Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rood vlees eten afvallen

Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen

 1. Rood vlees wordt vaak geassocieerd met een hoge vet- en gewichtstoename. Het Weight-Control Information Network meldt echter dat magere delen rood vlees een gezonde eiwitbron kunnen zijn in een succesvol dieetprogramma voor gewichtsverlies. Als je weet welke stukken vlees je moet kiezen, hoeveel je moet eten en hoe je ze moet bereiden, kun je kilo's afwerpen zonder je favoriete biefstuk op te offeren. Raadpleeg uw arts voordat u aan een nieuw dieetprogramma begint.

Het juiste vlees kiezen

 1. De eerste stap om gewicht te verliezen met rood vlees is het kiezen van het juiste rode vlees om te eten. Zoek naar de magerste sneden die beschikbaar zijn - bereik voor flanklapjes en entrecote over ribeyes en braadstukken die meer marmering en geïntegreerde vetafzettingen bevatten. Zoek voor rundergehakt de magerste variëteiten die beschikbaar zijn; 97- of 98-procent lean heeft de voorkeur. De meeste calorieën in vlees zijn afkomstig van vet - dus door vlees met een laag vetgehalte te kiezen, help je calorieën te verminderen.

Evenwichtige calorie-inname

 1. Een van de sleutels tot succesvol gewichtsverlies is een evenwichtige calorie-inname. Door het aantal calorieën dat u eet te verminderen, bevordert u gewichtsverlies door de eigen metabolische processen van uw lichaam. Omdat rood vlees een dichte bron van calorieën is, is het gemakkelijk om te veel te eten en gewichtsverlies te voorkomen. Het verminderen van 500 calorieën uit uw dagelijkse inname kan volgens de MedlinePlus online medische encyclopedie leiden tot gewichtsverlies van 1 pond per week. Snijd deze calorieën uit andere voedselbronnen en behoud uw magere vleeskeuzes om gewichtsverlies aan te moedigen met behoud van rood vlees.

Evenwichtige voeding

 1. Evenwichtige voeding wordt vaak over het hoofd gezien bij gezond gewichtsverlies, maar het helpt uw ​​lichaam de vitamines en voedingsstoffen te verstrekken die het nodig heeft om een ​​gezonde metabole functie te behouden die nodig is om kilo's te laten vallen. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt dagelijkse porties eiwitten, zuivel, fruit, groenten en granen aan. Eet mager rood vlees voor je eiwit, aangevuld met veel fruit, groenten en volle granen, wat kan helpen de impact van rood vlees op je cholesterolgehalte te verminderen.

Bereiding

 1. Snijd vóór het koken overtollig vet van uw rode vlees. Kies gezonde kooktechnieken zoals grillen en braden. Deze voegen geen vet toe, omdat ze niet het gebruik van extra oliën vereisen zoals frituren of bakken. Als u bakt of braadt, gebruik dan geen paneermiddelen en verwijder altijd het overtollige kookvet voordat u het consumeert. Vermijd vette sauzen met uw rode vlees zoals Bearnaise over steaks en mayonaise op hamburgers.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407