Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Remedies voor maagklachten door gekruid eten

Fat-Burning

 1. Zachte huismiddeltjes zoals pepermuntthee en gemberwortel zijn veel voorkomende kruidenbehandelingen voor maagklachten. Hoewel de symptomen van persoon tot persoon enigszins kunnen verschillen, kunnen pittige voedingsmiddelen indigestie en irritatie van de maagwand veroorzaken. Voor het beste resultaat, drink een kruidenthee en vermijd je inname van gekruid voedsel, alcohol en koffie, die de zuurafscheiding in de maag kunnen stimuleren.

Pittig eten en de maag

 1. Volgens een artikel in "The New York Times" fungeren kruidig ​​voedsel als stimulerende middelen voor het spijsverteringsstelsel, waardoor de bloedsomloop wordt verbeterd en de lichaamstemperatuur wordt verhoogd. Vanwege onvoldoende bewijs is de reden waarom mensen anders reageren op gekruid voedsel nog steeds discutabel. Hoewel veel mensen comfortabel gekruid voedsel kunnen consumeren, kunnen anderen gevoelens van maagkrampen en gastro-intestinale verbranding ervaren. Afhankelijk van de ingrediënten die worden gebruikt bij het bereiden van uw gerecht, kunnen landbouwchemicaliën zoals de capsaïcine-verbinding die wordt gebruikt bij het kweken van chilipepers ook maagklachten veroorzaken.

Pepermuntthee

 1. MedlinePlus geeft een lijst van verschillende anekdotische en medische toepassingen voor pepermunt, waaronder het prikkelbare darm syndroom, maag-darmkrampen, misselijkheid, braken, gas en maagklachten. Hoewel er weinig studies zijn uitgevoerd naar de effectiviteit van pepermuntthee bij maagproblemen, heeft enig bewijs de consumptie van pepermuntsupplementen in verband gebracht met verminderde symptomen van brandend maagzuur, zure oprispingen, braken, spanningshoofdpijn en maagpijn. Voor een kruidentheedrank, steile 1 el. van gedroogd pepermuntblad in 1 kop kokend water gedurende 10 minuten, zeef vervolgens voordat je het drinkt.

Gemberwortel

 1. Volgens studies aangehaald door MedlinePlus, kan gember effectief zijn bij het behandelen van maagaandoeningen zoals braken, misselijkheid, brandend maagzuur en bewegingsziekte. Hoewel gember voor de meeste personen als relatief veilig wordt beschouwd, wordt zwangere vrouwen geadviseerd om hun inname te beperken tot 1 g per dag, terwijl baby's jonger dan 2 jaar over het algemeen geen gemberproducten mogen krijgen. Gember kan in verschillende vormen worden ingenomen, waaronder kauwtabletten, kruidencapsules, thee en producten zoals ginger ale en gemberbrood. Als er niets anders bij de hand is, kun je kleine plakjes verse gember snijden en rauw eten.

Bezorgdheid over de veiligheid

 1. Personen met maagzweren zijn bijzonder vatbaar voor maagklachten na het eten van gekruid voedsel. Zoek onmiddellijk medische hulp als uw maagpijn verergert of langer dan drie uur aanhoudt. Drink veel kruidenthee en ga liggen om je spijsvertering de tijd te geven om het gekruide voedsel volledig te verwerken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407