Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Reinigingsmethode voor olie: acne, recept, mee-eters, purgeren en meer

Overzicht

 1. Olie reinigen klinkt als een kardinale zonde voor een verstandig huidverzorgingsregime. We hebben allemaal de waarschuwing gehoord dat alleen olievrije producten onze huid helder en mooi zullen houden.

 2. Maar onderzoekers beginnen de ongelooflijke voordelen van oliën voor de huid te ontdekken, en kalmerende, helende ingrediënten die al honderden jaren worden gebruikt, zien een heropleving in populariteit.

 3. Nu wordt het gezicht reinigen met olie mainstream. Zelfs bekende bedrijven zoals Neutrogena hebben een olie-reinigingsmiddel in hun assortiment. Veel vrouwen zijn overgestapt op olie reinigen als een manier om make-up voorzichtig te verwijderen, de gevoelige huid te kalmeren en niet aflatende puistjes te temmen.

 4. Het gebruik van oliën in plaats van traditionele zeep of reinigingsmiddelen kan ook helpen de natuurlijke lipidenlaag van de huid en de goede bacteriën die daar leven te beschermen.

 5. Hoewel we nog veel te leren hebben over het microbioom in ons lichaam en op onze huid, blijkt uit recent onderzoek dat de bacteriën die goed gedijen op onze huid kunnen helpen beschermen tegen infecties zoals acne.

Je huid reinigen?

 1. Voor veel mensen doet "reiniging" denken aan schuimend schuim en spoelen.

 2. Olie reinigen kan beide omvatten, maar voor het grootste deel gebeurt dit met pure oliën en een washandje bevochtigd met warm water.

 3. Sommige vrouwen, met name degenen die zich houden aan een K-beauty-regime, zullen hun olie ook reinigen met een zachte wasbeurt om olieresten te verwijderen.

 4. K-beauty is de afkorting van Korean beauty, een verzamelnaam voor Koreaanse huidverzorgingsproducten en technieken die populair zijn geworden in de Verenigde Staten.

 5. Het basisidee achter het smeren van je gezicht in oliën in de naam van reiniging is dat "zoals oplost zoals." Met andere woorden, het aanbrengen van schone, voedende oliën op je huid is bedoeld om:

 6. Make-upverwijderaars bevatten vaak olie omdat het goed geschikt is om olievrije, op olie gebaseerde en waterdichte formules van de huid en wimpers te tillen.

 7. Traditionele reinigingsmiddelen kunnen de huid irriteren, overmatige droogheid veroorzaken, acne verergeren en uiteindelijk leiden tot overproductie van de huid na het wassen. Oliereiniging daarentegen kan helpen de huid in balans te brengen en hydratatie vast te houden.

 8. Oliën die worden gebruikt voor het reinigen kunnen ook genezende eigenschappen, belangrijke voedingsstoffen of andere huidverbeterende voordelen hebben.

 9. Hoewel er momenteel weinig onderzoek is naar het reinigen van olie, bleek uit een klein onderzoek uit 2010 dat reinigingsolie goed was voor de droge, rijpe huid.

 10. Meer recent ontdekte een ander klein onderzoek dat volwassenen en kinderen die gedurende een maand om de dag badolie gebruikten, een betere huidbarrièrefunctie en minder symptomen van een droge huid hadden dan degenen die olievrij gebruikten reinigingsmiddelen.

Reinigingsolie

 1. Nu zoveel merken een oliereinigingsmiddel aan hun assortiment hebben toegevoegd, kunt u een voorgemengde versie kopen die is afgestemd op uw huidtype of er een maakt.

 2. Premade-oliereinigers zijn gemakkelijk online en in de meeste drogisterijen en schoonheidssalons te vinden. Als je een acne-gevoelige huid hebt, zoek dan naar producten die zeggen dat ze niet-comedogeen zijn om ervoor te zorgen dat ze je poriën niet verstoppen.

 3. De oliën die het meest worden gebruikt in doe-het-zelfrecepten zijn olijfolie en ricinusolie. De meeste recepten adviseren om te beginnen met een verhouding van 1: 1 van deze twee oliën. Verhoog vervolgens de hoeveelheid olijfolie voor de droge huid of ricinusolie voor de vette, acne-gevoelige huid.

 4. Olijfolie is rijk aan vitamines en antioxidanten en is belangrijk voor hydratatie. Ricinusolie is antibacterieel en werkt als een samentrekkende reiniger. Vanwege de samentrekkende werking kan ricinusolie uitdroging van de huid veroorzaken.

 5. Dat gezegd hebbende, je kunt andere oliën gebruiken in het bovenstaande basisrecept, afhankelijk van de behoeften van je huid. Je kunt bijvoorbeeld jojoba-olie gebruiken als je een vette of acne-gevoelige huid hebt, in plaats van olijfolie, omdat is aangetoond dat het helpt acne te verminderen en de olieproductie in evenwicht te brengen. Of je kunt avocado-olie toevoegen voor extra vocht als je een droge huid hebt.

 6. U kunt ook oliereinigers van merknamen kopen, zoals:

 7. Ongeacht welke olie u ook kiest, het is belangrijk om hoogwaardige oliën en reinigingsmiddelen te kopen waaraan geen geuren of kleurstoffen zijn toegevoegd. Zoek indien mogelijk naar koudgeperste, ongeraffineerde, maagdelijke oliën die bedoeld zijn om op de huid te worden gebruikt, in plaats van oliën van voedingskwaliteit.

Olie reinigen

 1. Er zijn twee manieren om olie te reinigen. Een daarvan is het verwijderen van de aangebrachte olie met warm water of een nat washandje. De andere, populair bij K-beauty, volgt olieverwijdering met een zacht reinigingsmiddel om eventuele resten te verwijderen.

 2. Voordat u het ook probeert, test u de reinigingsolie op een klein stukje van uw huid gedurende een paar dagen om te zien hoe uw huid reageert.

 3. Als u gevoelig bent voor acne of een vette huid, wilt u misschien deze methode volgen. Je krijgt nog steeds de reinigende en hydraterende voordelen van de oliezuivering, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat er olie achterblijft om je poriën te verstoppen.

 4. Sommige reinigingsoliën zoals Neutrogena Ultra Light Cleansing Oil en Juice Beauty Stem Cellular Cleaning Oil bevatten oppervlakteactieve stoffen in de formule, zodat het mengsel licht schuimt zodra u water toevoegt en schoon afspoelt.

Reinigt u olie?

 1. U mag de olie niet meer dan eenmaal per dag reinigen, maar u kunt het ook af en toe doen als speciale behandeling. Het is het beste om dit 's nachts te doen, zodat je huid goed gehydrateerd is als bed.

Nadat u olie hebt gereinigd

 1. Uw huid moet soepel aanvoelen en vrij zijn van make-up en andere producten nadat u olie hebt gereinigd. Afhankelijk van je huidtype, is het mogelijk dat je achteraf niet hoeft te hydrateren.

 2. Olie reinigen kan een allergische reactie, irritatie of verstopte poriën veroorzaken, daarom is het belangrijk om een ​​patch-test te doen voordat u een olie-reinigingsmiddel op uw gezicht aanbrengt. Mensen met cystische acne moeten met hun dermatoloog praten voordat ze een oliereiniging proberen om hun huid niet te verergeren.

 3. Er zijn zeer weinig onderzoeken gedaan naar het reinigen van olie, maar er zijn anekdotische aanwijzingen dat het een week of twee kan duren voordat uw huid zich heeft aangepast. "Purgeren", of puistjes die worden veroorzaakt door nieuwe producten die bacteriën naar het oppervlak van uw huid brengen, is niet normaal bij het reinigen van olie.

 4. Als u meer puistjes krijgt, vooral nadat u een paar weken met olie hebt gereinigd, moet u mogelijk een zachte gezichtswasbeurt gebruiken na het verversen van de oliën die u gebruikt , of stop helemaal met het reinigen van olie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407