Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rauwe spinazie en spijsvertering

Rauwe versus gekookte spinazie

 1. Met zijn delicate smaak is spinazie een voedingsstofrijke groente die u aan verschillende gerechten kunt toevoegen. Gebruik volledig volwassen bladeren of de zachtere bladeren van babyspinazie in sandwiches, lasagne, pizza en salades. Hoewel rauwe spinazie een verhoudingsgewijs hoge hoeveelheid voedingsvezels bevat, is het meestal niet moeilijk te verteren.

Voordelen van Lutein

 1. Spinazie bevat luteïne, een carotenoïde die helpt bij de gezondheid van het gezichtsvermogen en fungeert als een natuurlijke antioxidant om uw lichaam tegen gifstoffen en vrije radicalen te beschermen. Luteïne wordt opgenomen door je darmen en afgebroken door je lichaam tijdens het spijsverteringsproces. Een uitgave uit 2008 van "Nutrition Research" wees uit dat de beschikbaarheid van luteïne het grootst was in rauwe spinazie. Terwijl spinazie in blik het hoogste luteïne-gehalte had, was de beschikbare hoeveelheid aanzienlijk verminderd nadat het was verwarmd.

Dieetvezel

 1. Als groene bladgroente bevat rauwe spinazie veel cellulose, een soort onoplosbare voedingsvezels. Cellulose wordt gevonden in de celwanden van planten, waar het de stijfheid biedt die nodig is voor de structuur en is vooral rijk aan bladgroenten. Terwijl een portie spinazie van 2 kopjes slechts 1,3 gram vezels bevat, een relatief kleine hoeveelheid, is het grootste deel ervan onoplosbaar. Dit betekent dat het niet wordt afgebroken door je spijsverteringsstelsel en door je darm gaat. Onoplosbare vezels kunnen leiden tot gas en een opgeblazen gevoel als u niet gewend bent om regelmatige hoeveelheden voedingsvezels te consumeren. De aanbevolen inname is 20 tot 35 gram per dag, hoewel de meeste Amerikanen deze hoeveelheid niet halen.

Nadeel van oxaalzuur

 1. Spinazie bevat oxaalzuur, dat irriterend kan zijn voor uw darmen. Als je regelmatig wat irritatie ervaart na het eten van spinazie, kan dit te wijten zijn aan het oxaalzuurgehalte. Als dit het geval is, kies dan babyspinazie in plaats van gewone spinazie, omdat de bladeren minder oxaalzuur bevatten. Oxaalzuur kan ook de opname van bepaalde mineralen, zoals calcium, in uw dieet verstoren. Het nastreven van een gezond dieet en het grondig kauwen of mengen van rauwe spinazie zal de irritatie die u ondervindt van oxaalzuur verminderen. [! 33753 => 1130 = 5!

Serving Tips

 1. Als u problemen heeft met het verteren van rauwe spinazie, stoom deze dan lichtjes om zoveel mogelijk warmtegevoelige en in water oplosbare vitamines te behouden, terwijl u deze gemakkelijker kunt verteren. Licht koken van groenten verzacht voedingsvezels, waardoor uw lichaam het gemakkelijker kan verwerken. Zacht stomen van spinazie kan ook het oxaalgehalte verlagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407