Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rode zalm versus Roze zalm

Andere voedingsstoffen

 1. Sockeye zalm - ook wel 'rode' zalm genoemd - en roze zalm zijn beide koudwatervissen die in de Stille Oceaan worden gevonden. In tegenstelling tot Atlantische zalm, worden Pacifische zalm in het wild gevangen in rivieren, meren en estuaria van Oregon tot Alaska. Alle soorten Pacifische zalm zijn anadroom, wat betekent dat ze in de oceaan leven maar zoet waterbronnen binnenkomen om te paaien. Zowel rode zalm als roze zalm zijn ingeblikt verkrijgbaar, maar worden ook vaak verkocht als bevroren filets of steaks of gerookt, en vers gedurende bepaalde tijden van het jaar.

Rode zalm

 1. Sockeye zalm, Oncorhynchus nerka, is een van de soorten zalm die in de Stille Oceaan voorkomt en behoort tot het geslacht Oncorhynchus. Sockeye zalm is algemeen bekend als "rode zalm" omdat wanneer ze stroomopwaarts terugkeren naar hun paaigronden, de vissen veranderen van een metaalachtige, blauwachtige kleur in briljant rood. Sockeye is een kleine soort zalm, die ongeveer 6 pond weegt. Sockeye zalm is de economisch meest belangrijke - hoewel niet de meest voorkomende - soort zalm in Alaska vanwege hun rijke, volle smaak en stevige textuur.

Roze zalm

 1. Roze zalm, Oncorhynchus gorbuscha, is ook van het geslacht Oncorhynchus en komt voor in de Stille Oceaan. Roze zalm onderscheidt zich als de kleinste van de Pacifische zalm, gemiddeld slechts ongeveer 4 pond. Ze hebben het andere onderscheid dat ze de meest voorkomende Pacifische zalm zijn - meer worden door commerciële vissers ingenomen dan enige andere zalmsoort. Roze zalm heeft lichtroze vlees, een milde smaak en een lager oliegehalte dan Sockeye-zalm. Ze worden niet als een hoge kwaliteit vis beschouwd als Sockeye-zalm, maar zijn een goede, betaalbare optie.

Taste

 1. Sockeye zalm wordt vers of ingevroren, gerookt of in blik verkocht als "rode" zalm. De Sockeye-zalm uit de Copper River in Alaska, Copper River Reds, worden beschouwd als enkele van de best smakende zalm - hun hoge vetgehalte maakt ze rijk en lekker, en ze worden elk jaar lang op hen gewacht gedurende de korte periode waarin ze ' opnieuw beschikbaar. Roze zalm, die minder rijk is, is een mildere, lichtere vis. Het wordt meestal ingeblikt, maar wordt ook vers of bevroren verkocht.

Gebruik

 1. De smaak van Sockeye-zalm is zo smaakvol en rijk dat het de etalage van een maaltijd kan zijn - profiteer van de smaak en bereid het eenvoudig, geserveerd met citroenpartjes aan de zijkant. Grillen, braden, bakken of braden zijn allemaal goede opties voor zalmfilet of steaks van Sockeye. Gebruik rode zalm in blik in licht geklede salades of delicate chowders, waar de smaak door kan komen. Roze zalm wordt het best gebruikt in recepten waar de kleur en smaak niet zo belangrijk zijn; gebruik het bijvoorbeeld in soepen, stoofschotels en broodbeleg.

Nutrition

 1. Wat de voeding betreft, zijn Sockeye-zalm en Roze zalm vergelijkbaar. Beide zijn rijk aan de gezonde omega-3-vetzuren die een cruciale rol spelen in de hersenfunctie - mogelijk om depressie af te weren - evenals de cardiovasculaire gezondheid. Per 3,5 oz. portie, Sockeye zalm heeft 167 calorieën, 21 gram eiwit, 9 gram vet en 62 mg cholesterol. Roze zalm, per 3,5 oz. portie, heeft 153 calorieën, 26 gram eiwit, 5 gram vet en 94 mg cholesterol.

 2. Wat de voeding betreft, zijn Sockeye-zalm en Roze zalm vergelijkbaar. Beide zijn rijk aan de gezonde omega-3-vetzuren die een cruciale rol spelen in de hersenfunctie - mogelijk tegen depressie - evenals de cardiovasculaire gezondheid. Per 3,5 oz. portie, Sockeye zalm heeft 167 calorieën, 21 gram eiwit, 9 gram vet en 62 mg cholesterol. Roze zalm, per 3,5 oz. portie, heeft 153 calorieën, 26 gram eiwit, 5 gram vet en 94 mg cholesterol.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407