Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rosacea dieet: voedingsmiddelen om te eten en voedingsmiddelen om te vermijden voor een rustigere huid

Overzicht

 1. Rosacea is een veel voorkomende huidaandoening bij volwassenen ouder dan 30 jaar. Het kan eruit zien als blozen, zonnebrand of "bloosheid". Deze chronische aandoening beïnvloedt meestal het midden van het gezicht - de neus, wangen en kin. Het kan ook de ogen, oren, nek en borst beïnvloeden.

 2. De belangrijkste symptomen van rosacea zijn:

 3. Oogsymptomen zijn roodheid, tranen, korreligheid, lichtgevoeligheid en wazig zien. Rosacea kan ook branderigheid, jeuk en zwelling veroorzaken. In ernstige gevallen kan het leiden tot een verdikte huid en een vergrote, "bolvormige" neus en kin.

 4. De oorzaak van rosacea is niet bekend. Er wordt gedacht dat het een reactie is op aanhoudende ontstekingen in het lichaam. Veranderingen in het immuunsysteem en onbalans in de darmbacteriën kunnen ook factoren zijn.

 5. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor het beheer van rosacea, maar wat u eet, kan ook helpen bij het verminderen van opflakkeringen.

Medische en dieetbehandelingen

 1. Er is geen remedie voor rosacea, maar aanbevolen behandelingen zijn onder meer:

 2. Behandelingen met licht en laser kunnen ook helpen.

 3. Recente studies tonen aan dat bepaalde voedingsmiddelen rosacea-flare-ups kunnen veroorzaken. In een onderzoek van de National Rosacea Society meldde 78 procent van de volwassenen met rosacea veranderingen in hun dieet aan te brengen. Van deze groep zei 95 procent dat ze daardoor minder symptomen ervoeren.

 4. Er kan ook een verband zijn tussen darmgezondheid en rosacea. Een groot klinisch onderzoek in Denemarken wees uit dat een groot aantal volwassenen met rosacea ook gastro-intestinale aandoeningen had zoals coeliakie, het prikkelbare darm syndroom, zweren en bacteriële overgroei.

Voedingsmiddelen die opflakkeringen kunnen verminderen

 1. Bepaalde voedingsmiddelen helpen ontstekingen te verminderen en het immuunsysteem in evenwicht te brengen. Dit is belangrijk voor de algehele goede gezondheid en kan ook helpen om rosacea-symptomen te verminderen. Voeg deze ontstekingsremmende voedingsmiddelen en kruiden toe aan uw dagelijkse voeding:

 2. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezonde vetten zoals omega-3-vetzuren helpen ook om ontstekingen te verminderen:

 3. Voedingssupplementen die gezonde vetten en andere voedingsstoffen bevatten, kunnen roodheid kalmeren en droge en zanderige ogen kalmeren bij volwassenen met rosacea. Deze omvatten:

 4. Voedingsmiddelen die goede bacteriën in het lichaam helpen bevorderen, kunnen de symptomen van rosacea helpen verminderen. In sommige gevallen wordt gedacht dat rosacea wordt veroorzaakt door een onbalans in de micro-organismen die in onze darmen en op onze huid leven.

 5. Deze omvatten vezelrijk voedsel, prebiotica en probiotica. Prebiotische voedingsmiddelen helpen de darmomgeving gezond te houden voor goede bacteriën. Probiotisch voedsel helpt om meer goede micro-organismen aan je lichaam toe te voegen.

 6. Gezonde probiotische voedingsmiddelen zijn onder meer:

 7. Prebiotische voedingsmiddelen bevatten vezelrijk voedsel zoals:

Voedingsmiddelen die flare-ups kunnen veroorzaken

 1. Triggervoeding kan rosacea bij sommige volwassenen verergeren. Deze omvatten voedingsmiddelen die chronische ontstekingen in het lichaam veroorzaken, zoals suikerachtige en bewerkte voedingsmiddelen.

 2. Vermijd of beperk deze voedingsmiddelen voor een algehele goede gezondheid en om de rosacea-symptomen te verzachten:

 3. Volgens klinisch onderzoek meldde tot de helft van de volwassenen met rosacea dat alcoholgebruik hun symptomen verergerde. Zelfs een kleine hoeveelheid alcohol kan symptomen veroorzaken zoals blozen en roodheid. Dit omvat wijn, sterke drank en andere alcoholische dranken zoals:

 4. Hete dranken zoals thee, koffie, warme cider en warme chocolademelk kunnen ook rosacea-flare-ups veroorzaken. Dit komt waarschijnlijk niet door cafeïne, maar omdat ze de lichaamstemperatuur verhogen.

 5. Een medisch onderzoek wees uit dat kruiden en gekruid voedsel de symptomen verergerden bij maximaal 75 procent van de volwassenen met rosacea. De gemeenschappelijke boosdoener is de chemische capsaïcine, die deze voedingsmiddelen hun 'warmte' geeft

 6. Capsaïcine beïnvloedt de pijnreceptoren in uw huid die warmte aanvoelen. Dit kan een negatieve invloed hebben op rosacea. Vermijd voedingsmiddelen die bevatten:] om capsaïcine in uw dieet te beperken. [! 112804 => 1140 = 4!] Andere gekruide en verwarmende voedingsmiddelen die rosacea-symptomen kunnen veroorzaken, zijn onder meer:

 7. Cinnamaldehyde geeft kaneel de vertrouwde scherpe smaak. Deze verbinding veroorzaakt een verwarmend gevoel dat rosacea-symptomen kan veroorzaken. Het wordt gevonden in een reeks voedingsmiddelen:

 8. Histamine is een natuurlijke stof in uw lichaam die roodheid van de huid kan veroorzaken. Bij sommige volwassenen met rosacea kunnen bepaalde voedingsmiddelen histamine-gerelateerde roodheid, zwelling en andere symptomen verergeren. Sommige voedingsmiddelen die histamine bevatten of ervoor zorgen dat uw lichaam er meer van afgeeft, zijn:

Medicijnen die flare-ups kunnen veroorzaken

 1. Sommige medicijnen kunnen rosacea-symptomen veroorzaken. Dit kan gebeuren omdat sommige medicijnen de bloedtoevoer naar de huid beïnvloeden. Andere medicijnen verstoren het evenwicht van gezonde bacteriën in de darm of belemmeren je immuunsysteem. Ze bevatten:

De afhaalmaaltijden

 1. Uw voedingskeuzes kunnen de symptomen van rosacea helpen kalmeren, omdat bepaalde voedingsmiddelen de ontsteking kunnen beïnvloeden, de bloedvaten kunnen verwijden of warmte in het lichaam kunnen genereren.

 2. U zult waarschijnlijk niet alle triggerfoods moeten vermijden. Sommige voedingsmiddelen kunnen bij sommige mensen met rosacea opflakkeringen veroorzaken, maar bij andere niet. Net als bij voedselallergieën en andere aandoeningen, is het belangrijk om te bepalen welke voedingsmiddelen uw symptomen beïnvloeden.

 3. Uitzoeken welk voedsel u moet eten en wat u moet vermijden, kan tijd en zorgvuldige observatie vergen. Houd een dagelijks voedings- en symptoomdagboek bij. Registreer alles wat u eet en drinkt, evenals eventuele wijzigingen in uw rosacea. Verwijder voedsel één voor één om de reactie van uw lichaam erop te zien.

 4. Praat met uw arts, diëtist of voedingsdeskundige over het beste dieet voor u. Vraag naar goede voedselalternatieven om ervoor te zorgen dat je een uitgebalanceerd dagelijks dieet eet.

 5. Het kan enige tijd en moeite kosten om veranderingen in uw dieet een normaal onderdeel van uw dagelijkse levensstijl te maken. Zoek een community of online rosacea-steungroep. Vraag naar eenvoudige recepten, maaltijdideeën en andere tips voor het leven met rosacea.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407