Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Risico's van ongebleekte bloem

Tips voor broodselectie

 1. U hebt waarschijnlijk bloem voor alle doeleinden ergens in uw keuken opgeborgen. Bloem voor alle doeleinden kan worden gebruikt voor vrijwel elk recept en is verkrijgbaar als gebleekt of ongebleekt. Ongebleekt meel ziet er niet zo mooi uit als gebleekt meel, maar het is blootgesteld aan minder chemicaliën. Het gebruik van ongebleekt meel in plaats van gebleekt meel heeft geen grote risico's, maar kan een verschil maken in de kwaliteit van sommige gebakken producten.

Ongebleekte bloem verklaard

 1. Bloem wordt gemaakt van zachte tarwe of harde tarwe, maar het onderscheid zit in de hoeveelheid eiwit. Bloem voor alle doeleinden, gebleekt of ongebleekt, is gemaakt van zachte rode wintertarwe, harde rode wintertarwe of een combinatie van beide. Carotenoïde pigmenten in vers gemalen bloem geven het een gelige tint die na verloop van tijd op natuurlijke wijze vervaagt, waardoor ongebleekte bloem met een gebroken witte of zeer lichtgele kleur achterblijft. Fabrikanten witten gebleekte bloem met chloor of peroxide om dat proces te versnellen en het een helderder wit uiterlijk te geven.

Minder vezels dan volkoren meel

 1. Alle geraffineerde bloem, inclusief ongebleekte bloem, is een geraffineerde korrel. Geraffineerde granen worden gemalen om de zemelen en kiemen van de tarwekorrel te verwijderen, waardoor alleen het endosperm overblijft. Het maalproces geeft bloem een ​​mooiere textuur en een langere houdbaarheid, maar het verwijdert ook vezels, B-vitamines en ijzer. Verrijkte gebleekte of ongebleekte meel heeft B-vitamines en ijzer toegevoegd, maar niet de vezel, dus bevatten ze minder vezels dan volkoren meel. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt aan om de helft van uw granen als hele granen te krijgen. Vezels kunnen het cholesterolgehalte verlagen en uw risico op obesitas, hartaandoeningen en diabetes type 2. Het voorkomt ook constipatie en vult u met minder calorieën.

Veranderde kwaliteit van gebakken goederen

 1. Ongebleekte bloem heeft een hoger eiwitgehalte dan gebleekte bloem, waardoor de ongebleekte bloem moeilijker wordt. Door ongebleekte bloem te gebruiken, riskeert u het serveren van gebakken goederen die niet zo zacht en zacht zijn als die gemaakt met gebleekte bloem met minder eiwitten. Ze zullen ook een doffer kleur hebben vanwege de bleke, gebroken witte kleur van de bloem. Bij de meeste cookies merk je geen verschil. Als je echter een cake voor engelenvoedsel maakt, zal je cake niet zo zacht, wit en licht zijn als je ongebleekte bloem gebruikt in plaats van gebleekt.

Aanbevelingen en opslag

 1. Om de meeste voedingsstoffen en vezels uit bloem te halen, kiest u voor volkoren, verrijkte bloem. Als je je zorgen maakt over bakken met dichtere volkorenmeel, probeer dan volle tarwe en witte bloem te mixen tot je een mengsel vindt dat aan je behoeften voldoet. Wanneer het op de juiste manier wordt bewaard, kan het voor zes maanden worden bewaard. Zorg ervoor dat alle lucht uit de zak is voordat u deze opvouwt en bewaar deze in een container met een veilig deksel. Bloem absorbeert geuren gemakkelijk, dus bewaar het uit de buurt van uien, afwasmiddel of ander sterk ruikend voedsel of producten. Meel kan ook in de vriezer worden bewaard om de houdbaarheid te verlengen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407