in evenwicht te brengen; ze zijn echter aanzienlijk verminderd na pasteurisatie. (10)

 5. Vetzuren met korte ketens, CLA en Omega-3 vetzuren

 6. Naast dat het rijk is aan ontstekingsremmende omega-3-vetzuren, is rauwe melk van grasgevoerde dieren een rijke bron van butyraat, een vetzuur met korte keten waarvan algemeen bekend is dat het de gezondheid controleert problemen met betrekking tot ontsteking, langzaam metabolisme en stressbestendigheid. (11) In feite hebben onderzoekers in Japan een onderzoek bij muizen uitgevoerd dat suggereert dat butyraat kan worden gebruikt voor de behandeling van inflammatoire darmziekten, zoals de ziekte van Crohn. (12) Bovendien zit rauwe, met gras gevoede melk vol met geconjugeerd linolzuur (CLA), dat volgens Memorial Sloan Kettering Cancer Cancer is gebonden aan kankerpreventie, gezonder cholesterolgehalte en zelfs kan helpen bij het verminderen van lichaamsvet. (13)

 7. Essentiële mineralen en elektrolyten: calcium, magnesium en kalium

 8. Rauwe melk is een van de hoogste bronnen van mineralen en elektrolyten, waar veel mensen niet genoeg van krijgen. Helaas gaat een aanzienlijk percentage van deze mineralen verloren tijdens pasteurisatie bij hoge temperaturen. (14)

 9. Weiproteïne en immunoglobulinen

 10. Verreweg de lekkerste wrongel en wei-eiwit komen uit rauwe melk. Wei-eiwit is fantastisch voor iedereen die vet wil verbranden en spiermassa wil opbouwen of vasthouden. Wei bevat veel van de volgende enzymen en eiwitten (aminozuren) en de beste manier om deze immuniteitsversterkers te krijgen is in hun natuurlijke vormen: alfa-lactalbumine, beta-lactoglobuline, runderserumalbumine en immunoglobuline.

 11. Probiotica: Kefir, Kaas en Yoghurt

 12. Probiotica worden alleen in kleine hoeveelheden in rauwe melk aangetroffen, maar wanneer u rauwe melk vergist om voedingsmiddelen zoals kefir, yoghurt of kaas te maken, nemen de goede bacteriën dramatisch toe. Er zijn zelfs geen andere voedingsmiddelen ter wereld die van nature veel probiotica bevatten dan gekweekte zuivelproducten.

 13. En dit zijn slechts het topje van de ijsberg als het gaat om voordelen voor rauwe melk. Een ding om op te ruimen is dat rauwe melk niet alleen van koeien komt. Onderzoekers hebben vergelijkende studies uitgevoerd naar de eigenschappen van geitenmelk in vergelijking met die van koemelk en hebben reden gevonden om aan te nemen dat geitenmelk ziekten zoals bloedarmoede en botdemineralisatie kan helpen voorkomen, soms beter dan koemelk. Geitenmelk is in verband gebracht met speciale voordelen voor het spijsverterings- en metabolisch gebruik van mineralen, zoals ijzer, calcium, fosfor en magnesium. (15)

Voordelen van rauwe melk versus conventionele melk

 1. Zuivelproducten hebben in de loop der jaren een slechte reputatie gekregen, maar dit komt eigenlijk vooral door het pasteurisatieproces. Wanneer melk wordt gepasteuriseerd, vernietigt het veel van de voedingsstoffen die rauwe melk gunstig maken. Waarom wordt pasteurisatie dan eigenlijk überhaupt uitgevoerd? Omdat het melk aan zeer hoge temperaturen blootstelt, kan het ook schadelijke bacteriën doden die mogelijk in de melk terechtkomen. Zoals hierboven vermeld, is het echter zeer zeldzaam dat dit soort bacteriën in melk wordt aangetroffen.

 2. Belangrijke voedingsstoffen en enzymen worden tijdens het pasteurisatieproces sterk verminderd. Als u het feit in overweging neemt dat veel van deze voedingsstoffen niet alleen worden verminderd, maar van hun oorspronkelijke staat worden veranderd, kunt u begrijpen dat sommige van deze voedingsstoffen volledig niet beschikbaar zijn voor uw lichaam om te gebruiken en zeer moeilijk te verteren zijn.

 3. Vitamine B- en C-waarden zijn ook verlaagd. In meerdere onderzoeken is vastgesteld dat pasteurisatie bij lage temperaturen het vitamine C-gehalte met maximaal 25 procent verlaagt, samen met het gehalte aan B-vitamines, ijzer en calcium. Verdere verlaging van de voedingswaarde vindt plaats wanneer melk soms wekenlang in de schappen van de supermarkt ligt waar het wordt bewaard tot het wordt verkocht. (16) Sommigen hebben vastgesteld dat na pasteurisatie vitamine C (ascorbinezuur) wordt geoxideerd tot dehydroascorbinezuur, een inactieve, afgebroken vorm van vitamine C die niet dezelfde voordelen heeft als natuurlijke vitamine C. Andere studies hebben aangetoond dat pasteurisatie in andere voedingsmiddelen vermindert de algehele antioxidantactiviteiten met ongeveer 55 procent tot 60 procent en verlaagt vitamine B2-concentraties met maximaal 48 procent. (17, 18)

 4. Allergieën en lactose-intolerantie zijn ook hoger bij pasteurisatie. Een ander belangrijk nadeel van pasteurisatie is dat het de spijsverteringsenzymen vernietigt die nodig zijn om bepaalde voedingsstoffen af ​​te breken en te absorberen. In de eerder genoemde studie ontdekten onderzoekers dat lactase (het enzym in zuivelproducten) sterk wordt verlaagd met pasteurisatie, wat een verklaring is waarom zoveel mensen lactose-intolerant zijn. Uit een onderzoek van de Weston A. Price Foundation bleek dat van de 700 geïnterviewde gezinnen verbazingwekkend ongeveer 80 procent van de mensen met lactose-intolerantie geen symptomen meer hadden toen ze overschakelden op rauwe melk.

 5. Om dingen in perspectief te plaatsen, volgens bepaalde medische studies, zijn de volgende voedingsstoffen vernietigd of gewijzigd tijdens pasteurisatie:

Voordelen van rauwe melk: rauwe melk kopen en gebruiken

 1. Waar rauwe melk kopen

 2. Rauwe zuivelproducten zijn niet altijd gemakkelijk te vinden, omdat de wetgeving van staat tot staat verschilt met betrekking tot het recht van consumenten om rauwe melk te kopen. Er zijn drie belangrijke plaatsen waar u kunt zoeken naar rauwe zuivelproducten:

 3. U zult waarschijnlijk ontdekken dat er verschillende soorten rauwe melk of rauwe zuivelproducten verkrijgbaar zijn bij deze retailers, waaronder die van koeien en ook van schapen of geiten. Rauwe geitenmelk kan een geweldig alternatief zijn voor koemelk, omdat het voor veel mensen nog gemakkelijker te verteren is. Het kan nuttig zijn om te experimenteren met verschillende soorten rauwe zuivelproducten om te zien waarvan u het meest geniet en waar u het meest van profiteert.

 4. Hier zijn verschillende heerlijke manieren om thuis van rauwe melk te genieten:

 5. Bezorgd over hoe rauwe melk zal smaken en of u een zoetstof moet toevoegen om de gewenste resultaten te bereiken?

 6. Als u gewend bent aan gezoete zuivelproducten, zoals fruitsmaakyoghurt of chocolademelk, dan is de smaak van ongezoete rauwe zuivel misschien niet zoals u gewend bent. Je zult echter blij zijn om te weten dat de meeste mensen absoluut dol zijn op de smaak van rauwe zuivel, en velen beweren dat het veel, veel beter smaakt dan de in de winkel gekochte soorten. Probeer in plaats van gezoete zuivelproducten te kopen, je eigen rauwe zuivelproducten te verzachten wanneer dat nodig is met kleine hoeveelheden natuurlijke zoetstoffen, zoals rauwe honing, kokossuiker, dadels en biologisch steviablad.

 7. Voordelen van rauwe melk: rauwe melk op uw huid gebruiken

 8. Om te profiteren van de huidverzachtende voedingsstoffen van rauwe melk, kunt u eenvoudig uw eigen gezichtscrème voor rauwe melk maken. Meng de onderstaande ingrediënten en plaats het mengsel op een vers gewassen huid en laat het twee tot vijf minuten intrekken voordat u het afspoelt.

 9. Als je geen rauwe room kunt vinden, probeer dan in plaats daarvan rauwe kefir, dat misschien wel het hoogste probiotische rijke voedsel op de planeet is. Kefir gebruiken als gezichtswas en het ook intern consumeren kan slechte bacteriën op zowel je huid als in je maag-darmkanaal doden die de hoofdoorzaak zijn van een droge, schilferende huid en acne.

 10. Hoewel miljoenen mensen kunnen bevestigen dat rauwe melk op vele manieren veilig, lekker en voordelig is, zijn er nog altijd risico's om op de hoogte te zijn. Volgens de CDC zijn eerdere gevallen van door voedsel overgedragen ziekten geassocieerd met consumptie van rauwe melk te wijten aan bacteriën (zoals Brucella, Listeria, Mycobacterium bovis), salmonella, shiga-toxine-producerende Escherichia coli (E. coli), en bepaalde parasieten of virussen . Het risico is het grootst bij zuigelingen en jonge kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt immuunsysteem vanwege andere medische problemen.

 11. Houd er rekening mee dat het voedings- / mineraalgehalte van melk varieert afhankelijk van de omstandigheden waar het is geproduceerd, bodemkwaliteit, geografische locatie, soort koe, gezondheid van het dier, hoe vers het is en meer. Koop rauwe zuivelproducten van een gerenommeerde distributeur, lees klantbeoordelingen, vraag uw lokale boerenmarkt om aanbevelingen, bewaar producten in de koelkast en consumeer binnen een korte periode voor de veiligste en beste resultaten.

 12. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407