Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Refried Beans Diet

Kalium

 1. De gezondheidsvoordelen van bonen zijn het bekijken waard, omdat ze veel mineralen bevatten en weinig vet en calorieën bevatten. Ze zijn rijk aan vezels en slagen erin om dieters langer vol te houden dan andere plantaardige eiwitten. Refried-bonen worden vaak gebruikt in de Mexicaanse en Tex-Mex-keuken en kunnen een sterke rol spelen in elk vetarm dieet. Dit zijn bonen die gekookt, gepureerd en vervolgens opgewarmd worden, meestal met olie.

Bereiding van Refried Beans

 1. Refried-bonen zijn een hoofdbestanddeel van de Noord-Mexicaanse keuken en worden ook traditioneel bereid in de Tex-Mex-keuken. Dit gerecht wordt normaal gesproken bereid met pinto bonen, hoewel zwarte of bruine bonen soms ook worden gebruikt. De bonen worden gekookt, uitgelekt en gepureerd, soms 's nachts zittend. De gepureerde bonen worden vervolgens gecombineerd met kruiden en zout naar smaak, kippen- of groentebouillon als ze droog zijn en in sommige gevallen opnieuw verwarmd met olie of reuzel. Vegetariërs zullen ervoor willen zorgen dat hun bonen niet zijn bereid met reuzel, net als degenen die een vetarm dieet volgen.

Vetniveaus laag houden

 1. Wanneer u refried-bonen gebruikt als eiwitbron in een vetarm dieet, bereid ze dan zonder de traditionele reuzel, in plaats daarvan met slechts een kleine hoeveelheid plantaardige olie. Ingeblikte variëteiten kunnen worden gebruikt voor het gemak en hebben meestal een laag vetgehalte, maar deze hebben meestal een hoger natriumgehalte dan de zelfgemaakte variëteit. In een kopje ingeblikte gebakken bonen kan bijvoorbeeld tot 31 procent van uw dagelijkse natriumwaarde zijn, of ongeveer 753 mg. Hoewel natrium niet noodzakelijkerwijs leidt tot gewichtstoename, kan het waterretentie en uitdroging of een opgeblazen gevoel veroorzaken. De beste manier om het natrium- en vetgehalte in uw refried-bonen-dieet te beheersen, is door ze thuis te bereiden van gedroogde pinto of zwarte bonen.

Vitamine- en mineraalgehalte van refriedbonen

 1. Zoals de meeste variëteiten bonen, bevatten refried-bonen een hoog gehalte aan essentiële mineralen en vitaminen waardoor ze een ideaal dieetvoedsel zijn. Ze bevatten veel mangaan en magnesium, wat helpt de spierfunctie te verbeteren. Iemand met een dieet en lichaamsbeweging is misschien geïnteresseerd in minder dan bonen vanwege het hoge ijzergehalte, wat helpt bij het aanzuigen van zuurstof naar het bloed, essentieel voor elke training. Calcium- en vitamine C-waarden zijn ook hoog, met een kopje bonen die 25 procent van uw dagelijkse vitamine C-waarde leveren

Gewichtsverlies en refried-bonen

 1. Als u aan dieetvoeding denkt, zijn bonen in bonen niet het eerste voedsel dat in u opkomt. Dit komt vooral door hun bereiding en het feit dat ze vaak worden gegeten in combinatie met grote hoeveelheden kaas, zure room en andere kruiden die vaak worden gebruikt in de Mexicaanse keuken. Op zichzelf kunnen ze echter leiden tot gewichtsverlies wanneer ze worden gebruikt als vervanging voor vetrijke dierlijke eiwitten. Gebakken bonen met pittige verse salsa of hete saus in plaats van kaas eten, kan ook een goede manier zijn om de stofwisseling te versnellen. Capsaïcine is een stof die voorkomt in hete chilipepers en die het lichaam kan helpen meer calorieën te verbranden na een maaltijd, waardoor pittige sauzen de beste aanvulling zijn op bonen voor lijners.

Vezelgehalte in refried-bonen

 1. Net als andere bonen, zijn refried-bonen een uitstekende bron van voedingsvezels. Dit helpt niet alleen het energieniveau te verhogen, maar reguleert ook de stoelgang en bloedsuikerspiegel. De positieve effecten van vezels op het reguleren van het spijsverteringsstelsel zijn onder meer het potentieel om het risico op het prikkelbare darm syndroom en diverticulose te verlagen. Bonen die zijn gemaakt van zwarte bonen bevatten een hoger vezelgehalte dan traditionele pintobonenrecepten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407