Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Sardines eten voor dunner wordend haar

Vis met de hoogste kwikniveaus

 1. Sardines, die kleine, vette vis, zijn een nietje in het mediterrane dieet. Het opnemen van sardines - ingeblikt of vers - in uw dieet biedt u niet alleen tal van voedingsvoordelen, maar het kan ook helpen haaruitval te verminderen. Sardines zijn rijk aan essentiële vetzuren, eiwitten en ijzer, die allemaal nodig zijn om het haar gezond te houden. Neem sardines eens per week op in uw dieet om de gezondheidsvoordelen van deze zeevruchten te krijgen.

Genoeg eiwit eten

 1. Een portie sardientjes in blik van 23 gram bevat 236 calorieën en bijna 28 gram eiwit. Als je niet genoeg eiwitten in je dieet hebt, mogelijk vanwege crashdieet, kun je haar gaan verliezen, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine. Terwijl de meeste Amerikanen voldoende eiwitten binnenkrijgen in hun dagelijkse voeding, beveelt het Amerikaanse ministerie van Landbouw aan dat u minstens 8 ons zeevruchten per week eet. Een portie sardientjes van 4 ons helpt je niet alleen om aan de helft van deze aanbeveling te voldoen, maar het helpt je ook om je dagelijkse doel van 5 tot 6 1/2 ounces eiwitvoedsel per dag te bereiken, zoals aanbevolen door de USDA.

Omega-3 vetzuren

 1. Sardines zijn vette vis die rijk is aan omega-3-vetzuren, de meervoudig onverzadigde essentiële zuren die uw lichaam niet zelf kan produceren. Een portie sardientjes van 4 ons bevat bijna 13 gram vet, waarvan het grootste deel onverzadigd is. De 5,8 gram meervoudig onverzadigd vet per portie vormt 45 procent van het totale vetgehalte in een portie sardines. Naast het verminderen van ontstekingen, het helpen bij de hersenfunctie en een gezonde groei en ontwikkeling, bevorderen omega-3-vetzuren ook een gezonde haargroei. Een studie gepubliceerd in het "Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology" in 2012 wees uit dat het innemen van een supplement van omega-3-vetzuren gedurende 90 dagen leidde tot een verbeterd haarvolume en dikte bij vrouwen met dunner wordend haar. Het hielp echter niet het aantal haren dat de vrouwen hadden te vergroten.

Genoeg ijzer krijgen

 1. IJzer is een essentieel mineraal en een portie sardientjes van 4 ounce heeft 3,31 milligram. Dit biedt 41 procent van de aanbevolen inname per dag voor alle volwassen mannen en voor volwassen vrouwen ouder dan 51 jaar. Het biedt 18 procent van de aanbevolen inname per dag voor vrouwen van 50 jaar en jonger. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, hebben mogelijk meer ijzer nodig en moeten een arts raadplegen over hun ijzerinname. IJzer helpt bij het opbouwen van rode bloedcellen, omdat het helpt bij de productie van hemoglobine. Een studie gepubliceerd in een uitgave van 2009 van "Acta Dermatovenerologica Croatica" ontdekte dat het hebben van lage ijzerniveaus de hoeveelheid haarverlies bij vrouwen verhoogde. [! 32621 => 1130 = 5!

Sardines eten

 1. Sardines zijn veelzijdig en je kunt ze in blik in water, olie of tomatensaus vinden in de meeste supermarkten. Ingeblikte sardines van hoge kwaliteit worden vaak verpakt in olijfolie en bevatten soms kruiden zoals citroenschil of hete peper om extra smaak toe te voegen. Sardines, die ook vers of ingevroren kunnen worden gekocht bij veel etnische kruideniers of viswinkels, passen goed bij kookmethoden op hoog vuur, zoals grillen, sauteren of braden, waarbij de hitte scheurt en de gevoelige huid opbreekt. Kleed gegrilde of geroosterde sardines met niets meer dan een beetje zeezout en citroensap voor een vetarm, gezond en snel te bereiden gerecht.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407