Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ricottakaas kan heerlijk zijn, maar gezond, het is een allegaartje

Vetgehalte

 1. Ricottakaas is een algemeen verkrijgbare kaas die wordt gebruikt als vulling voor lasagne en gevulde schelpen, evenals een pizzatopping en zelfs als vulling voor Italiaanse desserts zoals cannoli. Het is gemaakt van wei - een bijproduct van kaas van kazen zoals mozzarella en provolone. Je kunt thuis ook ricottakaas maken door de wei van volle melk te scheiden. Ricotta kaasvoeding is een gemengde zak voor zover het gezond is. Het is vrij dikmakend en bevat veel calorieën; het heeft echter veel voedingswaarde van de vitamines en mineralen die het bevat.

Vetgehalte

 1. Wat betreft gezondheid heeft ricottakaas zijn plussen en minnen. Kies halfvolle of vetvrije ricotta voor minder calorieën en een lager vetgehalte.

Calorieën Ricotta-kaas

 1. Een portie ricottakaas van 1 kop bevat 428 calorieën en 32 gram vet. Het grootste deel van dat vet - 20 gram - is afkomstig van verzadigd vet, het type vet dat schade kan veroorzaken aan uw cholesterolgehalte in het bloed en kan leiden tot een verhoogd risico op hartaandoeningen. Er zijn halfvolle en vetvrije ricottavariëteiten beschikbaar, hoewel de textuur van de ricotta, normaal gesproken romig en zoet, soms lijdt. Halfvolle ricotta heeft minder vet en calorieën per portie, hoewel niet significant, omdat 1 kop 339 calorieën en 19,5 gram vet bevat. Vetvrije ricotta bevat 160 calorieën en geen vet.

Verzadigd vet en cholesterol

 1. Zoals bij de meeste kazen bevat ricotta veel vet. Het grootste deel van het vet in ricottakaas is volle melk. Volgens een studie gepubliceerd in 2018 door PLoS One, verhoogt het eten van een dieet met veel verzadigd vet het risico op hart- en vaatziekten door het cholesterolgehalte in het bloed te verhogen.

 2. Een portie ricottakaas bevat 126 mg cholesterol. Halfvolle ricotta heeft 76 mg cholesterol per portie en vetvrije ricotta bevat 60 mg per portie. Volgens de voedingsrichtlijnen 2015-2020 van het Office of Disease Prevention and Health Promotion produceert het lichaam de hoeveelheid cholesterol die het nodig heeft en is het niet nodig om cholesterol te verkrijgen via voedsel. Hoewel cholesterol in voedsel niet noodzakelijkerwijs uw cholesterolgehalte in het bloed verhoogt, wilt u misschien met uw arts praten over de vraag of u uw voedselinname met veel vet moet beperken. Als het gaat om gezondheid van het hart en zuivelproducten, zegt de American Heart Association om vetarme of vetvrije opties te kiezen.

Koolhydraten en eiwitten

 1. Eet een portie ricottakaas en je neemt 7,5 g koolhydraten en 27,7 g eiwit op. Beide macronutriënten dragen bij aan uw energiebehoeften. Vetvrije ricotta biedt u iets minder eiwitten en meer koolhydraten dan volle melkricotta; halfvolle ricotta heeft ongeveer dezelfde hoeveelheid eiwit maar meer koolhydraten.

Ricotta Cheese Nutrition

 1. Het opnemen van ricottakaas in uw dieet verhoogt uw calciuminname; één portie biedt u 51 procent van de dagelijkse waarde. Halfvolle ricotta kan iets meer bevatten, maar vetvrije ricotta bevat veel minder. Een portie ricottakaas levert ook 39 procent van de dagelijkse waarde van fosfor, 28 procent van riboflavine, 22 procent van vitamine A, 19 procent van zink en 14 procent van de dagelijkse waarde van vitamine B12. Bedragen kunnen variëren in halfvolle en vetvrije varianten.

Natriumgehalte Ricotta

 1. Ricottakaas bevat 206,6 mg natrium. Halfvolle en vetvrije variëteiten van deze kaas bevatten aanzienlijk meer natrium, met vetvrije ricotta met ongeveer 600 mg per portie van 1 kop. De American Heart Association beveelt aan om 1500 mg per dag of minder te consumeren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407