Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rundvlees Chuck zonder been Voedingswaarden

Nitraten

 1. Rundvleeshouder, ook bekend als stoofvlees of steak onder het mes, is een zachte en smaakvolle snee uit de schouder van het stuur. Je kunt het smoren om het vocht vast te houden tijdens het koken zonder vet toe te voegen. Rundvleeshouder is een bron van veel essentiële voedingsstoffen, maar het heeft ook enkele voedingsnadelen, dus het is het gezondst met mate als onderdeel van een algemeen uitgebalanceerd dieet.

Calorieën en Macronutriënten

 1. Een portie van 100 gram rundvlees zonder been bevat 196 calorieën en 0 g koolhydraten. Het heeft 19 g eiwit, of 38 procent van de dagelijkse waarde. Runderkop bevat 13 g totaal vet, of 117 calorieën uit vet, aangezien vet 9 g per gram bevat. Dit betekent dat runderkop bijna 60 procent van zijn calorieën uit vet haalt. Rosbief gebraden heeft slechts 76 mg natrium, maar het zal meer hebben als u het in zoute bouillon stolt.

Slechte vetten

 1. Rosbief zonder been heeft 5,7 g verzadigd vet en 0,8 g transvet in 3,5 ons. Verzadigd en transvet verhoogt uw cholesterolgehalte en kan uw risico op hartaandoeningen verhogen, volgens de Dietary Guidelines van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services van 2010. Gezonde volwassenen moeten de inname beperken tot niet meer dan 10 procent van de totale calorieën uit verzadigd vet en niet meer dan 1 procent van de totale calorieën uit transvet. Dit betekent maximaal 22 g verzadigd vet en 2 g transvet per dag op een dieet met 2000 calorieën.

Cholesterol

 1. Rosbief heeft 66 mg cholesterol in 3,5 ons. Cholesterol uit uw voedsel veroorzaakt verhoogde cholesterolwaarden in uw bloed. Volgens de voedingsrichtlijnen van 2010 van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services mogen gezonde volwassenen niet meer dan 300 mg cholesterol per dag consumeren en moeten personen met hartaandoeningen of hoog cholesterol de inname van cholesterol tot 200 mg beperken. Cholesterol uit uw dieet heeft minder invloed op uw cholesterolgehalte in het bloed wanneer uw algehele dieet weinig verzadigd vet bevat.

Andere voedingsstoffen

 1. Elke portie van 100 gram rundvlees zonder been bevat 7 mg zink of 47 procent van de dagelijkse waarde en 2 mg ijzer of 11 procent van de dagelijkse waarde. IJzer en zink zijn nodig voor een sterk immuunsysteem. Chuck gebraden heeft 336 mg kalium, wat essentieel is voor het reguleren van de bloeddruk. Gezonde volwassenen moeten minstens 4.700 mg per dag krijgen, volgens de Dietary Guidelines 2010 van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407