Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rivierkreeften: voedingsvoordelen

Rivierkreeft: voedingsvoordelen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 02 juni 2019

Wat is rivierkreeft?

 1. Rivierkreeften, ook wel rivierkreeften genoemd, zijn kleine schaaldieren, afkomstig uit een verscheidenheid aan families in de Arthropoda-phylum, die op kreeften lijken. Ze worden meestal slechts ongeveer 3-4 centimeter lang en leven bijna allemaal in zoetwateromgevingen. Als schaaldieren worden ze door de voedsel- en visindustrie als schelpdieren beschouwd en zijn ze buitengewoon goed voor uw algehele gezondheid. Veel soorten worden uitsluitend in Noord-Amerika gevonden en zijn vooral overvloedig aanwezig in Louisiana en Mississippi, waar ze veel voorkomen in de lokale keuken.

Nutrition

 1. Hoewel het voor de eerste keer eten van deze schelpdieren vreemd lijkt, blijken ze uit voedingsoogpunt heilzaam te zijn. Ze hebben een zeer hoog aantal calorieën en zijn bijzonder rijk aan eiwitten. Ze bevatten heel weinig vet en geen koolhydraten. Zoals alle zeevruchten bevatten ze omega-3-oliën, die essentieel zijn voor een gezond dieet.

Voordelen

 1. De voordelen van rivierkreeften zijn gezondere botten, verminderd risico op hartziekten, lager risico op Alzheimer, verbeterde hersengezondheid. Het helpt ook bij het verlichten van depressie.

Gebruikt

 1. Kies uit, inclusief langoesten gekookt en gegrild met kruiden, evenals stoofschotels zoals etouffee, jambalaya of gumbo.eval (ez_write_tag ([![!728,90

Rivierkreeften versus kreeft

 1. Waarschuwing: deze schelpdieren bevatten veel cholesterol en een portie bevat ongeveer 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, dus mensen met een hoog cholesterolgehalte moeten goed opletten in hun dieet.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Waarschuwing: deze schelpdieren bevatten veel cholesterol en een portie bevat ongeveer 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, dus mensen met een hoog cholesterolgehalte moeten goed opletten in hun dieet.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407