Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Rundvleesnier Voedingsfeiten

Beschermt de lever

 1. In plakjes gesneden rundernier met gebakken uien en een hele nier in runderbouillon sudderen, zijn alle twee manieren om uw eiwitinname te verhogen. Je krijgt ook verschillende vitamines en mineralen uit je niergerecht. Hoewel rundernier een rijke bron van eiwitten en voedingsstoffen is, bevat het wel voedselcomponenten die niet bijzonder gezond voor je zijn.

Calorische informatie

 1. Als u een dikke plak rundernier van 3 ons hebt, voegt u ongeveer 135 calorieën toe aan uw dieet. De meeste stukken rundvlees, inclusief niervlees, bevatten geen koolhydraten. Zeventig procent van de totale calorieën, of ongeveer 95 calorieën, komt uit eiwitten. De rest van de calorieën, dat is ongeveer 30 procent van de calorieën, of 40 totale calorieën, komt uit vet.

B-vitaminedetails

 1. Niervlees van rundvlees zit vol met verschillende B-vitamines. Je krijgt negen keer je dagelijkse behoefte aan B-12 - een vitamine die essentieel is voor het maken van nieuwe rode bloedcellen - uit een plak van 3 ons. Diezelfde portiegrootte heeft meer dan het dubbele van uw aanbeveling voor riboflavine, evenals ongeveer 20 procent van uw dagelijkse behoefte aan niacine. Deze B-vitamines werken naast elkaar om je metabolisme op te pompen. Een 3-ounce plakje voorbereide rundvleesnier biedt ook bijna 18 procent van uw folaatbehoefte. Foliumzuur is van vitaal belang voor het creëren van nieuwe cellen in uw lichaam, wat vooral belangrijk is voor vrouwen tijdens de zwangerschap.

Aantal mineralen

 1. Rundvlees is in het algemeen een rijke bron van ijzer. U hebt ijzer nodig om zuurstof beschikbaar te maken voor elke cel in uw systeem. Een portie gekookte rundernier van 3 ons geeft je bijna 30 procent van je ijzerbehoefte als vrouw, of meer dan 60 procent als man. Die portie nier heeft zelfs 37 procent van je fosforbehoefte, waardoor sterke botten worden bevorderd en het transport van voedingsstoffen naar vitale organen wordt ondersteund. Voor een optimaal sterk immuunsysteem voorziet uw portie rundernier van meer dan 20 procent van uw zinkbehoefte.

De onderliggende bezorgdheid

 1. Hoewel rundvleesnier niet te veel verzadigd vet bevat, heeft het wel wat. Niet meer dan 10 procent van uw calorie-inname moet afkomstig zijn van verzadigd vet, omdat het ongelooflijk schadelijk voor uw hart kan zijn, meldt de publicatie "Dieetrichtlijnen voor Amerikanen, 2010". Alle vetten bevatten 9 calorieën per gram, dus dit komt neer op maximaal 22 gram verzadigd vet voor een dieet van 2000 calorieën. Je krijgt 1,2 gram verzadigd vet uit 3 gram gekookte rundvleesnier, of 5 procent van je hoeveelheid voor de dag. De grotere zorg is het hoge cholesterolgehalte in rundvleesniervlees. Cholesterol uit voedingsmiddelen kan bijdragen aan verharde en verstopte slagaders, waardoor uw risico op hartaandoeningen toeneemt. Je zou niet meer dan 300 milligram cholesterol per dag moeten hebben, en je portie rundernier heeft meer dan het dubbele van dat bedrag.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407