Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Selderie eten om af te vallen

Is druivenpitolie gezond?

 1. Als u denkt aan "dieetvoeding", stelt u zich waarschijnlijk selderij voor. En hoewel selderij veel gewichtsverliesvoordelen heeft waardoor het een effectief dieetvoedsel is, betekent dit niet dat je vastzit aan het eten van eindeloze hoeveelheden gewone selderiestokken terwijl je afvallen.

 2. Combineer bleekselderij met andere gezonde ingrediënten om smaakvolle snacks en maaltijden te maken en voeg het toe aan uw favoriete recepten zodat u kunt genieten van een grotere portiegrootte zonder veel extra calorieën.

Selderij voor gewichtsverlies

 1. Selderij heeft niet voor niets een reputatie als dieetvoeding - het bevat ongelooflijk weinig calorieën, zodat u ervan kunt genieten zonder een deukje te doen in uw dagelijkse calorie-budget. Een kopje gehakte rauwe selderij heeft slechts 16 calorieën, dat is slechts 1 procent van de dagelijkse limiet in een dieet van 1500 calorieën, en elke grote stengel bleekselderij heeft slechts 10 calorieën. Gekookte selderij heeft iets meer calorieën, 27 calorieën per kopje, maar dit kost nog steeds minder dan 2 procent van uw dagelijkse caloriebudget voor een dieet van 1500 calorieën.

 2. Calorieën verminderen is essentieel voor gewichtsverlies en het vervangen van calorierijk voedsel door selderij helpt u uw calorie-inname te verlagen om gewicht te verliezen.

Full of Fiber

 1. Selderij biedt essentiële voedingsstoffen die uw reis naar gewichtsverlies ondersteunen. Het bevat bijvoorbeeld voedingsvezels, een soort koolhydraat dat kan helpen uw eetlust onder controle te houden. Ondanks dat het zelf geen calorieën heeft, absorbeert vezel water om je maag te vullen, en vezelrijk voedsel heeft de neiging om meer te kauwen, dus je vertraagt ​​en geniet van je maaltijd in plaats van snel te kauwen en per ongeluk te veel te eten.

 2. Hoewel een kopje rauwe selderij ongeveer 1 procent van uw dagelijkse calorie-inname in beslag neemt, biedt het 6 procent van de dagelijkse waarde voor vezels. Gekookte selderij bevat meer vezels en biedt 10 procent van de dagelijkse waarde per kopje.

 3. Als u de uitdaging van selderiesap aangaat, loopt u de voordelen van gewichtsverlies van vezels mis. U kunt ook meer calorieën consumeren dan u van plan bent. Een kopje selderiesap bevat ongeveer 80 calorieën. Als het gaat om gewichtsverlies, is het altijd beter om de groente te eten dan te drinken.

Andere voordelen voor gewichtsverlies

 1. Het eten van selderij verhoogt ook uw inname van essentiële vitamines om u actief en gezond te houden als u gewicht verliest. Je krijgt een royale hoeveelheid vitamine K - 37 procent van de dagelijkse waarde voor een kopje rauwe selderij en 71 procent voor dezelfde portie gekookte selderij - die je bloed helpt stollen. Bovendien ondersteunt het de gezondheid van de botten.

 2. En selderij levert ook kalium, dat uw zenuwen helpt functioneren en de cardiovasculaire gezondheid ondersteunt. Een kopje rauwe selderij heeft 8 procent van de dagelijkse waarde voor kalium, terwijl gekookte selderij 12 procent heeft.

Ideeën voor selderijsnack

 1. Snack gedurende de dag op selderie om een ​​tevreden gevoel te hebben tussen de maaltijden zonder teveel calorieën toe te voegen. Selderiestokken in combinatie met hummus zijn een knapperige en bevredigende snack die goed reist, en je kunt experimenteren met verschillende soorten hummus - zoals geroosterde knoflook, kerriesmaak of rode pepersoorten - om verveling te voorkomen. Maak volwassen "mieren op een stam" door selderiestokken te serveren met een eetlepel volledig natuurlijke amandelboter, suikervrije gedroogde cranberries en een beetje kaneel.

 2. Of eet selderiestokken in plaats van tortillachips als een gezond alternatief voor chips en salsa of chips en guacamole. Het vervangen van 2 ons tortillachips voor twee grote stengels bleekselderij, in reepjes gesneden, bespaart je meer dan 240 calorieën. Schakel die schakelaar een jaar lang drie keer per week in, en je bespaart genoeg calorieën om bijna 11 kilo vet te verliezen - en dat telt niet mee voor gewichtsverlies door andere dieetveranderingen.

Maaltijdideeën en tips

 1. Gebruik selderij om bulk aan uw maaltijden toe te voegen zonder ton calorieën toe te voegen. Fijngehakte selderij en wortelen kunnen goed werken als vleesvergroter voor hamburgers en gehaktballetjes - meng de selderij eenvoudig door het vlees voordat je er pasteitjes of balletjes van maakt.

 2. Deze techniek kan ook smaak toevoegen aan uw vlees. Bak eenvoudig de gehakte selderij tot het bruin begint te worden, verwijder overtollig water; voeg het dan toe aan het vlees om te mengen.

 3. Voeg ruime hoeveelheden gesneden selderij toe aan groente- of vleessoepen om bulk zonder calorieën toe te voegen, voeg fijngehakte rauwe selderij toe aan tonijn- of kipsalades om uw portiegrootte te vergroten en bevredigende crunch toe te voegen, of gebruik extra selderij in wokgerechten. Je kunt zelfs selderstengels lichtjes bedekken in een theelepel extra vergine olijfolie en ze roeren, gekruid met rozemarijn en zeezout, tot ze zacht zijn, voor een heerlijk bijgerecht.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407