Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rode biet Voordelen voor de huid: vitamine C en andere voedingsstoffen

Volgende stappen

 1. Bieten, Beta vulgaris, hebben een aantal eigenschappen die een goede gezondheid ondersteunen. Volgens de Ohio State University zijn bieten rijk aan mineralen en vitamines, zoals ijzer en vitamine C. Slechts één biet kan leveren:

 2. Hoewel veel mensen suggereren dat deze eigenschappen rechtstreeks verband moeten en kunnen houden met de gezondheid van de huid, is er momenteel geen direct klinisch onderzoek om dit te ondersteunen.

 3. Beweringen dat rode biet en bietensap de huid ten goede kunnen komen, worden waarschijnlijk toegeschreven aan het vitamine C-gehalte. Enkele van deze voorgestelde gunstige eigenschappen zijn:

Bieten en anti-aging

 1. Omdat bieten veel vitamine C bevatten, beschouwen sommigen bieten als goed voor de huid en suggereren zelfs dat ze kunnen beschermen tegen tekenen van veroudering, zoals rimpels.

 2. Volgens Oregon State University hebben zowel vitamine C als voeding vitamine C gunstige effecten op de huidcellen. Vitamine C zit zowel in de buitenste laag van je huid, de opperhuid genoemd, als in de huidlaag onder je opperhuid, de dermis genoemd. De lederhuid bevat:

 3. Vitamine C wordt ook aangetroffen in huidverzorgingsproducten tegen veroudering vanwege de:

Bieten en acne

 1. Vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen van vitamine C kan het worden gebruikt bij de behandeling van aandoeningen zoals acne.

 2. Volgens een onderzoek uit 2018 wordt het echter vaak gebruikt in combinatie met andere behandelingen zoals antibiotica en zink. Degenen die bieten suggereren als een mogelijke remedie voor acne, kunnen hun claim rechtvaardigen op basis van de vitamine C in bieten en bietensap.

Bieten en huidpigmentatie

 1. Volgens een onderzoek uit 2013 kan vitamine C worden gebruikt bij de behandeling van hyperpigmentatie om de vorming van melanine te verminderen. Sommigen denken dat, omdat bieten vitamine C bevatten, ze voor deze aandoening kunnen worden gebruikt.

Bieten voor uw gezondheid

 1. Volgens een onderzoek uit 2015 bieden rode biet en zijn componenten, zoals belatins en betaïne, krachtige antioxiderende, ontstekingsremmende en vaatbeschermende effecten die kunnen helpen:

 2. Sommige van de gezondheidswaarde van bieten kan te wijten zijn aan het feit dat ze rijk zijn aan nitraten in de voeding. Je lichaam zet die nitraten om in stikstofmonoxide, een vitaal molecuul dat vele aspecten van de gezondheid beïnvloedt, waaronder het helpen van bloedvaten voor een juiste bloedstroom, wat kan resulteren in:

Dingen die u misschien niet weet over bieten

 1. Volgens een onderzoek uit 2015 bieden rode biet en zijn componenten, zoals belatins en betaïne, krachtige antioxiderende, ontstekingsremmende en vaatbeschermende effecten die kunnen helpen:

 2. Sommige van de gezondheidswaarde van bieten kan te wijten zijn aan het feit dat ze rijk zijn aan nitraten in de voeding. Je lichaam zet die nitraten om in stikstofmonoxide, een vitaal molecuul dat vele aspecten van de gezondheid beïnvloedt, waaronder het helpen van bloedvaten voor een juiste bloedstroom, wat kan leiden tot:

Takeaway

 1. Bieten zijn een caloriearme bron van voedingsstoffen, waaronder vitamine C die vaak wordt gebruikt in de huidverzorging.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407