Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Red Cranberry Vs. White Cranberry

Prostaatkanker voorkomen

 1. Cranberrysap bevat een aantal voedingsstoffen zoals vitamine C, E en K die uw lichaam nodig heeft. Cranberrysap is niet alleen een rijke bron van antioxidanten, maar bevat ook calcium, fosfor en kalium en bevat weinig cholesterol en verzadigd vet. Hoewel rood en wit cranberrysap vergelijkbare gezondheidsvoordelen bieden, wordt wit cranberrysap gemaakt van bessen die een paar weken eerder zijn geplukt. Rode veenbessen kunnen pas eind september tot oktober in Noord-Amerika worden geoogst.

Wit cranberrysap

 1. Dr. David Katz, expert op het gebied van voeding en gewichtsbeheersing, merkt op dat hoewel wit cranberrysap minder scherp is, het veel van dezelfde gezondheidsvoordelen biedt als het drinken van rood cranberrysap. Een verschil is dat wit cranberrysap niet zoveel anthocyanine heeft - een flavonoïde die cranberries hun rode kleur geeft. Anthocyanine is een plantenpigment dat ook werkt als een krachtige antioxidant.

Antioxidanten

 1. Veenbessen bevatten antioxidanten - voedingsstoffen in voedingsmiddelen die oxidatieve schade aan lichaamscellen en -weefsels kunnen vertragen. De fytochemicaliën in veenbessen zijn een veel voorkomend type antioxidant. Deze zelfde gezonde flavonoïden zijn ook te vinden in thee, paarse druiven, rode wijn, granaatappel en soja. Gloria Tsang, een geregistreerde diëtist, legt uit dat wanneer de lichaamscellen zuurstof gebruiken, ze vrije radicalen produceren, moleculen die mogelijk schade kunnen veroorzaken. Antioxidanten werken om deze oxidatieve schade te voorkomen of te herstellen. Het opnemen van voedsel in uw dieet dat deze natuurlijke chemicaliën bevat, werkt de effecten tegen die worden veroorzaakt door vrije radicalen, die worden gevormd tijdens de stofwisseling. De schade die vrije radicalen aan het lichaam toebrengen, draagt ​​bij aan diabetes, kanker en hartziekten.

Andere gezonde voordelen

 1. Onderzoek suggereert dat stoffen in cranberrysap schadelijke bacteriën kunnen doden die maagzweren veroorzaken, evenals helpen bij het voorkomen of verminderen van de frequentie van urineweginfecties, volgens Mayo Clinic. Er is echter geen recent onderzoek dat aantoont dat cranberrysap even effectief is bij de behandeling van actieve urineweginfecties. Proanthocyanidine - een stof in veenbessen - kan infectie met H. pylori voorkomen - bacteriën die vaak in de maag voorkomen en die ook tandplak kunnen veroorzaken. Door elke dag cranberrysap te drinken, kan het HDL- of goede cholesterolgehalte en het slechte cholesterolgehalte in het bloed worden verhoogd. Er is onderzoek gaande naar andere gezonde voordelen van cranberry, inclusief de effecten op virale en gistinfecties, hartziekten en bepaalde kankers.

Let op

 1. Als u regelmatig cranberrysap drinkt in gematigde hoeveelheden, selecteert u ongezoete merken of die met weinig toegevoegde suiker. Omdat puur cranberrysap vrij bitter smaakt, zijn veel sappen toegevoegd met zoetstoffen. Cranberrysap met een hoog suikergehalte vermindert het aantal gezonde voordelen. Diabetici moeten de consumptie van cranberrysap beperken of drinken dat kunstmatig wordt gezoet. Cranberry bevat ook veel oxalaat - chemische stoffen die bijdragen aan de vorming van nierstenen. Bovendien kan cranberry interfereren met antistollingsmiddelen - bloedverdunners die artsen voorschrijven om hartaandoeningen te behandelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407