Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Selderie type 2 diabetes

Stap 5

 1. Je kunt selderij in soepen of stoofschotels gooien of af en toe rauwe selderij eten, maar selderij is geen groente die je waarschijnlijk voor ogen hebt vanwege de gezondheidsvoordelen. Misschien wil je nog een keer nadenken, want het zit boordevol voedingsstoffen, waarvan sommige kunnen helpen diabetes type 2 af te weren en diabetici ten goede komen. Naar schatting zullen in 2030 wereldwijd 439 miljoen volwassenen aan deze ziekte lijden, dus houd selderij bij de hand en maak er een gemakkelijk en goedkoop onderdeel van uw gezonde voeding van.

Effecten van vitamine K

 1. Eén kopje gehakte selderij bevat meer dan 29 microgram vitamine K. Vitamine K vermindert ontstekingen, wat uw gevoeligheid voor insuline kan verhogen en uw glucosemetabolisme kan verbeteren. Een studie gepubliceerd in 2010 in "Diabetes Care" onderzocht de vitamine K-inname van 38.094 mannen en vrouwen in de leeftijd van 20 tot 70 jaar. De onderzoekers ontdekten dat degenen met de hoogste vitamine K-inname een lager risico hadden op diabetes type 2 vergeleken met degenen met de laagste inname.

Antibacterieel effect

 1. Dezelfde bacteriën die uw maag kunnen verwoesten, kunnen ook bijdragen aan diabetes type 2. Helicobacter pylori is een bacterie in de maag die ontstekingen en zweren veroorzaakt. Een studie gepubliceerd in 2012 in het "Journal of Infectious Disease" ontdekte dat volwassenen met H. Pylori in hun darm hogere bloedsuikerspiegels hadden dan die zonder H. Pylori. Deze bacterie kan uw risico op diabetes type 2 verdrievoudigen. Je voelt de symptomen niet altijd, dus kies voor selderij, die het unieke vermogen heeft om de groei van H. Pylori te blokkeren en je risico op diabetes type 2 te verminderen.

Een verscheidenheid aan voordelen

 1. Als u diabetes type 2 heeft, loopt u volgens Medline Plus een verhoogd risico op hartaandoeningen en bot- en gewrichtsaandoeningen. Het eten van selderij kan deze bijbehorende gezondheidsproblemen helpen voorkomen. Het calcium in selder beschermt je bloedvaten en kraakbeen en verbetert de botfunctie. Door het stoppen van scherpe verhogingen van de bloedsuikerspiegel, beschermt selderij uw alvleesklier. Het helpt ook bij het beheersen van de bloeddruk en verlaagt de lipiden of vet in uw bloed, dat beschermt tegen hartaandoeningen. Selderij fungeert als een diureticum, dat uw lichaam van extra water en zout bevrijdt om zwelling te voorkomen.

Thee of als een gezonde snack

 1. Selderij wordt aangetroffen in Chinese kruidenmedicijnen om diabetes te behandelen of te voorkomen, maar raadpleeg altijd uw arts voordat u alternatieve geneesmiddelen probeert. Je kunt ook thee zetten door 8 ons water te koken en 1 tot 2 theelepels selderijzaad toe te voegen. Anders snijd je selderij aan het begin van de week en bewaar je deze in je koelkast voor een snack onderweg. Geniet ervan met pindakaas, hummus of vetarme dressing.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407