Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rijstdieet: werkt het? Voordelen, recepten en meer

Overzicht

 1. Het rijstdieet is een dieet met veel complexe koolhydraten, weinig vet en weinig natrium. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld door Walter Kepmner, MD, een arts van de Duke University in 1939. Het herwon populariteit in 2006 nadat Kitty Gurkin Rosati, een geregistreerde diëtist die gespecialiseerd is in de preventie van obesitas, hartaandoeningen en andere chronische ziekten, zijn programma opnieuw publiceerde in haar boek, "The Rice Diet Solution."

Hoe het rijstdieet werkt

 1. Volgens het officiële boek werkt het dieet door zich te concentreren op het beperken van zout en voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte. Dit helpt je lichaam om te zwellen en overtollig watergewicht af te werpen. In combinatie met het eten van natriumarm voedsel beperkt het dieet ook verzadigde vetten.

 2. In plaats daarvan gebruikt het vezelrijk voedsel om je te vullen en koolhydraten zoals fruit, groenten, granen en bonen, als de belangrijkste voedingsbron. Het beperkt ook bijna alle zuivelproducten uit uw dieet.

 3. Het rijstdieetplan volgt ook een hoeveelheid calorieën als u op zoek bent om af te vallen. In eerste instantie beveelt het aan om te beginnen met een lager calorieniveau en vervolgens ongeveer 1200 tot 1500 calorieën per dag op te bouwen als u niet aan het sporten bent.

 4. Als u het dieetplan in het boek volgt, doorloopt u drie zinnen die portiecontrole leren en hoe u voedsel in evenwicht kunt houden, zodat u de vrijheid hebt om te eten wat u maar wilt met mate.

 5. In Rosati's begeleidende boek "The Rice Diet Cookbook" schetst ze hoe de eerste fase het eten van granen en fruit gedurende een dag van de week inhoudt en het toevoegen van voedsel zoals groenten en bonen voor de rest van de dagen.

 6. De richtlijnen voor Rosati's officiële rijstdieetplan omvatten eten per dag:

 7. En zoals de meeste diepgaande gewichtsbeheersingsprogramma's, richt het dieet zich op veranderingen in levensstijl, zoals het bijhouden van een voedingsdagboek en het verkennen van uw relatie met voedsel, uw lichaam en uzelf door meditatie, zelfbewustzijn en dieet.

Effectiviteit

 1. In het algemeen zal het volgen van elk soort maaltijdplan dat calorieën verlaagt en zich richt op groenten en magere eiwitten, u helpen afvallen. Het is echter ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je ook voldoende calorieën eet. Afhankelijk van je metabolisme en lichaamsbeweging en activiteit kan het eten van te weinig calorieën juist het tegenovergestelde effect hebben op gewichtsverlies.

Dieet

 1. Het voordeel van dit dieet is dat het u kan helpen portiecontrole te leren en u op weg te helpen met het eten van meer verse groenten en fruit. Dit type dieet kan ook zeer nuttig zijn voor iemand met een hartaandoening die een natriumarm en vetarm dieet vereist.

 2. Een van de grootste voordelen van het rijstdieet is dat het het idee uitdaagt dat koolhydraten een slechte zaak zijn. Zoveel diëten en gezondheidsplannen zijn gericht op het eten van koolhydraatarm voedsel en maaltijden. Ze promoten het idee dat koolhydraten = kwaad. Maar dat is niet alleen niet waar. Ons lichaam heeft koolhydraten nodig om efficiënt te functioneren. Onze hersenen hebben glucose nodig om als brandstof te gebruiken. Koolhydraten zijn vrienden, geen vijanden.

 3. De sleutel tot het eten van koolhydraten is natuurlijk om de juiste soorten koolhydraten in het juiste gedeelte te eten, wat dit dieet bevordert. Het rijstdieet richt zich op complexe koolhydraten zoals rijst (geen verrassing daar), zoete aardappelen of havermout, in tegenstelling tot eenvoudige koolhydraten zoals koekjes en cake.

 4. Een vrouw die het dieet volgde, schreef een recensie over Amazon. Ze merkte op dat koolhydraatarme methoden voor haar gewoon niet werkten om gewicht te verliezen. Elk lichaam is anders en sommige mensen reageren mogelijk niet goed op het verwijderen van bepaalde voedselgroepen zoals koolhydraten.

 5. Het drastisch uitsnijden van koolhydraten kan leiden tot vermoeidheid, hersenmist en honger - maar dit dieet voorkomt deze symptomen door in plaats daarvan je lichaam te voeden met complexe koolhydraten. Ook stimuleert dit dieet veel groenten, die worden beschouwd als geweldige, voedzame koolhydraten.

Rijst of witte rijst?

 1. Je kunt witte of bruine rijst eten tijdens het dieet - op voorwaarde dat de rijst geen zout of vet bevat. Het originele rijstdieet vraagt ​​om het gebruik van witte rijst. Destijds was het gemakkelijker te maken en toegankelijker.

 2. Bruine rijst is tegenwoordig echter populairder en toegankelijker. Het wordt ook niet verwerkt en is een volkoren met meer vezels en voedingsstoffen dan witte rijst. Als u zich verbindt tot het eten van volledig onbewerkt voedsel, kunt u bruine rijst overwegen.

Voorbeeldrecepten rijstdieet

 1. Er zijn veel voedingsmiddelen die in het rijstdieetplan passen. "The Rice Diet Cookbook" biedt verschillende heerlijke recepten, zoals Franse toaststokken, chili met twee bonen, macaroni en kaas, en natuurlijk rijstrecepten zoals bruine rijstsalade.

 2. Dit recept kan zelfs van tevoren worden gemaakt en opnieuw worden opgewarmd voor drukke ochtenden.

 3. Ingrediënten

 4. Meng alle ingrediënten behalve het brood. Dompel brood in het mengsel en verhit op een koekepan.

 5. Het rijstdieet zou niet compleet zijn zonder rijst, toch? Dit recept kan de hele week door voor vele porties worden gekookt en gebruikt.

 6. Ingrediënten

 7. Verhit de knoflook en ui met de rijst en bestrooi ze met de peterselie en paprika terwijl ze nog warm zijn.

Takeaway

 1. Als u geïnteresseerd bent in het proberen van de rijstdieetmethode, overleg dan met uw arts voordat u drastische wijzigingen in uw dieet aanbrengt, vooral als u medische aandoeningen heeft die uw natriumspiegel beïnvloeden.

 2. Houd er rekening mee dat er geen "dieet" bestaat voor gewichtsverlies. Neem in plaats daarvan levensstijlveranderingen op die u kunnen helpen een gezond gewicht te behouden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407